UNICEF World Children’s Day Survey – WIN MPH Bookstore Vouchers!

On 20 November, UNICEF will celebrate World Children’s Day, a day of action for children, by children across the globe. On this day – the anniversary of the Convention on the Rights of the Children – thousands of children will raise their voices in solidarity with the world’s most disadvantaged and vulnerable children.

#children4change

On World Children’s Day, children around the world are coming together to help protect children’s lives, fight for their rights, and help them fulfill their potential. It’s a fun day, with a serious message. Across the globe, children will ‘take over’ high-visibility roles in hundreds of major media outlets to shine a spotlight on the most pressing challenges faced by their generation.

· Why?
o Empower children in Malaysia to champion their rights
o Highlight the positive contribution and talent of Malaysian children
o Give young people access to media to make their voices heard

Kids, tweens & teens – here’s YOUR chance to be heard and make a difference #foreverychild. Take part in our #Children4Change survey today and you could win MPH Bookstore vouchers. Two lucky winners will be selected weekly. #unicefmy

Link to survey in 3 languges (English, Bahasa Malaysia, Mandarin) https://www.surveymonkey.com/r/UNICEFWCD2017

For more info on the campaign, please visit: https://children4change.unicef.my

Komen via Facebook

Komen

Monspace Theatre Jadi Platform Artis Tempatan Tonjol Bakat & Realisasi Impian

Pada 9 Julai lalu, Budiey dijemput untuk melihat pembaharuan yang dibuat di sebuah Nouvelle Hotel, di mana lokasi yang dikenali sebagai Monspace Theatre ini kini menawarkan pentas buat artis tempatan tonjol bakat dan realisasikan impian. Sebagai platform untuk mengetengahkan kreativiti dan personaliti artis tempatan tanah air, sebuah pentas khas diperkenalkan buat penggiat seni hiburan untuk mengekspresikan bakat.

Monspace Theatre

Tambahan pula, dewasa ini kos untuk menganjurkan suatu acara atau majlis memerlukan kos yang amat tinggi bagi sesetengah artis-artis tempatan untuk mempromosikan bakat, jenama ataupun produk beliau mahupun syarikat yang terlibat secara langsung dan tidak langsung di dalam bidang kesenian tempatan.

Monspace Theatre

Justeru itu Pihak Hype Hotel & Monspace Entertainment sebagai sebuah syarikat yg juga berkecimpung di dalam bidang perhotelan & seni (hiburan) mengambil inisiatif ini untuk membantu artis-artis baru dan lama negara untuk terus berdaya maju dan dapat mengembangkan lagi bakat beliau di persada antarabangsa dengan memperkenalkan tempat yang sangat kompetitif dan menyediakan pelbagai kemudahan.

Pentas yang dinamakan Monspace Theatre yang terletak di Nouvelle Hotel, Sungai Besi ini menawarkan pelbagai kemudahan dan kelengkapan yang serba canggih kepada penggiat seni untuk mengadakan sebarang majlis hiburan atau konsert.

Monspace Theatre

Menurut Pengasas Monspace Theatre, Datuk Seri Jessie Lai, pentas ini direalisasikan sebagai salah satu inisiatif dalam menyumbangkan peluang, dan mengembangkan kreativiti serta menjadikan asas pembentukan identiti bagi artis-artis sedia ada disamping menganjurkan beberapa acara-acara yang berprestij.

“Ia diwujudkan sebagai salah satu platform kepada penggiat seni tempatan dalam membentuk penjenamaan tersendiri dalam industri seni tanah air.

“Kami berharap pentas ini akan menjadi landasan terbaik buat selebriti memartabatkan nama industri seni hiburan di mata luar dengan mengadakan konsert di pentas Monspace Theatre.

“Bagi artis-artis tempatan yang berminat untuk mengadakan sebarang majlis atau acara di sini, kami juga akan menawarkan dan membantu memberikan dana untuk merealisasikan impian mereka mengikut terma dan syarat ditetapkan.

“Apa yang mengujakan pentas ini mampu memuatkan seramai 600 penonton dan mempunyai kelengkapan canggih yang mengikut spesifikasi semasa.

“Lebih istimewa, penggiat seni tidak perlu lagi membawa kelengkapan sendiri untuk persembahan seperti sistem audio, pencahayaan dan lain-lain kerana semuanya telah tersedia di Monspace Theather,” katanya.

Jadi kepada artis dan selebriti yang mencari lokasi untuk mengadakan persembahan untuk kapasiti 600 orang, bolehlah merujuk kepada pihak Monspace. Pastinya lokasi ini sesuai untuk anda!

Monspace Theatre

Komen via Facebook

Komen

Istimewanya Buffet Ramadan Nostalgia Sinema 3 di Kafe Skrin

Pada hari Isnin lalu, saya menikmati juadah berbuka puasa dengan citarasa masakan Melayu ala Kampung di Buffet Ramadan Nostalgia Sinema 3 di c. Dengan harga RM49.90 utuk dewasa dan RM19.90 untuk kanak-kanak, saya rasa sangat berpuas hati dengan mutu masakan dengan lebih 35 jenis hidangan yang disediakan.

Menu istimewa kat sini adalah Nasi Beriyani Johor, Rose Lamb dan pelbagai jenis gulai. Pelbagai kuih muih tempatan, Bubur Kacang Hitam dan Bubur Jagung serta manisan seperti Air Batu Campur, Cendul dan juga minuman turut menjadi pelengkap.

Apatah lagi, restoran bertemakan sinema dan filem ini menyediakan kemudahan dan keselesaan buat pelanggannya. Istimewanya apabila Kafe Skrin menayangkan filem-filem berunsurkan Islamik di mini sinema yang cukup besar layarnya.

Kepada yang nak datang berbuka puasa sepanjang Ramadan ini bolehlah ke Kafe Skrin di alamat No 9G , Ukay Boulevard Jalan MRR2 , Ulu Kelang , Selangor
Kuala Lumpur, Malaysia. Hubungi 03-4101 9437. Follow IG: @kafeskrin dan LIKE Facebook Kafe Skrin.

IMG_7149

IMG_7143

FullSizeRender 4

IMG_7135

IMG_7134

IMG_7133

IMG_7132

IMG_7131

IMG_7130

IMG_7129

IMG_7128

IMG_7127

IMG_7126

IMG_7119

IMG_7116

IMG_7115

Komen via Facebook

Komen

Kelainan Cita Rasa Enak Dengan Selera Asia

Rangkaian sos Asian Twist oleh Lee Kum Kee menjanjikan tarikan yang berlainan kepada selera anda dan menjadikan juadah lebih lazat dengan perisa enak dari Vietnam, Jepun dan Thailand!

Vietnamese Style Lemon Dressing memberikan sentuhan segar kepada hidangan dengan perahan buah lemon yang membuka selera dan madu manakala Japanese Style Dressing pula menambah keenakan perisa umami yang unik dalam setiap hidangan bersama campuran cuka beras, kicap, bijan dan sos lada masin. Menjadi kegemaran sejati bagi rakyat Malaysia yang sukakan rasa yang berbeza, Thai Sweet & Sour Dressing bakal menjadi pilihan utama dengan perisa dari cuka beras serta sos ikan.

ASIAN TWIST Japanese Style Dressing by Lee Kum Kee copy

Tanpa MSG tambahan, rangkaian Asian Twist oleh Lee Kum Kee adalah sos yang boleh digunakan sebagai kuah salad atau pun pencicah. Tidak kira sama ada anda mahukan sos bagi menjadi gandingan dalam hidangan salad rangup, celupan enak untuk popia dan gyoza, atau ingin menyediakan sandwic lebih lazat untuk bekal makan tengah hari anak anda, Asian Twist oleh Lee Kum Kee mampu menambahkan perisa menarik kepada sebarang hidangan Asia atau pun Barat.

Semua orang tahu bahawa sos adalah rahsia sebenar yang menjadikan hidangan itu lebih lazat, tetapi tidak semua orang mempunyai masa atau kemahiran menyediakan juadah yang lazat dan memuaskan hati dari bahan asas. Sos Asian Twist oleh Lee Kum Kee menawarkan penyelesaian mudah yang serba boleh kepada pengguna bagi menyediakan hidangan snek sihat yang sedap rasanya.

“Tidak mudah untuk mendapatkan keseimbangan, antara penyediaan yang senang dengan pemakanan yang sihat terutamanya pada harga yang berpatutan, tetapi kini dengan sos Asian Twist oleh Lee Kum Kee, pengguna boleh menyajikan salad lazat dan menyediakan snek di rumah atau di tempat kerja dalam masa yang singkat. Rangkaian baru sos ini sesuai untuk mereka yang sentiasa sibuk serta mahukan penyelesaian juadah segera tanpa mengetepikan faktor pemakanan sihat,” kata Encik Vincent Chui, Pengarah Pemasaran Serantau Lee Kum Kee Malaysia.

Rangkaian sos Asian Twist oleh Lee Kum Kee dijual pada harga runcit RM8.90 setiap satu dan boleh didapati di semua AEON, Ben’s Independent Grocer (BIG) dan Village Grocer.

ASIAN TWIST Thai Sweet & Sour Dressing by Lee Kum Kee copy

ASIAN TWIST Vietnamese Style Lemon Dressing by Lee Kum Kee copy

Komen via Facebook

Komen

Promosi Tempat Duduk Percuma AirAsia Kembali!

AirAsia kini menawarkan 3 juta tempat duduk percuma sempena kempen terbaru.

Tempah dari 5 Jun 2017 (0001h GMT +8) hingga 11 Jun 2017 (2400 GMT +8) untuk tempoh perjalanan antara 15 Januari 2018 dan 28 Ogos 2018 untuk menikmati tambang serendah dari RM0* sehala ke pelbagai destinasi seperti dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru, Pulau Pinang, dan Surat Thani; dari Pulau Pinang ke Langkawi dan Singapura; dari Johor Bahru ke Terengganu, dan banyak lagi.

AirAsia Free Seats -BM

Para tetamu yang terbang bersama AirAsia X juga dapat menikmati tambang serendah RM199* dari Kuala Lumpur ke Perth dan Chongqing, selain menikmati tempat duduk Premium Flatbed dari Kuala Lumpur ke Beijing, Shanghai, Osaka, Busan, Auckland, Gold Coast, dan pelbagai destinasi lain dari hanya RM899* sehala. Premium Flatbed dan Premium Flex kini termasuk insurans perjalanan untuk semua penerbangan terus yang berlepas dari Malaysia dan Thailand. Para tetamu juga boleh menikmati penerbangan penuh faedah termasuklah hidangan dan penukaran penerbangan secara percuma*, perlindungan kelewatan bagasi, Jaminan Tepat Waktu serta lain-lain.

Ahli AirAsia BIG dan BIG Prepaid MasterCard akan menikmati akses lebih awal untuk promosi ini dan mereka boleh membuat tempahan di airasia.com dan aplikasi mudah alih AirAsia atau menebus penerbangan melalui airasiabig.com dari 4 Jun 2017 (0001h GMT +8).

Rakan niaga AirAsia juga dapat menikmati keistimewaan untuk membuat tempahan 24 jam lebih awal, di mana pemegang kad BIG Prepaid boleh menempah di airasia.com, AirAsiaGo dan AirAsia Expedia di laman web masing-masing. Manakala pemegang akaun Citibank di Malaysia, akan menerima pautan eksklusif daripada bank tersebut untuk membuat tempahan awal. Untuk 100 tempahan pertama setiap hari menggunakan AirAsia-Citi Card, anda akan menerima AirAsia Electronic Gift Voucher (eGV) bernilai RM50.

Ketua Komersial Kumpulan AirAsia Siegtraund Teh berkata, “Promosi ini adalah tawaran terbaik untuk para tetamu yang merancang percutian mereka lebih awal. Dengan pelbagai destinasi menarik di dalam dan luar negara, promosi ini menawarkan peluang bagi percutian singkat atau panjang untuk semua.”

Untuk maklumat terkini mengenai promosi dan aktiviti, sila ikuti AirAsia di Twitter (twitter.com/AirAsia) dan Facebook (facebook.com/AirAsia)

*Tambang asas untuk perjalanan sehala tidak termasuk cukai dan yuran. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Komen via Facebook

Komen

Jom Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Kampung di 9KEDONDONG

Setibanya bulan Ramadan, ramai antara kita tercari-cari lokasi restoran yang enak untuk berbuka. Masing-masing ada selera dan citarasa sendiri. Kepada korang yang mahu menikmati masakan juadah bercitarasakan kampung, Budiey nak sarankan satu restoran yang menawarkan Buffet Ramadan yang gerenti sedap dan puas hati iaitu di 9KEDONDONG.

9KEDONDONG

Untuk info pembaca, 9KEDONDONG terletak di No 9, Jalan Kedondong, Ampang, Kuala Lumpur dan sekarang hangat diperkatakan kerana ramai yang dah datang berpuas hati dengan harga dan makanan yang lazat yang disediakan.

Tetamu boleh menikmati makanan dan berbuka puasa seperti suasana kampung di Dewan Sajian Utama 9Kedondong di mana mereka boleh memilih makanan di lapan buah gerai dan satu meja utama Buffet dan memilih makanan pilihan Ramadan yang disediakan di sini.

Meja Utama Buffet menyediakan makanan asli bercitara kampung seperti Ayam Pandan, Siput Masak Lemak Cili Api, Asam Pedas Ikan Tenggiri, Gulai Pucuk Paku dan macam-macam lagi. Selain daripada itu, tetamu juga akan disediakan dengan Nasi Pilihan yang berbeza setiap hari serta pelbagai jenis Mee dia Gerai Mee.

Untuk keselesaan para tetamu semasa Ramadhan Buffet ini, 9Kedondong juga menyediakan tempat solat dan Imam yang akan mengetuai Solat Maghrib, Isya’ dan Terawikh setiap hari di tempat khas untuk bersolat.

Buffet Ramadhan 9Kedondong Citarasa Kampung akan bermula setiap hari pada pukul 6.00pm – 10.00pm bermula dari 30th May 2017 sehingga 21st Jun 2017.

Harga untuk Dewasa ialah RM55.00 nett dan RM28.00 nett seorang bagi kanak-kanak berusia 6 – 12 tahun serta Warga Emas berusia 60 tahun keatas. Untuk kanak-kanak berusia bawah 6 tahun, tiada charge dikenakan.

Untuk tetamu yang ingin menjadi ‘host’ dan Majlis Berbuka Puasa persendirian atau Majlis Gathering, kami menyediakan pakej dan menu yang berlainan.

Maklumat lanjut boleh hubungi kami di 016 – 886 8311 Miss Rabia or 017 – 2250705 Mr Haziq.

Komen via Facebook

Komen