‘Saya Menangis Terbayangkan Anak’- Viral Suami Bunuh, Kerat & Bakar Isteri Kerana Didesak Beli Kereta, Ini Penjelasannya

Serantau

Semalam viral di sosial media mengenai kes pembunuhan suami keatas isterinya yang terjadi di Indonesia. Semuanya berpunca kerana si isteri sering mendesak suami supaya dapatkan sebuah kereta baru. Kejadian ini telah berlaku pada Isnin minggu lalu, semuanya bermula dengan pergaduhan kecil sehingga berlanjutan ke aksi kekasaran.

Suami, Muhammad Kholil telah mendakwa dia dicekik terlebih dahulu oleh isterinya. Lalu dia membalas dengan memukul leher si isteri sebanyak 2 kali sehingga tidak sedarkan diri. Ini penjelasan dari Kholil.

Suspek, Muhammad Kholil membuat pengakuan kepada pihak berkuasa selepas didapati bersalah membunuh, mengerat dan membakar mayat isterunya dalam satu kejadian yang sangat tragis berlaku di Karawang, Jawa Barat, Indonesia.

Semuanya gara-gara isteri (Siti Saadah) selalu mendesak ingin kan kereta baharu. Kholil memberitahu di saat dia membunuh Siti, dia membayangkan wajah anak mereka yang baru berusia dua tahun.

Kata Kholil kepada Pesuruhjaya Polis Karawang, Rano Hadianto;

Sewaktu saya mengerat tubuh Siti, saya hanya teringat anak. Saya menangis terbayangkan anak.

Tambah Kholil, anaknya kini dalam jagaan orang tuanya di Bogor. Dalam kejadian pembunuhan kejam itu, Kholil bertengkar mulut dengan Siti sehingga lah berlaku aksi kekerasan.

Kholil mendakwa dia dicekik dan selepas itu membalas dengan memukul pada bahagian leher Siti sebanyak dua kali sehingga tidak sedarkan diri.

Terkejut dengan situasi itu, Kholil memeriksa nafas serta denyutan jantung Siti, namun semuanya sudah terlambat.

Saya bingung, lalu saya tutup mulutnya menggunakan pita pelekat.

Sehari selepas kejadian, Kholil ambil keputusan untuk mengerat tubuh isterinya kepada tiga bahagian, iaitu kepala, badan dan kaki- menggunakan golok.

Selepas itu dia membuang kepala dan kaki Siti ke daerah Tegalwuru. Manakala bahagian badan Siti pula dibuang ke Desa Ciranggon. Risau keratan mayat isterinya ditemui orang ramai, Kholil kembali pada keesokan harinya untuk membakar bahagian tubuh badan yang telah dikerat.

Sumber: Astro Awani

Save

The following two tabs change content below.

Bukan Norman Hakim, Bukan Keith Foo.
Ashie, lelaki tegar.

‘Mama Papa Ikhlas Melepas Kepergian Adam’- Anak ‘Tewas’ Lawan Penyakit, Baca Luahan Sayu Ibu Ini.. Menangis!

Serantau

Rasa sebak dan kasihan bila lihat keadaan bayi yang bernama Adam Fabumi Kamaludin ini. Adam lahir pada 24 April 2017 tetapi malangnya bayi comel itu didapati menghidap penyakit Trisomi 13 ataupun Patau Syndrome. Ratih Megasari (Ibu) dan Kiagoos Herling Kamaludin (Bapa) mula menyedari Adam menghidap sindrom itu pada usia 5 bulan.

Jika anda lihat di Instagram milik Ratih, dia selalu memberi update, kata-kata semangat serta berdoa supaya anaknya kembali normal. Tetapi Tuhan lebih menyayangi Adam, setelah beberapa bulan berjuang melawan penyakit akhirnya Adam ‘tewas’. Baca luahan pilu ibunya ini. Rasa macam nak menangis pula.

Penyakit yang dihidapi Adam ini boleh dikatakan dapat liputan meluas di Indonesia. Riak wajahnya serta ketabahan ditunjukkan oleh Adam membuatkan netizen sebak. Selepas beberapa bulan bertarung nyawa akhirnya Adam kembali ke rahmatullah pada 22 November 2017, kira-kira 3.35pm.

Inalillahi wainnailaihirajiun.. telah berpulang anak kami, Adam Fabumi Kamaludin, 22 November 2017 pukul 15.35 dan akan dikebumikan hari ini tanggal 23 November 2017 di TPU Jeruk Purut ba’da Dzuhur.

Terima kasih untuk seluruh keluarga, teman dan sahabat atas segala doa, support, kasih sayang dan perhatiannya yang tidak pernah putus untuk anak kami tercinta. Inshaallah sekarang Adam sudah sembuh total dan ga ngerasain sakit lagi. Dan mungkin sedang main lari2an dengan teman2nya yang sudah berpulang terlebih dahulu di syurganya Allah, inshaallah

Terima kasih, Adam, untuk seluruh pelajaran yang kamu berikan kepada kami di waktu hampir 7 bulan hidupmu. Terima kasih atas perjuangan dan semangatmu untuk bertahan hidup. Inshaallah Mama papa sudah maksimal merawat dan menjaga kamu sampai dengan hembusan nafasmu yang terakhir.. mama papa sangat cinta sama Adam, tapi Allah jauh lebih cinta sama kamu, nak.. Inshaallah mama papa ikhlas melepas kepergian Adam. Ada perasaan bahagia ngeliat Adam akhirnya bisa tidur dan istirahat dengan tenang sambil tersenyum, MasyaAllah malem ini bobo terakhir kita b3 ya, Dam, sama papa juga. Nanti kita ketemu lagi di lain kesempatan yaa.. Jemput mama papa di Jannah nanti ya sayang, inshaallah amin..  Rest in Peace, my angel, my warrior, my son.. Surga menunggumu, Adam anakku sayang.

Sumber: Instagram @adamfabumi/ @ratihmegasari

Save

Save

Save

The following two tabs change content below.

Bukan Norman Hakim, Bukan Keith Foo.
Ashie, lelaki tegar.

‘ + ‘

‘ + title + ‘

‘ + ”; } else if (src == ‘trending’) { rec4uctr++; rec4usrc = rec4usrc + ‘

  • ‘ + ” + ‘

    ‘ + title + ‘

    ‘ + ‘

  • ‘; } if (src == ‘rec4u’ && rec4uctr ‘ + ” + ‘

    ‘ + title + ‘

    ‘ + ‘‘; } else if (src == ‘rec4u’) { trendctr++; trendsrc = trendsrc + ‘

  • ‘ + ” + ‘

    ‘ + title + ‘

    ‘ + ‘

  • ‘; } } // insert source to div var div1 = document.getElementById(“cx-mostreadtdy”); div1.innerHTML = div1.innerHTML + trendsrc; var div2 = document.getElementById(“cx-rec4u”); div2.innerHTML = div2.innerHTML + rec4usrc;
    } var cX = cX || {}; cX.callQueue = cX.callQueue || [];
    cX.callQueue.push([‘insertWidget’, { widgetId: ‘8e3f25c353d0257cf2fe4306c451a4efa7d98abf’, renderFunction: loadCxRecommendations
    }]);

    Penumpang Hura-Hara, Ratusan Lipas ‘Mengamuk’ Dalam Pesawat

    Serantau

    Boleh tak korang bayangkan tiba-tiba pesawat yang korang naiki itu ‘dikunjungi’ serangga besar ala ala ‘Snakes On A Plane’ gitu? Scary kan?

    Macam admin sendiri, tak pernah terbayang pun benda ini boleh berlaku di dunia sebenar. Baru-baru ini, menerusi laporan World of Buzz, viral berita ratusan lipas ‘mengamuk’ dalam pesawat yang dihuni penumpang. Biar betul wehh?!

    Keadaan dua penerbangan antarabangsa menuju ke Kunming, China, mula menjadi hura-hara dengan kehadiran ratusan lipas ketika pesawat itu telah pun dalam perjalanan ke destinasi! Mana nak lari ni oii…!!!

    Walaupun negara asal, tarikh penerbangan dan syarikat penerbangan yang terlibat tidak dinyatakan dalam laporan berita tempatan, kelihatan seperti salah satu pesawat yang dihimpit dengan situasi yang malang ini adalah milik syarikat penerbangan tempatan China, berdasarkan paparan foto inspektor kuarantin.

    Sebaik sahaja pesawat mendarat, kakitangan kawalan serangga tiba dan bertindak melakukan proses penyemburan wap pada kedua-dua pesawat terbabit bagi membunuh serangga perosak tersebut.

    Menurut South China Morning Post, lipas yang terbabit dikenalpasti sebagai lipas Jerman, atau Blattella germanica. Macam rupa lipas yang ada kat Malaysia ni je? Macam ni beratus-ratus, bayangkan kalau semua lipas ini tengah terbang dalam flight tu, nightmare weh!!!

    Sumber: World of Buzz, South China Morning Post

    The following two tabs change content below.

    Ingat Lagi Pelakon Comel Kabhi Khushi Kabhi Gham Ini? Selepas 15 Tahun, Ini Dia Sekarang!

    Serantau

    Mesti korang pernah tengok Kabhi Khushi Kabhi Gham kan? Ingat tak korang kat budak comel ini? Walaupun sekadar memegang watak kecil, namun kehadirannya sebagai anak kepada Anjali Sharma (Kajol) dan Rahul Raichand (Shah Rukh Khan), Krish Raichand agak sukar untuk diabaikan menerusi keletahnya yang seringkali mencampakkan dialog klasik “Take a Chill Pill” kepada ibunya. So apa yang menarik sangat tentang ‘Krish’ ini?

    Tiada yang menarik pun… kecuali 15 tahun selepas filem itu dikeluarkan, dia telah membesar menjadi seorang jejaka kacak yang menggiurkan hati ramai wanita seluruh dunia!

    Dikenali sebagai Jibraan Khan, paras rupanya membuatkan gadis-gadis berpusu melontarkan komen memuji ketampanannya.

    Jibraan bekerja sebagai seorang jurulatih di studio tarian Shiamak Davar, dimana dia juga merupakan seorang pelajar beberapa tahun lalu.

    Kini, dia merupakan seorang guru tarian bertauliah dan telah menguasai pelbagai bentuk tarian.  Dia juga memiliki sebuah studio tarian dan mengajar kanak-kanak dan remaja gaya tarian.

    Menerusi pantauan admin juga, kelihatan seolah Jibraan ni seorang gym freak, dan mungkin juga  narsisistik… eh? Yelah, mana taknya,  banyak pulak gambar dia ber-selfie’, tayang-tayang otot sejak dah sado ni kan.

    Well, tak boleh nak salahkan dia pun, memang dah helok!

    Sumber: Jibraan Khan

    The following two tabs change content below.

    Rambut Dreadlock & Pakai Jeans Ketat Jadi Imam, Netizen Terkejut Dengar Bacaan Lelaki Ini

    [unable to retrieve full-text content]

    Aku Ditipu Abang K-Pop! – Duit Gadis Singapura Hilang Lebih 40 Ribu Ringgit Dek Kasihankan Kisah Sedih Jejaka Korea

    Seorang wanita dari Singapura berkongsi kisah di mana dia telah ditipu lebih 13 ribu dollar Singapura (RM40 ribu). Dia telah ditipu oleh seorang jejaka muda berusia 20 tahun yang berasal dari Korea Selatan. Pada awalnya, lelaki itu menceritakan kisah yang kononya sedih. Mangsa yang kasihan nekad untuk pinjamkan wangnya kepada suspek.

    Saya ada cerita menarik untuk saya kongsikan di sini. Seorang lelaki Korea yang bernama Kwan Soon Ho, Taylor (nama Kristiannya) adalah “Orang Yang Dikehendaki” di Korea Selatan sekarang. Kedua-dua Pegawai Polis Korea dan Pegawai Imigresen Korea sedang mencari dia kerana dia tidak hadir dan tidak mahu sertai latihan ketenteraan Korea Selatan (di Korea, melarikan diri dari latihan tentera adalah sesuatu kesalahan besar) dan dia juga ingin meninggalkan negaranya, ketika saya berada di kampung halamannya di Incheon, Korea Selatan, dia juga merompak saya dan mencuri wang tunai 3,000,000 won (SGD $ 3,750) dalam dompet saya dan sekarang lelaki ini telah melarikan diri. Di Singapura, saya telah meminjamkan SGD $ 10,000 kepadanya kerana dia berbohong kepada saya, dia perlu menjalani pembedahan jantung dan hati, dan dia juga memberitahu saya dia perlu melangsaikan hutang rakan-rakan Koreanya, Saya telah memeriksa dengan rakan-rakannya, tapi satu sen pun Kwan Soon Ho tak bayar kepada kawan-kawannya. Dan mereka membuat laporan polis terhadapnya di Korea. Tahu tak? Saya tak boleh cakap dan faham bahasa Korea dengan baik, ibu bapa Kwan Soon Ho adalah orang yang bawa saya ke balai polis minta saya untuk buat laporan polis dan menyaman anak mereka sendiri. Ibu bapanya juga belikan saya makanan, bawa saya tinggal di apartmen mereka. P / S. Malah di Incheon, kampung halamannya sendiri, tak ada orang yang menyukainya. Dia tak ada kawan di Incheon kerana dia berhutang hampir semua kawannya dan dia mempunyai banyak bank, hutang kad kredit yang perlu dibayar. Dia berhutang kira-kira 200,000,000 won di Korea. Dan sekarang dia mencuri 3,000,000 won saya dan dia hilang dan ingin melarikan diri dari negaranya. Sekiranya ada yang melihatnya di Korea, Singapura atau di mana-mana sahaja, sila hubungi dan laporkan kepada pegawai polis Korea dan pegawai imigresen dengan segera di +82 032-363-6802 atau +82 032-541-3863. Bantu saya like dan share dengan orang lain. Terima kasih.

    [VIDEO] Viral Pencuri Di Daerah Madura Indonesia Dibakar Hidup-Hidup?

    Kini Trending

    Seorang lelaki dibakar hidup-hidup kerana didakwa mencuri di daerah Pamekasan, Madura, Indonesia. Kejadian yang dikatakan berlaku semalam, 4 Julai 2017 jam 10.20 malam waktu tempatan. Lelaki itu ditangkap dan dipukul sebelum dibakar hidup-hidup. Ngeri betul admin tengok video ni.

    Tidak ada info yang lebih mendalam berkenaan kes ini. Tapi Sebelum ini ada juga kes seperti ini di daerah yang sama. takut pulak admin. Even bukan pencuri.

    Kredit : Ani Sumiati