Video Altimet Bengang, Nyaris Tumbuk Iqram Dinzly di AJL32 Trending di Youtube Malaysia

Pastinya video paling banyak ditonton sepanjang minggu ini adalah dari acara anugerah paling berprestij, Anugerah Juara Lagu Ke-32. Nampaknya masih ramai yang belum move on dengan kekuatan vokal Ernie Zakri dan Syamel untuk lagu AKU CINTA. Korang rasa macamana? Best tak persembahan pasangan duo ni?

1. Penjelasan tentang video [Like A Dog] dari Namewee 澄清關於[狗一樣]事件

After courting controversy for his ‘Like A Dog’ video, Namewee shared a new video to defend his earlier upload, saying it was only meant to celebrate the Lunar Year of the Dog.

2. Viral Kerana Suara Sama Dengan Sajat | Suaranya Mirip Suara Sajat & Doraemon!*

A man became a viral sensation for his uncanny ability to sound like cosmetics entrepreneur Nur Sajat and the Japanese animated character Doraemon.

 

3.#AJL32 | Syamel & Ernie Zakri | Aku Cinta   

Fans revisited Syamel and Ernie Zakri’s perfomance of ‘Aku Cinta’ during TV3’s 32nd annual music chart show shown on February 11.

 

4. Altimet Bengang, Nyaris Tumbuk Iqram Dinzly Di Juara Lagu! Ini Puncanya |  #AJL32 | Altimet | Amboi |  Iqram Dinzly Tiba-Tiba Meluru dan Menari Bersama Hael Husaini di Atas Pentas Setelah Diumumkan JUARA **

Rapper Altimet was rumoured to have wanted to punch Malaysian actor Iqram Dinzly for misbehaving on stage while singer Hael Husaini was receiving the Juara Lagu award.

 

5. Drake – God’s Plan

Drake’s latest music video, in which he donated nearly a million dollars to unsuspecting members of the public, has gone viral as he continues to dominate the music charts.

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Fathia Latiff Mencelah Suruh Iqram Dinzly Bunuh Diri di IG Live?

PELAKON sensasi, Fathia Latiff kembali mencuri perhatian umum menerusi media sosial gara-gara mengeluarkan kenyataan biadab terhadap aktor Iqram Dinzly. Baru-baru ini, Fathia dilihat sama ‘mencelah’ sewaktu Iqram sedang berkongsi video melalui aplikasi Instagram Live miliknya.

Fathia-suruh-Iqram-bunuh-diri-3

Tetapi apa yang menarik perhatian netizen adalah tindakan biadab Fathia yang memberi cadangan kepada Iqram agar membunuh diri? Haaa…. biar betul?

Menerusi foto yang tular itu, Fathia pada mulanya dilihat mengemukakan persoalan yang tidak berasas kepada Iqram.

Namun tidak lama selepas itu, sesuatu yang mengejutkan telah berlaku apabila Fathia tampil dengan kenyataan ‘berani’ yang mencadangkan agar Iqram membunuh diri.

Fathia Latiff

Kenyataan yang dibuat oleh Fathia itu mengundang kemarahan netizen yang mana rata-rata beranggapan pelakon itu tidak sepatutnya berkata sedemikian meskipun mungkin niatnya sekadar bergurau.

Fathia Latiff

Melampau… Mana sikap sebagai seorang selebriti yang sepatutnya memberi contoh teladan baik kepada peminat?

Sebagai rakan artis, Fathia sepatutnya memberi kata-kata semangat buat Iqram yang ketika ini sedang mengalami tekanan bukan sengaja mencetuskan lagi kontroversi dan provokasi liar.

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Ampang Park Ditutup, Netizen Luah Perasaan Nostalgia dan Kecewa

Ampang Park, salah sebuah pusat membeli belah paling tua di Malaysia bakal dirobohkan untuk memberi laluan kepada pembinaan Stesen Mass Rapid Transit (MRT) Ampang Park. Budiey pun terkejut apabila mendapat tahu Ampang Park akan dirobohkan. Ya, 44 tahun dalam kenangan. Selamat tinggal Ampang Park!

Apa kenangan korang kat Ampang Park ni?

Ampang Park

Budiey pernah lepak kat sini masa zaman belajar di universiti dulu-dulu. Masa tu Suria KLCC dah ada tapi Ampang Park juga tak ketinggalan untuk disinggahi sebab di sinilah lokasi beberapa filem 90-an antaranya TIADA ESOK BAGIMU.

Menurut laman web Ampang Park Shopping Centre, pusat membeli-belah itu merupakan idea daripada Low bersaudara berikutan kejayaan mereka dalam pembinaan Taman Rakyat, iaitu pusat membeli-belah yang pertama di Singapura.

Dibina oleh Low Keng Huat Brothers Realty Sdn Bhd pada bulan Mac 1973, Ampang Park Shopping Centre adalah salah sebuah pusat membeli-belah perintis di Malaysia yang menukar tabiat membeli-belah rakyat Malaysia.

Ampang Park

Ampang Park Ditutup, Netizen Luah Perasaan Nostalgia dan Kecewa

Adam Salleh
Terlalu banyak memori di sini, namun kini Ampang Park kian dimamah sepi + menanti detik dirobohkan tidak lama lagi ! Bagi kami budak-budak KL sebelum muncul Campbell & Pertama Compleks, inilah kompleks pertama dibina di Kuala Lumpur pada 1973, ada panggung wayang, mainan kereta langgar & pelbagai premis serbaneka, aras bawah ada salun Razis (popular di kalangan artis era 80an, ada premis wife dolu2 Azmil Mustapha, kedai bunga PR artis, Jai Johari (aku selalu gak lepak ngan Jai dolu & pernah hantar Hussein Abu Hassan balik ke Gombak dari Ampang Park kerana seniman itu pun gemar melepak kedai Jai), di Ampang Park juga ada doktor gigi orang Jepun cukup terkenal yang merawat gigi ayah & ibuku (Salleh Ghani & Raja Hamidah) & tak lupa pernah aku buat liputan (sebelum join Harian Metro pada 1991) konsert Sudirman di Ampang Park (kelibat Razak Mohaideen (kini Datuk aka Prof.serba tahu) pun ada, dia “practical” buat liputan utk Berita Harian ketika itu, filem Jins Shamsuddin pon pernah shooting guna lokasi Ampang Park, begitulah fitrah kehidupan tiada yang kekal di dunia ini kecuali Yang Maha Perkasa. Bye Bye Ampang Park #byebyeampangpark #memoriampangpark #kualalumpurmalaysia

Neves Pretty Ugly
Sedari kecil Ampang Park ni banyak kenangan aku kat sini. Umurnya sebaya aku. Kalau dulu masa Syawal, dapat je duit raya aku ke sini bersama kawan2 atau abang2. Nak main game kat arcade ataupun main lompat2 mcm kt Jump Street yg sekarang budak2 gilakan tu. abis duit aku ilang sebab lompat tak ingat dunia. Duit dalam kocek semua melambung. Nasib baik ada member yg bayar tambang bas balik ke rumah. Main keta langgar pun best jgk kat sini. Huhu.

Kat sini ada Hankyu Jaya (dulu kami panggil hantu raya). Aku ke sana nak beli keta mainan atau action figure yang murah2. Sebelum Hantu Raya, nama dia Emporium. Satu lagi kat sini yang orang suka ialah kedai makan dia. Ada satu kedai yang sedap. Cozy Corner namanya. Aku makan kt kedai ni bila dah stat keja. Maklumlah dulu takde duit. Nk ajak mak abah makan sini, takut tak cukup duit pulak. Kami adik-beradik ramai. Dalam 7 orang semua.

Ampang Park juga terkenal sebab butik pakaian baju melayu/kurungnya. Bila time nak raya je, mesti berduyun-duyun orang serang. Design dia bole tahan. Aku sampai sekarang kalau nak beli baju melayu, mesti kat sini aku carik.

Dulu kalau nak beli kaset, aku selalu ke sini. Love Music ni lah port aku beli kaset. Ingat lagi aku beli album ‘Mariah Carey & Kenny G Live’ kat sini.

Tapi itu dulu. Sekarang Ampang Park dah nak kena roboh. Kata diorang, nak bikin MRT stesen. Macam takde tempat lain je nak bikin. Dah puas persatuan pekedai kat sini protes. Tapi akhirnya mereka akur jua. Kesian. Bisnes yang dah lebih 40 tahun terus kena tutup. Oh ya, kalau korang nak tau..Ampang Park ni adalah shopping mall pertama di Malaysia.

Ini gambar2 yang aku ambik tadi tengahari. Buat kenangan sebelum dia dirobohkan. So sesiapa yang nak ke sini, datanglah sebelum Disember abis. Tahun depan pekedai dah kena keluar.

Goodbye Ampang Park. See u in another life #bilanevesbebel #pleasesaveampangpark #memorylane #moments #ampang #jalanampang #ampangpark #binjai #budakampang #theadventurelifeofneves @ Ampang Park

Khawal Chou
Selamat tinggal ampang park buat selamanya…..banyak kenangan dulu masa kecil abam #carleed™ selalu teman arwah nenek n atuk pergi buat gigi kat sini,beli baju raya family,my bestie @izat ashraf belanja mcd,masa kerja corus selalu teman my bestie @miznoein beli baju kurung vogue2 dia dan sempat buat kejutan birthday umur abam carleed 25 tahun,masa tengah tunggu @doubletreekl siap selalu makan dengan chef @faizalmatisa kat selasih,masa kat hkl makan KFC or pizza dengan @sahrul_thunder n geng,makan dengan @zarithizdanelishak @cikguzach @cikguhasnan….. @caddy_qadira …..now semuanya jadi kenangan abadi akan dirobohkan setelah 44tahun megah shopping mall pertama kl..apa kenangan korang???.. #kenangankc #kcleisure #byeampangpark #cozycorner

Omar Hashim Omara
AMPANG PARK – dgn sedihnya kau nak dirobohkan. Inilah tempat laluan saya masa pi dan balik kerja tahun 1973 dulu. Di sini saya mula nampak logo KFC terpampang besar. Pada masa tu bagi saya Ampang Park adalah bangunan pasaraya yg paling hebat. Saya turun dan tunggu bas di depannya. Kini tinggal kenangan.

Iz Sulaini
Oh no! Not My Ampang Park! The first mall in Malaysia! Growing up, I used to come here all the time for TWO things. Cozy Corner & Toy R’Us located inside Hankyu Jaya. My dad would bring my sister and I to pick one piece of toy EVERY week to console us because we would cry (And I would start bangin’ my head against the wall) everytime mom had to go to a meeting. We love Cozy Corner for their nyummy food and their amazing stuff who worked there for more than 18years and some of them are still there!

Nahar Efendy Noordin
AMPANG PARK, shopping centre yang pertama dibina di Malaysia akan dirobohkan dan jadi kenangan. Permohonan kebenaran rayuan sebahagian pemilik2 Ampang Park Shopping Complex terhadap pengambilan tanah Ampang Park utk projek MRT ditolak oleh Mahkamah Persekutuan sebentar tadi… mereka terima keputusan tersebut. Berakhir sudah perjuangan sebahagian pemilik2 Ampang Park mempertahankan Shopping Centre yg pertama di Kuala Lumpur yg begitu iconic. Ianya juga bermakna proses pengambilan tanah di teruskan dan Bangunan Ampang Park akan dirobohkan bagi pembangunan projek MRT dan bangunan komersial.

Komen via Facebook

Komen

Video Muzik ABANG NAK TEGUR – ALIFF SYUKRI FEAT. NUR SAJAT Trending di Youtube Malaysia

Seorang penulis blog hiburan & gaya hidup sepenuh masa, Social Media Marketing, Instagram Influencer, #LiveUpdate Expert, photojournalist, jurugambar, kerap ber-Twitter & Facebook, copywriter, penulis iklan & advertorial, content provider & househusband. Obses dengan filem seram & thriller.

Video Parodi Lagu Tak Tun Tuang Trending di Youtube Malaysia

Budiey nasihatkan kepada semua yang nak popular dan mahu video mereka ditonton di saluran Youtube, apa kata buat parodi lagu Tak Tun Tuang sebab dari pemerhatian Budiey, semua video yang mengandungi lagu tersebut sekarang tengah hot dan popular di Youtube. Tidak mustahil video mendapat sambutan dan jumlah penonton yang sangat tinggi. Nak tahu, kena cubalah.

Tak pe, sekarang kita nak tengok video manakah yang popular minggu ini.

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Imej Badan Sado Shaheizy Sam Dikritik Netizen

Pelakon, Shaheizy Sam Abdul Samad sekali lagi dilanda kontroversi apabila penampilan terbaharunya dengan imej sado berotot menerima pelbagai kritikan daripada netizen.

Hai, berotot pun jadi masalah ke? Sam bina badan pun untuk memenuhi watak dalam projek terbaharunya juga kan. Tapi lain pula yang dikomen netizen apabila badan sado dikaitkan dengan alat kelamin menjadi kecil. Aduh, macam-macam.

Imej Badan Sado Shaheizy Sam Dikritik Netizen

Tampil Imej Baru, Netizen Kritik ‘Body’

Netizen bermulut puaka di media sosial berpendapat, bentuk badan Sam itu kelihatan tidak sesuai dengan pelakon itu memandangkan Sam dilihat tidak terlalu tinggi.

Netizen justeru mengkritik bentuk badan Sam dengan meninggalkan pelbagai komen berbaur negatif kerana beranggapan penampilan tersebut menjadikan pelakon itu kelihatan lebih pendek.

Hamboi…Sedap-sedap je nak kritik orang ye…Tapi..Biasa la tu, kalau dah artis semua benda orang nak tahu kan.

Baik pun orang nak kritik, yang buruk lagi la kan. So, better buat tak tahu jer la.

Imej Badan Sado Shaheizy Sam Dikritik Netizen

Imej Badan Sado Shaheizy Sam Dikritik Netizen

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Netizen Kutuk Lara ‘Lembab’, Ini Komen ‘Pedas’ Awal & Scha

PASANGAN, Awal Ashaari dan Scha Alyahya sememangnya antara selebriti yang cukup dikenali dan menjadi perhatian dalam kalangan rakyat Malaysia.

Tambahan pula, pasangan ini dilihat begitu aktif di media sosial dan bersikap terbuka untuk berkongsi perkembangan anak mereka, Lara Alana yang sering menjadi bualan hangat netizen.

Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Terbaharu, pasangan ini dilihat ‘bengang’ apabila terdapat salah seorang peminat mereka mengeluarkan pendapat yang tidak berasas di ruangan komen Instagram.

Haaa… Komen apa itu?

Menerusi entri terbaru Awal di Instagram miliknya, dia telah memuat naik satu foto memaparkan kata-kata motivasi mengenai kehidupan.

Seperti biasa, apa sahaja posting yang dimuat naik oleh pasangan ini pasti akan mendapat perhatian peminatnya di mana rata-rata antara mereka tidak henti-henti memuji mereka sekeluarga.

Walau bagaimanapun, terdapat juga komen berbaur perli dan agak sensitif berhubung isu perkembangan puteri kesayangan mereka.

Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Tidak berdiam diri, Scha dan Awal bertindak membalas komen yang ditinggalkan pemilik akaun tersebut yang cuba mengajarnya bagaimana untuk menjaga anak.

Malah, pasangan pengacara ini turut menasihati wanita tersebut agar membuang sifat dengki dalam diri dan berhenti menjaga tepi kain orang lain.

Rata-rata pengikut Scha dan Awal meminta agar pasangan ini bersabar dalam dalam menerima kritikan negatif sedemikian.

Hamboi… Sedap-sedap je nak kutuk anak orang. Fokus dekat diri sendiri sudah lah.

Kalau ye pun nak tunjuk prihatin tu, biarlah berpada-pada sikit kak oi. Tahulah Awal dengan Scha nak jaga anak dia. Kan?

Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });