VIDEO: Seronok Tengok Datuk Seri Alif Syukri Test Drive Kereta Hummer

Duit banyak tapi masih merungut? Haihhh… Orang yang tak berkemampuan pun masih mampu bersyukur, tapi dah banyak duit pun masih mahu merungut lagi.

Baru-baru ini, jutawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Alif Syukri ada memuat naik satu gambarnya bersama kereta mewah jenis Rolls Royce Dawn menerusi laman Instagram miliknya.

Yang tak bestnya apabila kapsyen Aliff tu macam merungut dia dikenakan bayaran sebanyak RM60 ribu untuk roadtax kereta mewah yang hampir setahun tidak pernah digunakannya itu.

“Kesian kereta ni dah setahun tak bawa sebab minyak mahal lepas tu pening.. Bayar road tax RM60k rugi jee jadi saya nak sewakan lah utk korang,” tulisnya di ruangan kapsyen tersebut.

Amboi datuk seri… Kereta harga RM4 juta, roadtax RM60 ribu takkan susah nak bayar pula?

Ada sumber yang mengatakan starting price kereta Rolls Royce Dawn jika di Malaysia ialah RM4 juta! Roadtax sahaja dan RM60 ribu, boleh keluar Proton Saga cash sebiji!

Kekayaan Aliff bagaikan melimpah-ruah bila kereta mewahnya disimpan seperti perhiasan sahaja. Aduhh… Menangis tengok kereta berderet je.

Datuk Seri Alif Syukri Test Drive Kereta Hummer

Netizen pun apa lagi, mulalah serangan di ruangan komen Aliff. Ramai yang meninggalkan komen mengatakan Aliff bagaikan tidak bersyukur apabila dia mula merungut hanya kerana roadtax dan harga minyak.

Tambah pula dia bagaikan tidak bersyukur dengan rezeki yang Allah berikan kepadanya jika dibandingkan dengan sesetengah orang yang tidak berkemampuan.

Sebelum ini Aliff ada memuat naik satu posting dengan menggunakan perkataan ‘azab’ apabila dia terpaksa menunggu lebih lama sementara ‘istana’ mewah baharunya siap tidak lama lagi.

Ramai netizen kecam sebab dia dikatakan tidak bersyukur hanya kerana perlu duduk di rumah yang mempunyai lapan buah bilik itu.

Datuk Seri Alif Syukri Test Drive Kereta Hummer

Haihh Datuk Seri… Mungkin dia sendiri tidak sangka kata-katanya itu telah membuatkan banyak hati yang terguris. Yalah, netizen sekarang ramai ‘hati tisu’ dan Aliff sendiri sentiasa berasa teruja di dalam setiap postingnya.

Mungkin Aliff kini mahu lebih fokus dalam mengumpul aset. Dengarnya dah banyak rumah banglo yang sudah dimiliki olehnya.

Baguslah kalau rumah itu dapat digunakan bagi membantu golongan yang tidak berkemampuan.

Sumber: MyNewsHub

Datuk Seri Alif Syukri Test Drive Kereta Hummer

Komen via Facebook

Komen

Video Penuh David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

Penantian lebih lima jam kira-kira 2,000 peminat untuk melihat kelibat David Beckham di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) berbaloi apabila dapat bertentang mata dengan personaliti bola sepak dunia itu, pada 22 September, jam 5 petang.

Bekas pemain Manchester United dan Real Madrid itu mengakui terharu dapat bertemu penyokong setia yang disifatkannya seperti keluarga sendiri di setiap destinasi disinggahi.

David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

“Anda semua penyokong yang sangat menakjubkan. Pertemuan seumpama ini bagai perhimpunan keluarga. Ia sangat menyeronokkan, saya berasa sangat bertuah.

“Sukar digambarkan perasaan ini apabila bertemu ramai individu hebat seperti anda dan menerima layanan hangat yang juga tanda kehadiran saya dialu-alukan,” katanya ketika tampil di pentas KLCC.

Beckham, 42, diterbangkan AIA Malaysia ke ibu kota sempena program eksklusif AIA Vitality Wellness Festival yang meraikan kerjasama kedua-dua pihak dalam menggerakkan kempen gaya hidup sihat di rantau ini.

Acara sehari itu diisi aktiviti kecergasan yang turut menawarkan pelbagai ganjaran dan kemuncaknya adalah kemunculan bintang tersohor dunia sukan berkenaan.

Beckham yang dalam rangka promosi di Asia selaku Duta Global AIA, terlebih dulu singgah di Hong Kong, Korea Selatan dan Singapura sebelum Malaysia yang menjadi destinasi terakhir.

Suami kepada Victoria atau Posh Spice itu dilantik sebagai Duta Global AIA pada Mac lalu.

Ia bukan kunjungan pertamanya ke ibu negara kerana pada November 2014, beliau turut menghadiri sambutan ulang tahun jam jenama mewah di Pavilion.

Sementara itu, kemunculan Beckham yang tampak segak mengenakan sut membuatkan penonton bersorak, malah perbualannya sepanjang setengah jam di pentas turut menyerlahkan sikap bapa penyayang apabila tidak lekang berkongsi perihal anak-anaknya.

Bersama bekas anggota Spice Girls yang dikahwininya pada 1999 itu, beliau dikurniakan empat cahaya mata, iaitu Brooklyn, Romeo James, Harper Seven dan Cruz Beckham. – Berita Harian

David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

David Beckham di Sidang Media AIA Healthy Living Tour Malaysia

Komen via Facebook

Komen

Tak Sangka Salah Seorang Skuad Bola Jaring Malaysia Rupanya Pandai Menyanyi

Video Tak Sangka Salah Seorang Skuad Bola Jaring Malaysia Rupanya Pandai Menyanyi telah mendapat ranking tempat ke-5 dalam trending di Youtube Malaysia pada minggu lalu.

Weekly YouTube Top 5 Trending searches in Malaysia
Last 7 days (September 8)

1. 眼鏡哥與帽子男大對決!!!(Showdown Between ‘Glasses Man’ and ‘Hat Man’)
Netizens are amused by a viral video showing two men having a public argument when one of them accidentally bumped into the other.

2. 《Mask Singer》Season 2 Episode 1
The season opener of the reality TV show had fans guessing the identity of the masked artist who claimed to have kissed singer AngelaBaby, leaving her husband Huang Xiaoming seething with jealousy.

3. SING!CHINA Season 2 EP 8
A feud breaks out between celebrity mentors, which includes Jay Chou and Eason Chen, as they compete to ensure their chosen artists come out on top.

4. 开学第一天|First Day of School
YouTuber Lim Big Yong delighted fans with a comedic video skit of how kids react to their first day of school.

5. Tak Sangka Salah Seorang Skuad Bola Jaring Malaysia Rupanya Pandai Menyanyi|Comel!!
The national netball team captured the hearts of Malaysians when one of them sang while the others showed off their cheerful personalities during a recent appearance on Kool.fm

* These are separate but related search items, so we grouped them into one line.

Note: This list shows the fastest rising searches, meaning these were the search terms that saw the largest spike in video searches this week.

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Video Muzik Shaa PERTAMA KALI Trending Nombor Satu di Youtube Malaysia

Tahniah Budiey ucapkan buat penyanyi yang semakin mendapat perhatian ramai, Shaa yang mana muzik video PERTAMA KALI berada di tangga teratas dan trending nombor satu di Youtube Malaysia. Pastinya ramai yang tak sangka dengan penampilan cantik dan jelita di mana wajah Shaa disolek dengan begitu menawan dalam video ini.

Manakala menduduki nombor yang ke-4 adalah video isu kontroversi yang melibatkan Hafiz Hamidun dan Joy Revfa.

Weekly YouTube Top 5 Trending searches in Malaysia
Last 7 days (August 25)

1. Shaa – Pertama Kali (Video Muzik Rasmi)
Up-and-coming local singer Shaa got fans excited with the release of the official music video for her single ‘Pertama Kali’ which has since garnered more than 380k views.

2. SING!CHINA S2 EP.06
Fans delighted themselves with the 6th episode of the reality show singing competition featuring celebrity mentors Jay Chou, Liu Han and Eason Chen.

3. Opening Ceremony / 29th SEA Games 2017 / KL2017 Live*
Malaysians took to YouTube to witness the opening ceremony of the 29th SEA Games on Aug 19, and other livestreamed sports like sepak takraw, wushu, and swimming.

4. Joy Revfa Dakwa Diabaikan Hafiz Hamidun Selepas ‘Bersama’ Dan Berbulan Madu
After filing for divorce, the beauty product entrepreneur claimed she had been neglected by her husband, singer Hafiz Hamidun.

5. Dato Aliff Syukri Lari, Pemilik Kedai Keluarkan Pistol
On his recent visit to Vietnam, the celebrity entrepreneur had a scare when a local shop owner allegedly took out a gun, prompting him to make a quick exit.

* These are separate but related search items, so we grouped them into one line.

Note: This list shows the fastest rising searches, meaning these were the search terms that saw the largest spike in video searches this week.

Komen via Facebook

Komen

Video Muzik PERTAMA KALI Shaa Trending Nombor 3 di Saluran Youtube Malaysia

Pemilik nama Juzratul Nisha Johari atau nama pentasnya Shaa semakin mengukuhkan kedudukannya dalam industri muzik tanahair. Dengan lagu yang diberi judul PERTAMA KALI, Shaa berjaya menempatkan dirinya dalam industri muzik tempatan sebaris dengan penyanyi-penyanyi baru popular yang lain seperti Aiman Tino, Ara AF, Haqiem Rusli, Ismail Izzani, Khai Bahar, Sufian Suhaimi, Tajul dan Wany Hasrita.

Video Muzik Rasmi PERTAMA KALI Shaa Trending Nombor 3 di Saluran Youtube Malaysia

Video muzik rasmi “Pertama Kali” Shaa berjaya menduduki tangga #3 video paling ‘trending’ di YouTube Malaysia pada 20hb. Ogos 2017, 2 hari selepas tayangan perdana eksklusif video tersebut yang bersiaran di saluran YouTube Nova Music Videos pada hari Jumaat lalu, 18hb. Ogos 2017. Video muzik rasmi “Pertama Kali” Shaa kini telah pun mencatat tontonan mencecah 300 ribu di YouTube dan melihat kepada pergerakannya mampu mencapai tontonan melebihi 1 juta tidak lama lagi.

Lagu yang diberi judul “Pertama Kali” melonjakkan nama Shaa dalam sekelip mata apabila dikeluarkan lebih kurang 4 bulan yang lalu di bawah syarikat rakaman Nova Music. Selepas hanya 4 minggu dikeluarkan, lagu tersebut telah berjaya menjuarai carta radio ‘Hits Gegar’ dan mengekalkan kejuaraan selama sejumlah 6 minggu! Lagu tersebut juga telah menjuarai carta ‘Manis 17’ sejumlah 10 minggu dan carta ‘Hits Tempatan’ Joox; dan mencapai kedudukan Top 10 di carta ‘era 40’ dan Top 30 di carta ‘Hot fm 30’ setakat ini. “Pertama Kali” juga tinggi di strim di pelbagai pelantar striming muzik seperti Spotify, Joox, Yonder dan Apple Music.

Shaa bermula sebagai penyanyi jalanan bersama kumpulan Darulaman Buskers yang berasal dari Alor Setar, Kedah. Persembahan Shaa mendendangkan lagu-lagu yang bernada tinggi sering kali menambat hati penonton. Apalagi bila Shaa gemar membawa lagu-lagu popular nyanyian penyanyi terkenal, Ziana Zain.
Shaa mula mendapat perhatian syarikat-syarikat rakaman apabila rakaman video beliau menyanyikan lagu “Putus Terpaksa” Ziana Zain menjadi viral di laman media sosial. Malah, banyak syarikat rakaman berebut untuk mendapatkan tandatangan Shaa sebagai artis mereka tetapi beliau akhirnya membuat keputusan untuk bersama Nova Music setelah disunting oleh komposer tidak asing lagi, Eddie Hamid yang bertugas sebagai Pengarah A&R Nova Music.

Setelah sah menjadi artis rakaman mereka, Nova Music telah membuat keputusan untuk merakam “Pertama Kali, lagu ciptaan Shaa sendiri yang ditulis semasa dia berumur 15 tahun. Menariknya, lagu tersebut yang dimuat naik ke YouTube dengan judul ‘untukmu sayang (pertama kali)’ pada awal tahun 2015 menampilkan hanya nyanyian dan lirik tanpa sebarang muzik mencatat tontonan lebih daripada 700,000 ketika itu. Kini video lirik lagu “Pertama Kali” telah pun mencatat tontonan lebih daripada 8.7 juta di YouTube setakat ini.

Komen via Facebook

Komen

Gara-Gara Tertekan & Putus Cinta, Elizabeth Tan Nyaris Bunuh Diri

Memetik dari laporan yang dibuat oleh Astro Awani, penyanyi Elizabeth Tan akui nyaris membunuh diri kerana mengalami tekanan jiwa beberapa bulan yang lalu.

Elizabeth atau mesra dengan panggilan Lizzy, 23, berkata, tidak dapat berfikir panjang juga menyebabkan dia seperti hilang akal.

Elizabeth Tan Lancar Single DARLING

“Ia kisah yang sangat panjang untuk saya ceritakan, tapi apa yang boleh saya beritahu, ketika itu saya mengalami tekanan dalam hidup saya.

“Saya tertekan dengan beberapa siri kehidupan yang saya alami ketika itu termasuk masalah percintaan, peribadi, keluarga dan agama.

“Saya juga terfikir untuk menamatkan hidup saya waktu itu kerana saya rasa seperti sudah tiada tujuan hidup.

“Saya hilang akal hingga tidak mengenali diri saya.

“Saya minta maaf kerana menangis kerana sedikit emosi ketika ini,” katanya kepada Astro Gempak sambil mengalirkan air mata.

Lizzy ditemui selepas majlis pelancaran single terbaharunya berjudul “Darling” yang berlangsung di Warner Music Malaysia, pada Selasa.

Tambahnya lagi, dia bersyukur kerana tersedar dan tidak meneruskan niatnya untuk membunuh diri.

“Mujur saya ada keluarga terutama ibu yang sentiasa memberi semangat dan sokongan serta menerima saya dengan baik, walaupun saya pernah melakukan kesalahan besar.

“Sepanjang tempoh menstabilkan emosi, ibu yang banyak membantu dan memberi nasihat serta menjaga saya selama dua minggu.

“Saya juga bertuah kerana ada rakan yang menasihati supaya saya tidak melakukan perkara yang sia-sia.

“Saya bersyukur kerana sempat berfikir secara rasional dan segera sedar,” katanya lagi.

Lizzy sebelum ini mengakui hubungan cintanya dengan seorang ahli perniagaan terputus disebabkan orang ketiga.

Hubungan cinta mereka hanya dapat bertahan lebih kurang enam bulan sahaja.

Dalam perkembangan lain, Lizzy baru sahaja menamatkan penggambaran drama bersiri My Darling Inspektor Daniel yang sudah mula ditayangkan di Astro Ria (104) dan Ria HD (123) setiap hari Isnin hingga Khamis.

Sumber: Astro Awani

Komen via Facebook

Komen

Insiden Perosak Rumahtangga Aliff Aziz, Afifah Sedia Buka Mulut

Ketika orang masih berteka teki dimanakah ‘hilangnya’ Nur Afifah Nasir selepas terpalit insiden perosak rumah tangga Aliff Aziz, aktres cantik itu bersedia untuk berhadapan realiti tersebut.

afifah-nasir

Afifah Bersedia Untuk Buka Mulut Bercerita Tentang Isu Aliff Aziz

Afifah, 24, berkata, dia akan membuat satu kenyataan bagi merungkai persoalan berkenaan namun mahu diberikan sedikit masa.

Jawapan yang diberi itu sedikit sebanyak dapat menjawab pertanyaan netizen kononnya pelakon ini cuba melarikan diri daripada berkata sesuatu selepas Aliff Aziz mengaku curang terhadap isterinya, Bella Astillah.

Malah sebelum itu pelakon drama bersiri Izinkan Aku Mencintaimu ini pernah menyatakan kesudiannya untuk berkongsi perkembangan mengenai perkara itu bagaimanapun sehingga kini dia dilihat masih berdiam diri.

Sumber: Mstar Online

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });