Peraduan Premiere With Budiey Filem BLEEDING STEEL

Ini adalah hadiah Budiey kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere BLEEDING STEEL – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas?

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem aksi yang penuh dengan adegan kejutan dan suspen ni.

Budiey ada 100 pass tiket untuk dihadiahkan kepada semua pembaca Budiey.com yang teruja untuk hadir menonton.

Budiey nak ajak korang tonton sebuah filem aksi arahan pengarah Leo Zhang dan dilakonkan oleh pelakon terhandal Jackie Chan berjudul BLEEDING STEEL bersama ramai lagi pelakon handalan seperti Tess Haubrich, Callan Mulvey, Show Luo, Nana Ou Yang dan Erica Xia Hou.

Filem ini mengisahkan tentang seorang pemuda yang menjadi agen veteren dari pasukan misi khas untuk melindungi seorang wanita muda dari penjenayah. Beliau berusaha untuk melepaskan wanita ini daripada menjadi mangsa. Dapatkah wanita ini diselamatkan?

Pasti ramai yang ramai nak tengok filem aksi macam ni, kan?

Filem ini akan berada di pawagam mulai 22 Disember 2017.

Nak tahu best ke tidak aksi filem ni, anda semua dijemput untuk menonton trailer filem ini dan bacalah sinopsis ringkas tentang filem ini.

Poster Filem BLEEDING STEEL

Sinopsis Filem BLEEDING STEEL

Filem ini mengisahkan tentang seorang pemuda yang menjadi agen veteren dari pasukan misi khas untuk melindungi seorang wanita muda dari penjenayah. Beliau berusaha untuk melepaskan wanita ini daripada menjadi mangsa. Dapatkah wanita ini diselamatkan?

Peraduan Tayangan Premiere BLEEDING STEEL

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 100 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

21 Disember 2017

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9:00 malam

Tempat:

GSC Tropicana City Mall

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere BLEEDING STEEL – Budiey.com di GSC Tropicana City Mall. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #BleedingSteelMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini:  www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #BleedingSteelMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua orang pelakon filem BLEEDING STEEL

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere BLEEDING STEEL – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Twitter:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere BLEEDING STEEL – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:
20 Disember 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada GSC Movies dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 22 Disember 2017

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem FERDINAND

Sempena dengan tayangan filem animasi yang dinanti-nantikan berjudul FERDINAND yang akan berada di pawagam mulai 30 November ini, Budiey ingin menghadiahkan semua pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini tiket untuk anda menghadiri Premiere With Budiey menonton filem ini pada 12 Disember 2017 di GSC QUILL CITY MALL.

Amacam? Mesti pecah panggung dengan ketawa korang apabila menonton filem yang lucu ini, kan?

Filem FERDINAND

Ya, Budiey rasa korang pun sekarang ini rasa sangat teruja untuk menonton aksi yang mencuit hati dalam filem ini dan tak sabar nak menulis pendapat jujur korang di Facebook dan Instagram.

Filem arahan Carlos Saldanha ini ditulis oleh Munro Leaf dan menggunakan suara dari pelakon terkenal seperti John Cena, Kate McKinnon, David Tennant, Gina Rodriguez, Bobby Cannavale, Daveed Diggs, Sally Philipps, Miguel Ángel Silvestre, Boris Kodjoe, Jerrod Carmichael, Raúl Esparza, Flula Borg dan Karla Martinez.

Ferd_Ferdinand_John-21Dec

Jadi, jika korang ingin menghadiri Tayangan Premiere FERDINAND anjuran Budiey.com bersama beberapa orang selebriti, artis dan influencers terkenal yang dijemput khas, apa kata sertai peraduan ini sekarang!

Jom kita tonton trailer ini dan jangan lupa untuk kongsikan di laman sosial korang:

Sebanyak 172 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem hebat ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem animasi berjudul FERDINAND ini merupakan filem yang bercerita tentang seekor lembu besar bernama Ferdinand yang memiliki hati yang baik dan secara tidak disengaja telah dijual menjadi haiwan buas.

Akhirnya Ferdinand pun bertekad untuk kembali ke keluarganya dengan ekspedisi serta membuktikan bahawa siapapun tidak dapat menilai seekor lembu hanya dari wujudnya saja.

Filem ini bakal beraksi di pawagam mulai 14 Disember 2017.

Pastinya ramai yang menantikan aksi menarik dalam filem animasi ini kan?

Filem FERDINAND

Sinopsis Filem FERDINAND

Director: Carlos Saldanha

Screenplay: Ellen Martin (Story), Erica Rivinoja, Ian Southwood, J. David Stem (Screenplay) & David N. Weiss

Producers: Bruce Anderson, John Davis, Paul Feig, Lori Forte & Lisa Marie Stetler

Cast: John Cena, Kate McKinnon, Gina Rodriguez, Daveed Diggs, Gabriel Iglesias, Bobby Cannavale, David Tennant, Anthony Anderson, Flula Borg, Sally Phillips, Boris Kodjoe, Jerrod Carmichael, Raul Esparza, Karla Martinez, Miguel Angel Silvestre.

Genre: Animation

Trailer: https://youtu.be/Nz2lxMSMXcA

Plot Outline:
FERDINAND tells the story of a giant bull with a big heart. After being mistaken for a dangerous beast, he is captured and torn from his home. Determined to return to his family, he rallies a misfit team on the ultimate adventure. Set in Spain, Ferdinand proves you can’t judge a bull by its cover.

From Blue Sky Studios and Carlos Saldanha, the director of “Rio” and inspired by the beloved book “The Story of Ferdinand” by Munro Leaf and Robert Lawson, “Ferdinand” is a heartwarming animated comedy adventure with an all-star cast that includes John Cena, Kate McKinnon, Gina Rodriguez, Anthony Anderson and many more.

Peraduan Tayangan Premiere Filem FERDINAND

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 172 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

12 Disember 2017

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

GSC QUILL CITY MALL

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere FERDINAND – Budiey.com di BIG SCREEN, MBO Starling. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #FerdinandMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  Anda perlu menjadi followers Budiey di media sosial.

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/foxmovies.my & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #FerdinandMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook dan di Instagram. Tapi sebaik-baiknya di Instagram & Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pelakon yang membawa watak Ferdinand dalam filem ini?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere FERDINAND – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere FERDINAND – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

11 Disember 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 14 Disember 2017..

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/foxmovies.my dan langgan / subscribe Youtube Channel Fox Malaysia : www.youtube.com/FoxMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem FERDINAND

Filem FERDINAND

Filem FERDINAND

Filem FERDINAND

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

Sempena dengan tayangan filem bergenre aksi drama penyisatan kes jenayah pembunuhan misteri berjudul MURDER ON THE ORIENT EXPRESS yang akan berada di pawagam mulai 30 November ini, Budiey ingin menghadiahkan semua pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini tiket untuk anda menghadiri Premiere With Budiey menonton filem yang diadaptasi dari sebuah novel yang ditulis oleh seorang penulis tersohor bernama Agatha Christie yang diterbitkan pada tahun 1934. Sebelum ini, judul novel ini pernah diadaptasi dalam bentuk drama TV dan filem pada tahun 1974.

MOTOE_30Nov_CampC_Malaysia

Pasti korang pun rasa teruja untuk menonton aksi mengujakan dalam filem ini dan menulis pendapat jujur korang di Facebook dan Instagram.

Jadi, jika korang ingin menghadiri Tayangan Premiere MURDER ON THE ORIENT EXPRESS anjuran Budiey.com bersama beberapa orang selebriti, artis dan influencers terkenal yang dijemput khas, apa kata sertai peraduan ini sekarang!

Jom kita tonton trailer ini dan jangan lupa untuk kongsikan di laman sosial korang:

Sebanyak 50 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem hebat ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem yang diarahkan oleh Kenneth Branagh ini dilakonkan oleh pelakon hebat iaitu Daisy Ridley, Johnny Depp, Kenneth Branagh, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Josh Gad, Olivia Colman, Lucy Boynton  dan ramai lagi.

Filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS bercerita tentang seorang detektif ternama Hercule Poirot (Kenneth Branagh) yang mahu pergi ke London dengan keretapi Simplon-Orient Express. Dalam perjalanan Hercule Poirot bertemu dengan seorang jejaka bernama Samuel Ratchett (Johnny Depp) yang meminta bantuan dengan mengupah seorang penyiasat kerana hidupnya sedang dalam bahaya dan terancam.

Namun, sayangnya detektif Poirot menolaknya. Kemudian, Poirot sangat terkejut ketika menemui jasad Ratchett terbaring kaku keesokan paginya disalah satu gerabak keretapi Orient Express. Poirot pun diminta untuk menyelidiki kes tersebut dengan mencari bukti pembunuhan dan mengapa dia meninggalkan Amerika. Jadi, nak tahu siapakah pembunuh yang sebenarnya, korang kena tonton filem ini sampai tamat.

Menurut novel terdapat 13 orang suspek dalam kes ini telah dikenal pasti. Wow ramainya, macamanalah nak tahu siapa yang sebenarnya yang jadi pembunuh misteri ini?

Filem ini bakal beraksi di pawagam mulai 30 November 2017.

Pastinya ramai yang menantikan aksi drama kes pembunuhan dengan aksi dari pelakon-pelakon kelas A ini kan?

MOTOE_30Nov_CampC (2Sht)

Sinopsis Filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

Director:
Kenneth Branagh

Screenplay:

Kenneth Branagh

Producers:
Michael Green

Cast:

Daisy Ridley, Johnny Depp, Kenneth Branagh, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Josh Gad, Olivia Colman, Lucy Boynton

Trailer:

Plot Outline:

What starts out as a lavish train ride through Europe quickly unfolds into one of the most stylish, suspenseful and thrilling mysteries ever told. From the novel by best-selling author Agatha Christie, “Murder on the Orient Express” tells the tale of thirteen strangers stranded on a train, where everyone’s a suspect. One man must race against time to solve the puzzle before the murderer strikes again. Kenneth Branagh directs and leads an all-star cast including Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley and Josh Gad.

Peraduan Tayangan Premiere Filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 50 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

28 November 2017 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.15 malam

Tempat:

BIG SCREEN, MBO Starling

Selain dari tiket tayangan premiere, anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah merchandise ini:

MotOE_PassportHolder_Web

2 X Passport Holder

MotOE_MoComb_Web

2 X Moustache Comb

MotOE_Compact_Web

2 X Compact Mirror

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere MURDER ON THE ORIENT EXPRESS – Budiey.com di BIG SCREEN, MBO Starling. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #OrientExpressMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  Anda perlu menjadi followers Budiey di media sosial.

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/foxmovies.my & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #OrientExpressMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook dan di Instagram. Tapi sebaik-baiknya di Instagram & Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pelakon yang membawa watak gangster dalam filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere MURDER ON THE ORIENT EXPRESS – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere MURDER ON THE ORIENT EXPRESS – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

27 November 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 30 November 2017.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/foxmovies.my dan langgan / subscribe Youtube Channel Fox Malaysia : www.youtube.com/FoxMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Murder On The Orient Express_ CampB_30Nov

DF-00620_RV2

DF-11676_r

DF-10859_R_CROP

MOTOE_Day41_007893.NEF

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Premiere With Budiey – Filem TORNADO GIRL

Hai semua pembaca setia…. Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem berbentuk romantik komedi berjudul TORNADO GIRL yang pasti membuatkan hati anda berbunga-bunga gembira menontonnya.

TORNADO GIRL

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Kalau nak tahu, filem arahan Hitoshi One ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 16 November 2017.

Filem ini dilakonkan oleh Satoshi Tsumabuki, Kiko Mizuhara, Hirofumi Arai dan ramai lagi pastinya dinantikan oleh peminat filem romantis komedi.

Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak melucukan dan menggelikan hati ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer TORNADO GIRL yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre romantik komedi ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Sinopsis Filem TORNADO GIRL

Thirty-five-year-old Yuji Koroki likes singer Tamio Okuda. He is useless with women in the tradition of films like Train Man or My life Changed When I Went To A Sex Parlour. He works at a popular magazine and has a difficult time with the banter of those coworkers around. There is Akari though and is lovely and flaunting and hence desirable and attractive to Yuji and all men. With love comes misery however as Yuji is soon deep in both.

Peraduan Tayangan Premiere Filem TORNADO GIRL

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 80 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
15 November 2017 (Rabu)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.15 malam

Tempat:
TGV Cinemas 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere TORNADO GIRL – Budiey.com di TGV Cinemas 1 Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TornadoGirlMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TornadoGirlMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pelakon utama filem ini.

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere TORNADO GIRL– Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere TORNADO GIRL

Tarikh tutup peraduan:

14 November 2017 (Selasa)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 16 November 2017.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton Filem JUSTICE LEAGUE

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere JUSTICE LEAGUE – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 15 November 2017 di GSC Mid Valley.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul JUSTICE LEAGUE. Sebuah filem superheroes yang penuh aksi yang cukup mendebarkan.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem JUSTICE LEAGUE yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Seolah-olah tak mahu kalah dengan pesaingnya, Marvel Comics telah menghimpunkan superheroes DC Comics dalam satu grup bernama Juctice League dan kini diangkat ke layar perak. Lima watak superhero tersebut terdiri daripada Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman dan Cyborg bergabung melawan Stepperwolf yang mengetuai pasukan Parademons. Yang penting, setelah superhero DC, Wonder Woman yang telah tampil dalam sebuah filem baru-baru ini, kini kita dapat menyaksikan sekali lagi Wonder Woman beraksi dalam filem JUSTICE LEAGUE.

Filem JUSTICE LEAGUE diarahkan oleh Zack Snyder yang sebelum ini mengarah filem Man of Steel, Batman vs Superman, Suicide Squad dan Wonder Woman sehingga menjadikannya sebuah filem yang cukup sukses. Pastinya, gabungan sutradara Zack Snyder akan meletop apabila bergabung pula dengan penulis skrip iaitu Chris Terrio dan Joss Whedon.

Dalam filem ini kita dapat menonton aksi yang cukup berkuasa dari lakonan pelakon hebat seperti Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher, Ciaran Hinds, Amy Adams, Willem Dafoe, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen, and J.K. Simmons.

Kejadian dalam filem JUSTICE LEAGUE adalah lanjutan dari Batman v Superman: Dawn of Justice. Jika korang menonton filem ini pastinya tahu ada pertarungan hebat antara Batman dan Superman di mana Superman hampir menemui ajal. Ketika itu, pertarungan antara Superman dan Jenderal Zod, Batman melihat Superman sebagai satu ancaman bagi manusia. Batman yang sudah 20 tahun menjadi hero membanteras kejahatan telah berusaha menghentikan Superman. Selain itu, Clark Kent berusaha membongkar identiti sebenar Batman melalui Daily Planet. Kemunculan Diana Prince sebagai agen barang antik juga dapat ditonton.

Kemudian mereka ini bersatu untuk melawan Lex Luther yang telah berusaha mengendalikan Zod dalam bentuk raksasa. Namun dalam pertarungan itu, Superman mati. Batman menyesal dan salah buat penilaian lalu membentuk satu pasukan yang terdiri lima orang superheroes untuk melindungi bumi. Jadi, inilah yang akan kita saksikan dalam filem JUSTICE LEAGUE.

Setelah kematian Superman, bumi menjadi musnah akibat diserang oleh makhluk asing. Lois Lane mendapat cincin peninggalan Clark dan Martha. Cincin itu adalah cincin pertunangan, Clark berniat untuk melamarnya.

Filem JUSTICE LEAGUE akan ditayangkan di pawagam mulai 16 November 2017, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

Filem JUSTICE LEAGUE

Sinopsis Filem JUSTICE LEAGUE :

From Warner Bros. Pictures comes the first-ever big screen epic action adventure “Justice League,” directed by Zack Snyder and starring as the famed lineup of DC Super Heroes: Ben Affleck as Batman, Henry Cavill as Superman, Gal Gadot as Wonder Woman, Raymond Fisher as Cyborg, Jason Momoa as Aquaman, and Ezra Miller as The Flash.

Fueled by his restored faith in humanity and inspired by Superman’s selfless act, Bruce Wayne enlists the help of his newfound ally, Diana Prince, to face an even greater enemy. Together, Batman and Wonder Woman work quickly to find and recruit a team of metahumans to stand against this newly awakened threat. But despite the formation of this unprecedented league of heroes—Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg and The Flash—it may already be too late to save the planet from an assault of catastrophic proportions.

The “Justice League” screenplay is by Chris Terrio and Joss Whedon, story by Chris Terrio & Zack Snyder, based on characters from DC, Superman created by Jerry Siegel and Joe Shuster. The film’s producers are Charles Roven, Deborah Snyder, Jon Berg and Geoff Johns, with executive producers Jim Rowe, Wesley Coller, Curtis Kanemoto, Chris Terrio and Ben Affleck.

The behind-the-scenes team includes director of photography Fabian Wagner (“Game of Thrones”), as well as Snyder’s frequent collaborators: production designer Patrick Tatopoulos; editor David Brenner; costume designer Michael Wilkinson; visual effects supervisor John “DJ” DesJardins; and composer Tom Holkenborg.

Warner Bros. Pictures presents an Atlas Entertainment/Cruel and Unusual Production, a Zack Snyder Film, “Justice League.” The film is set for release in 3D and 2D in select theaters and IMAX on November 16, 2017. It will be distributed worldwide by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.

justiceleaguethemovie.net

Filem JUSTICE LEAGUE

Peraduan Tayangan Premiere Filem JUSTICE LEAGUE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

15 November 2017 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.15 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere JUSTICE LEAGUE – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #JustiveLeagueMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #JustiveLeagueMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan 5 pelakon yang membawa watak utama superheroes dalam filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem JUSTICE LEAGUE  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Premiere JUSTICE LEAGUE – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

14 November 2017 (Hari Selasa)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 16 November 2017 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Premiere With Budiey – Filem THE GLASS CASTLE

Hai semua pembaca setia…. Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem yang diadaptasi dari kisah benar buku memoir paling laris berjudul THE GLASS CASTLE. Yang menariknya, filem ini menerima komen yang positif daripada pengulas filem antarabangsa.

Filem The Glass Castle

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Filem THE GLASS CASTLE telah mendapat reaksi dan kritikan yang memberangsangkan daripada pengulas serita pengkritik filem antarabangsa di mana ada antara mereka menjangkakan filem ini adalah antara yang terbaik untuk tahun 2017.

Kalau nak tahu, filem yang dilakon oleh pelakon yang pernah tercalon di anugerah filem ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 26 Oktober 2017.

Filem ini merupakan arahan dari pengarah filem bernama Destin Daniel Cretton yang sekaligus merangkap sebagai penulis naskah skrip dan jalan ceritanya, dan dibantu oleh seorang penulis lainnya, iaitu Andrew Lanham. Filem ini diterbitkan oleh Erik Feig, Ken Kao dan Gil Netter.

Sementara itu, filem ini dibintangi oleh pelakon Brie Larson sebagai Jeannette Walls, Naomi Watts sebagai Rose Mary Walls, Woody Harrelson sebagai Rex Walls, Sarah Snook sebagai Lori Walls, Max Greenfield sebagai David, Iain Armitage sebagai Brian Walls (berumur 5), Dominic Bogart sebagai Robbie, dan Ella Anderson sebagai Jeanette Walls (berumur 10).

Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak drama yang memberikan banyak mesej kepada penonton ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Filem THE GLASS CASTLE adalah sebuah filem drama biografi yang dihasilkan di Amerika Syarikat. Filem ini bercerita tentang sebuah keluarga miskin yang terdiri daripada seorang anak gadis dengan wajah yang sangat cantik, ibunya seorang yang bekerja dalam bidang seni. Ayahnya pula merangsang imaginasi anak-anak untuk kehidupan yang lebih baik gara-gara kemiskinan yang mereka tempuhi. Ikuti kisah selanjutnya nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer THE GLASS CASTLE yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre drama ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Filem The Glass Castle

Sinopsis Filem THE GLASS CASTLE

Chronicling the adventures of an eccentric, resilient and tight-knit family, THE GLASS CASTLE is a remarkable story of unconditional love. Oscar® winner Brie Larson brings Jeannette Walls’s best-selling memoir to life as a young woman who, influenced by the joyfully wild nature of her deeply dysfunctional father (Woody Harrelson), found the fiery determination to carve out a successful life on her own terms.

Peraduan Tayangan Premiere Filem THE GLASS CASTLE

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 60 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
24 Oktober 2017 (Selasa)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.15 malam

Tempat:
TGV Cinemas 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE GLASS CASTLE – Budiey.com di TGV Cinemas 1 Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TheGlassCastleMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TheGlassCastleMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua orang pelakon utama filem ini.

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere THE GLASS CASTLE – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere THE GLASS CASTLE

Tarikh tutup peraduan:

23 Oktober 2017 (Isnin)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 26 Oktober 2017.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Menonton Filem THOR: RAGNAROK

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem sekuel dalam rangkaian filem THOR yang berjudul THOR: RAGNAROK kembali beraksi mengegarkan pawagam seluruh Malaysia dengan aksi yang cukup mengujakan. Haa, pasti ramai yang tertanya-tanya, bagaimana pula kisah selanjutnya dalam filem ketiga dari siri Thor ini? Jom nonton bersama Budiey pada 25 Oktober ini di GSC Mid Valley.

Filem ini diarahkan oleh pengarah tersohor bernama Taika Waititi bersama penulis skrip iaitu Craig Kyle, Christopher Yost, Stephany Folsom dan Larry Lieber.

Filem THOR: RAGNAROK ini dibintangi Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Jaimie Alexander danTessa Thomson. Filem ini dinaungi oleh produksi Marvel Entertainment dan Marvel Studios.

THOR: RAGNAROK

Bersempena dengan tayangan filem yang paling dinantikan ini, Budiey dengan kerjasama The Walt Disney Company mahu memberikan hadiah berupa merchandise dan tiket-tiket untuk anda semua menjadi antara yang terawal menonton filem ini.

Kepada yang nak tonton filem yang cukup padat dengan aksi yang mendebarkan ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 26 Oktober 2017.

Filem ini dilakonkan oleh pelakon hebat berkaliber dan berkarakter seperti Chris Hemswort, Tom Hiddleston, Jaimie Alexander, Tessa Thompson, Cate Blanchett, Idris Elba, Anthony Hopkins, Jeff Goldblum, Mark Ruffalo, Karl Urban dan ramai lagi.

Untuk kalian yang menyukai filem yang padat dengan aksi mengujakan ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Jom tonton dulu trailer filem ini:

THOR: RAGNAROK mengisahkan tentang kisah tentang pengembaraan Thor (lakonan Chris Hermsworth) yang telah hilang tukulnya setelah Hela (lakonan Cate Blanchett) menghancurkan senjata utama milik Thor itu.

Kemudian, Hela juga menghancurkan Asgradian dan mengusir Thor ke planet lain dan akhirnya Thor pun ditangkap oleh Valkyrie (lakonan Tessa Thompson). Seterusnya Thor dibawa kepada The Grandmaster (lakonan Jeff Goldblum) dan dijadikan sebagai seorang gladiator. Gaya dan penampilan Thor juga berubah, di mana dulunya rambut Thor panjang kini harus dipotong menjadi pendek.

Dengan menjadi seorang gladiator, Thor dilengkapi dengan senjata berupa pedang dan perisai. Melalui arena pertarungan, Thor bertemu dan harus melawan lawannya di mana adalah sahabatnya sendiri, iaitu Hulk (lakonan Mark Ruffalo).

Bagaimanakah Thor bertarung dengan Hulk? Dapatkah juga Thor mendapatkan kembali tukulnya?

Peraduan Menang Merchandise Filem THOR: RAGNAROK

Sensasi Selebriti dengan kerjasama The Walt Disney Company ingin menghadiahkan barangan merchandise untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com. Selain barangan merchandise, anda juga berpeluang untuk menang 20 tiket menonton filem ini di tayangan premiere:

Tarikh:

25 Oktober 2017 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok USB Stick x 5 set

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Glow-in-The-Dark T-Shirt x 5 pcs

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Glow-In-The-Dark Stickers x 5 sets

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Notebook x 5 pcs

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Card Wallet x 5 pcs

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Snapback Cap x 5 pcs

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #ThorRagnarokMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah barangan merchandise ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

  1. Siapakah lawan Thor yang juga merupakan sahabatnya sendiri dalam filem ini?
  2. Watak manakah yang telah menghancurkan Asgardian?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menang peraduan THOR: RAGNAROK kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Menonton Filem THOR: RAGNAROK

Tarikh tutup peraduan:

24 Oktober 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada The Walt Disney Company dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menarik ini mulai 26 Oktober 2017.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen