Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton Filem TOMB RAIDER

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 7 Mac 2018 (Hari Rabu) di GSC Mid Valley.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul TOMB RAIDER. Sebuah filem yang penuh dengan babak-babak dengan aksi yang mengujakan.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem TOMB RAIDER yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Filem terbaru TOMB RAIDER diadaptasi berdasarkan sebuah video game popular dengan karakter yang sama seperti filem sebelumnya yang pernah mengegarkan pawagam pada tahun 2013 yang dilakonkan oleh Angelina Jolie. Namun kali ini, filem ini menampilkan pelakon cantik Alicia Vikander yang memegang watak Lara Craft.

Lara Craft ditemani dan dibantu oleh Lu Ren yang dilakonkan oleh Daniel Wu.

Filem ini menceritakan usaha Lara Craft yang mencari ayahnya yang hilang secara misteri. Dengan jiwa yang berani dan semangat juang yang tinggi, Lara Craft menempuh pelbagai cabaran untuk menjayakan misinya kali ini. Jadi, apa kata korang saksikan sendiri kisah selanjutnya ya.

Filem TOMB RAIDER akan ditayangkan di pawagam mulai 8 Mac 2018, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

Filem TOMB RAIDER

Sinopsis Filem TOMB RAIDER :

Lara Croft is the fiercely independent daughter of an eccentric adventurer who vanished when she was scarcely a teen.  Now a young woman of 21 without any real focus or purpose, Lara navigates the chaotic streets of trendy East London as a bike courier, barely making the rent.  Determined to forge her own path, she refuses to take the reins of her father’s global empire just as staunchly as she rejects the idea that he’s truly gone.  Advised to face the facts and move forward after seven years without him, even Lara can’t understand what drives her to finally solve the puzzle of his mysterious death.

Leaving everything she knows behind, Lara goes in search of her dad’s last-known destination: a fabled tomb on a mythical island that might be somewhere off the coast of Japan.  But her mission will not be an easy one; just reaching the island will be extremely treacherous.  Suddenly, the stakes couldn’t be higher for Lara, who—against the odds and armed with only her sharp mind, blind faith and inherently stubborn spirit—must learn to push herself beyond her limits as she journeys into the unknown.  If she survives this perilous adventure, it could be the making of her, earning her the name tomb raider.

From Warner Bros. Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, “Tomb Raider” is the story that will set a young and resolute Lara Croft on a path toward becoming a global hero.  The film stars Oscar winner Alicia Vikander (“Ex Machina,” “The Danish Girl”) in the lead role, under the direction of Roar Uthaug (“The Wave”), with Oscar-winner Graham King (“The Departed”) producing under his GK Films banner. The executive producers are Patrick McCormick, Denis O’Sullivan and Noah Hughes.

“Tomb Raider” also stars Dominic West (“Money Monster,” “300”), Walton Goggins (“The Hateful Eight,” “Django Unchained”), Daniel Wu (AMC’s “Into the Badlands”) and Oscar nominee Kristin Scott Thomas (“The English Patient”).

Uthaug directed from a script by Geneva Robertson-Dworet and Alastair Siddons, story by Evan Daugherty and Robertson-Dworet. The director’s behind-the-scenes creative team included director of photography George Richmond (“Mission: Impossible – Rogue Nation”); production designer Gary Freeman (“Maleficent”); Oscar-nominated editor Stuart Baird (“Skyfall,” “Gorillas in the Mist”) and editor Michael Tronick (“Suicide Squad”); Oscar-winning costume designer Colleen Atwood (“Fantastic Beasts and Where to Find Them”) and costume designer Timothy A. Wonsik (assistant costume designer, “Free State of Jones,” “Iron Man 3”). The music is by Tom Holkenborg (“Mad Max: Fury Road”).

Warner Bros. Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures present, a Square Enix production, a GK Films production, “Tomb Raider.” Set for release beginnin March 16, 2018, the film will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by MGM.

Filem TOMB RAIDER

Peraduan Tayangan Premiere Filem TOMB RAIDER

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

7 Mac 2018 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TombRaiderMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TombRaiderMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan 2 pelakon yang membawa watak utama dalam filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem TOMB RAIDER  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

6 Mac 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 8 Mac 2018 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia  follow Instagram: www.instagram.com/warnerbrosmalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem DEATH WISH

Hai semua pembaca setia…. buat korang semua kaki wayang sekalian, Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi bercorakkan sci-fi yang sangat dramatik berjudul DEATH WISH lakonan dari pelakon terkenal iaitu Kellan Lutz, Li Bing Bing 李冰冰, Kelsey Grammer and Wu Chun 吴尊.

DEATH WISH

Budiey ada 60 pass untuk korang melihat pelakon ini dan seterusnya menonton filem ini di TGV 1 Utama pada 28 Februari ini.

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Kalau nak tahu, filem arahan Eli Roth ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 1 Mac 2018. Filem ini adalah sebuah filem yang bergenre aksi tahun 2018 ini.
Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak aksi mengujakan ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 1 Mac 2018, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer DEATH WISH yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre aksi ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Sinopsis Filem DEATH WISH

Filem ini menceritakan tentang kisah seorang juru bedah bernama Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) yang ingin balas dendam akibat pembunuhan kepada isterinya (Elisabeth Shuedan serangan ganas kepada anaknya (Camila Morrone) yang masih belajar di rumahnya. Sebagai ketua keluarga, Paul mengambil keputusan untuk memburu penyerang keluarganya untuk mencari keadilan kerana di kawasan tersebut iaitu, Chicago, polis dianggap melindungi kejahatan.

Seiring terbunuhnya para penjahat oleh orang tanpa identiti menarik perhatian media, kota ini bertanya-tanya apakah pembalas kematian ini adalah malaikat penjaga atau Grim Reaper?(Malaikat Pencabut Nyawa)

Peraduan Tayangan Premiere Filem DEATH WISH

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 60 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
28 Februari 2018 (Rabu)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.15 malam

Tempat:
TGV 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere DEATH WISH – Budiey.com. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #DeathWishMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #DeathWishMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem DEATH WISH

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere DEATH WISH – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem DEATH WISH

Tarikh tutup peraduan:

27 Februari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Mac 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

DEATH WISH

DEATH WISH

DEATH WISH

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Hai semua pembaca setia…. buat korang semua kaki wayang sekalian, Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi bercorakkan sci-fi yang sangat dramatik berjudul GUARDIANS OF THE TOMB lakonan dari pelakon terkenal iaitu Kellan Lutz, Li Bing Bing 李冰冰, Kelsey Grammer and Wu Chun 吴尊.

Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Budiey ingin mewar-warkan di sini, pelakon filem GUARDIANS OF THE TOMB, Wu Chun, akan diterbangkan ke Malaysia pada 29 Januari 2018 (Isnin) untuk mempromosikan filem ini di LG Oval, 1 Utama di sessi bertemu peminatnya, diikuti dengan penampilan di TGV Cinemas untuk tayangan perdana filem tersebut.

Budiey ada 80 pass untuk korang melihat pelakon ini dan seterusnya menonton filem ini di TGV 1 Utama pada 29 Januari ini.

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Kalau nak tahu, filem arahan Kimble Rendall ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 1 Februari 2018. Filem ini adalah sebuah filem  yang bergenre aksi dan sci-fiksyen tahun 2018 ini.
Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak aksi mengujakan ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 1 Februari 2018, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer GUARDIANS OF THE TOMB yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre sci-fiksyen dan aksi ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Sinopsis Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Guardians of the Tomb revolves around a team of scientists who, while making the discovery of the century, lose a colleague in an ancient labyrinth. The group must battle their way through a swarm of deadly, man – eating funnel web spiders and discover the secret behind the arachnids’ power and intelligence – before it’s too late.

Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Peraduan Tayangan Premiere Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 80 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
29 Januari 2018 (Isnin)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.30 malam

Tempat:
TGV 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere GUARDIANS OF THE TOMB – Budiey.com. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #GuardiansofTheTomb

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #GuardiansofTheTomb kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem GUARDIANS OF THE TOMB

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere GUARDIANS OF THE TOMB – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Tarikh tutup peraduan:

28 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Februari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem THE COMMUTER

Sempena dengan tayangan filem aksi berjudul THE COMMUTER yang akan berada di pawagam mulai 11 Januari 2018, Budiey ingin menghadiahkan semua pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini tiket untuk anda menghadiri Premiere With Budiey menonton filem lakonan hebat dari pelakon Liam Neeson.

Pasti korang pun rasa teruja untuk menonton aksi mengujakan dalam filem ini dan menulis pendapat jujur korang di Facebook dan Instagram.

Jadi, jika korang ingin menghadiri Tayangan Premiere THE COMMUTER anjuran Budiey.com bersama beberapa orang selebriti, artis dan influencers terkenal yang dijemput khas, apa kata sertai peraduan ini sekarang!

Jom kita tonton trailer ini dan jangan lupa untuk kongsikan di laman sosial korang:

Sebanyak 200 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem hebat ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem yang diarahkan oleh Jaume Colle-Serra ini dilakonkan oleh pelakon hebat iaitu Vera Farmiga, Liam Neeson (pelakon utama), Patrick Wilson, Sam Neill, Elizabeth Mc Govern

Filem ini menceritakan tentang seorang lelaki bernama Liam Veeson, dia adalah seorang usahawan terkenal yang selalu sibuk. Dari sinilah bermulanya klimaks dalam filem ini di mana watak Liam Neeson nampak begitu stress, jika ia tidak melakukan sesuatu, komuter yang dinaikinya akan mengalami kecelakaan dan nyawa ribuan orang pun terancam. Dia harus bertindak segera untuk menyelamatkan keadaan.

Kemudian hari, sebuah peristiwa terjadi di dalam Commuter dan pemuda ini menjad saksi terjadinya konpirasi jenayah ketika pulang dari pejabatnya tersebut. Mengetahui sebuah perancangan tanpa sengaja dari satu golongan orang berniat untuk menghancurkan keretapi.

Dari sudut lain Liam Neeson harus melakukan sesuatu untuk menghentikan rancangan jahat tersebut. Bagi yang ingin tahu tentang kisah selanjutnya dalam filem The Commuter, kenalah tonton sendiri ya.

Filem ini bakal beraksi di pawagam mulai 11 Januari 2017.

Pastinya ramai yang menantikan pertempuran hebat dengan aksi dari pelakon-pelakon kelas A ini kan?

THE COMMUTER

Sinopsis Filem THE COMMUTER

Jenis Film : Drama, Jenayah, Misteri

Durasi : 104 menit

Negara Asal : Amerika

Sutradara : Jaume Collet-serra

Penulis Naskah : Philip De Blasi, Byron Willinger

Produser : Michael Dreyer, Andrew Rona, Alex Heineman

Produksi : Lionsgate

Pemain : Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neill, Jonathan Banks, Elizabeth Mcgovern

THE COMMUTER

Peraduan Tayangan Premiere Filem THE COMMUTER

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 200 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

9 Januari 2018 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE COMMUTER – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TheCommuterMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  Anda perlu menjadi followers Budiey di media sosial.

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/foxmovies.my & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TheCommuterMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook dan di Instagram. Tapi sebaik-baiknya di Instagram & Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pengarah filem THE COMMUTER

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere THE COMMUTER – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere THE COMMUTER – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

8 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 11 Januari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/foxmovies.my dan langgan / subscribe Youtube Channel Fox Malaysia : www.youtube.com/FoxMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

THE COMMUTER

THE COMMUTER

THE COMMUTER

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey – INSIDIOUS: THE LAST KEY

Salam tahun baru 2018 buat semua pembaca Budiey.com… Pasti ramai yang tak sabar untuk melangkah ke tahun 2018 sebab Budiey kira banyak lagi filem hebat dan gempak akan ditayangkan di pawagam sepanjang tahun baru ini. Sebagai pembuka tirai tahun 2018, nah, Budiey nak ajak korang semua menonton sebuah filem seram yang ditunggu-tunggu.

Untuk korang yang tengah teruja menyambut tahun baru 2018 tu, Budiey buka peluang untuk korang menonton filem terbitan Focus Features berjudul INSIDIOUS: THE LAST KEY sebelum ianya dibawa ke pawagam. Kalau nak tahu, filem INSIDIOUS: THE LAST KEY akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 4 Januari 2018. Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menontonnya? Caranya ada kat bawah ni.

INSIDIOUS: THE LAST KEY

INSIDIOUS: THE LAST KEY adalah filem ke-4 dari francais filem INSIDIOUS yang sentiasa dinantikan. Seperti mana filem sebelum ini, INSIDIOUS: THE LAST KEY menceritakan tentang seorang pengamal paranormal bernama Elise Rainier yang dilakonkan oleh Lin Shaye. Dia dihantui oleh roh jahat di rumahnya yang dapat mengancam nyawanya. Filem ini adalah prekuel dari filem sebelum ini dan akan menampilkan watak Elise yang masih remaja dilakonkan oleh Hana Hayes.

Filem INSIDIOUS: THE LAST KEY menceritakan tentang masa muda Elise di Mexico di mana ia dihantui oleh roh-roh jahat di rumahnya sendiri. Budiey rasa filem ni seram juga ni. Jangankan nak menonton filem penuhnya, tengok pada trailernya pun dah cukup menyeramkan. Sememangnya filem karya pengarah Adam Robitel ini merupakan salah satu filem seram terbaik dan ia mungkin sebaris dengan filem THE CONJURING dan ANNABELLE.

Siapa yang tak kenal dengan James Wan yang menjadi penerbit filem ini dengan kerjasama Universal Pictures dan juga Sony Pictures Releasing selaku distributor filem ini. Sementara itu, Leigh Whannel ditugaskan sebagai penulis skrip untuk filem horror ini.

Filem ini menampilkan lakonan hebat dari Lin Shaye (Ouija, The Black Room) yang memegang watak utama iaitu Elise Rainier, watak Tucker yang dipegang oleh Angus Sampson (Mad Max Fury Road, Winchester). Selain itu, ada lagi pelakon hebat lain seperti Josh Stewart (Malicious, Back Fork), Kirk Acevedo (The VisitDawn of the Planet of the Apes), Caitlin Gerard (The Assignment, Stony Brook) dan Spencer Locke (Tarzan, Babysitter’s Black Book).

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre horror filem ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

INSIDIOUS: THE LAST KEY

Sinopsis INSIDIOUS: THE LAST KEY

Genre: Horror
Cast: Lin Shaye
Directed by: Adam Robitel
Writer: Leigh Whannell
Produced by: Jason Blum, Oren Peli, James Wan
Executive Producers: Steven Schneider, Brian Kavanaugh-Jones, Charles Layton, Bailey Conway Anglewicz, Couper Samuelson, Leigh Whannell

The creative minds behind the hit Insidious trilogy return for INSIDIOUS: THE LAST KEY. In the horror, which welcomes back franchise standout Lin Shaye as Dr. Elise Rainier, the brilliant parapsychologist faces her most fearsome and personal haunting yet: in her own family home.

The film is written by co-creator Leigh Whannell (Saw), who wrote the trilogy and directed Chapter 3; produced by Insidious regulars Jason Blum (The Purge series, Get Out), Oren Peli (Paranormal Activity) and co-creator James Wan (The Conjuring, Furious 7); and directed by series newcomer Adam Robitel (The Taking of Deborah Logan).

Shaye is joined in the cast by Angus Sampson, Whannell, Josh Stewart, Caitlin Gerard, Kirk Acevedo, Javier Botet, Bruce Davison, Spencer Locke, Tessa Ferrer, Ava Kolker and Marcus Henderson.

Steven Schneider, Brian Kavanaugh-Jones, Charles Layton, Bailey Conway Anglewicz, Couper Samuelson and Whannell serve as executive producers. Sony Pictures Worldwide Acquisitions (“SPWA”) produced and financed INSIDIOUS: THE LAST KEY. U.S. theatrical distribution will be handled by Universal Pictures, and Sony Pictures Releasing and SPWA’s Stage 6 Films will distribute the film outside of the U.S.

INSIDIOUS: THE LAST KEY

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 97 tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

3 Januari 2018

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.15 malam

Tempat:

GSC Cinemas 1Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere INSIDIOUS: THE LAST KEY – Budiey.com di GSC 1Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Selain tiket menghadiri premiere, anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah merchandise ini. Pemenang dipilih berdasarkan slogan PALING KREATIF :

INSIDIOUS: THE LAST KEY

5 X Limited Edition ‘Insidious: The Last Key’ T Shirt

INSIDIOUS: THE LAST KEY

5 X Limited Edition ‘Insidious: The Last Key’ Canvas Drawstring Bag

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #INSIDIOUS4My

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #INSIDIOUS4My kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pelakon utama yang membintangi filem INSIDIOUS: THE LAST KEY

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere INSIDIOUS: THE LAST KEY – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem INSIDIOUS: THE LAST KEY – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

2 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menyeramkan jiwa ini mulai 4 Januari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia dan langgan (subscribe) Youtube Channel Sony Pictures : www.youtube.com/SonyPicturesMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

INSIDIOUS: THE LAST KEY

INSIDIOUS: THE LAST KEY

INSIDIOUS: THE LAST KEY

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere Filem AYAT-AYAT CINTA 2 Lakonan Nur Fazura

Selamat tahun baru 2018 buat semua pembaca Budiey.com,

Sebagai pembuka tirai 2018, Budiey dengan kerjasama Antenna Entertainments ingin mengajak anda semua menghadiri Malam Gala Filem AYAT-AYAT CINTA 2 pada 8 Januari 2018 di GSC Pavilion Kuala Lumpur. Budiey pasti ramai yang mahu menonton filem ini terutamanya di kalangan peminat Fazura, kan?

Jika korang masih ingat, filem AYAT-AYAT CINTA yang ditayangkan pada tahun 2008 lalu menjadi fenomena kerana julung-julung kalinya novel genre islami sebegitu diangkat ke layar lebar. Filem yang diangkat dari novelis terkenal indonesia, Habiburrahman El Shirazy mendapat kutipan box office sebanyak 13 juta USD daripada bajet produksi hanya 1.3 juta USD. Ianya mencetuskan satu sejarah dalam perkembangan filem berbentuk religi serantau.

AYAT-AYAT CINTA menjadi filem kedua Indonesia yang dirakam di Mesir selepas Ketika Cinta Bertasbih. Tetapi kerja pantas dan cekap dari pasukan produksi menjadikan filem ini ditayang setahun lebih awal dari filem Ketika Cinta Bertasbih.

Selepas 9 tahun kita menunggu sambungan kisah Fahri, Aisya dan Maria, kini filem AYAT-AYAT CINTA 2 kembali menemui semua penonton di pawagam seluruh Malaysia mulai 8 Januari 2018.

Poster AYAT-AYAT CINTA 2

Filem AYAT-AYAT CINTA 2 diterbitkan oleh Manoj Punjabi serta diarahkan oleh Guntur Soeharjanto, yang juga turut menjadi penulis skrip filem ini. Filem ini dilakonkan oleh Fedi Nuril, Dewi Sandra, Chelsea Islan, Tatjana Saphira, Nur Fazura dan ramai lagi.

Filem drama Indonesia berjudul AYAT-AYAT CINTA 2 ini merupakan filem sekuel yang menceritakan tentang kisah lanjut dari filem pertamanya. Dalam filem kedua ini mengisahkan cerita Fahri Abdullah (Fedi Nuril) yang kini hidup sendiri di Edinburgh setelah kehilangan Aisha tujuh tahun lalu di mana pada masa itu Aisha menjadi sukarelawan di sempadan Gaza. Sejak saat itu juga, Fahri tidak pernah lagi mendapatkan khabar tentang Aisha dan Fahri terus menunggu dalam kesedihan.

Untuk mengubati kesedihannya itu, Fahri menyibukkan diri dengan menjadi seorang usahawan di Edinburgh bersama dengan pembantunya iaitu Hulusi (Pandji Pragiwaksono). Selain itu, Fahri juga terubat dengan kehadiran sahabat lamanya, Misbah (Arie Untung) yang ingin menumpang tinggal bersama dengannya.

Fahri juga seringkali berdepan dengan kerenah dan masalah jirannya iaitu Catarina (Dewi Irawan) yang sedang ada masalah dengan anak tirinya. Selain itu, Fahri berdepan dengan Keira McGills (Chelsea Islan) yang merupakan seorang pemain biola berbakat yang sangat benci dengan Fahri kerana mengganggap Fahri seorang pengganas yang telah menyebabkan kematian ayahnya dalam tragedi pengeboman di London.

Meskipun terdapat begitu banyak persoalan, Fahri tetap mencuba untuk terus menjalankan amanah Aisha agar dia dapat membantu orang-orang di sekelilingnya. Niat baik dari Fahri ini juga seringkali disalah ertikan dan membawanya ke persoalan yang lebih rumit dan membahayakan hidupnya.

Lalu kehidupan Fahri juga menjadi semakin rumit, ketika munculnya saudara Aisha yang bernama Hulya (Tatjana Saphira) yang kini telah tumbuh dewasa menjadi gadis cantik. Hulya yang orangnya sangat ceria dan dinamis tertarik hati kepada Fahri dan bersedia untuk menggantikan Aisha bagi hidup Fahri. Namun Fahri ragu untuk membuka hatinya kerana jika dia menerima Hulya maka sama saja dia menganggap Aisha sudah tiada, kerana setiap hari dan malam, Fahri berharap Aisha akan kembali muncul dalam kehidupannya.

Di saat semua mendukung Fahri untuk melanjutkan hidup bersama Hulyam termasuk Sabina (Dewi Sandra), seorang wanita terlantar berwajah cacat yang ditampung Fahri untuk tinggal bersama mereka. Sabina yang telah dianggap saudara bagi Fahri, ternyata tidak saja membantu mengurusi rumah Fahri, akan tetapi juga mampu membuat Fahri melanjutkan hidupnya. Lalu bagaimana kisah yang akan berlanjut?

Ikuti kisah selanjutnya dalam filem AYAT-AYAT CINTA 2 yang akan ditayangkan di seluruh pawagam Malaysia mulai 11 Januari 2018.

Pelakon Malaysia, Fazura dan Bront Palarae turun bersama-sama menjayakan filem Ayat-Ayat Cinta 2 ini bersama pelakon utamanya, Fedi Nuril, Chelsea Islan dan Dewi Sandra.

Bront Palarae dalam filem ini, memegang watak baru sebagai bekas askar Israel. Beliau dilihat aktif membintangi filem-filem dari luar (Indonesia) yang paling terbaru adalah filem Pengabdi Setan.

Guntur Soehardjanto diberi kepercayaan untuk mengarah filem kedua ini. Guntur adalah pengarah yang sama bagi filem 99 Cahaya di Langit Eropa. Kita semua akan tertunggu untuk melihat bagaimana sentuhan Guntur akan memberikan sesuatu yang berbeza dengan cara olahan Hanung Bramantyo pada filem pertamanya.

Peraduan Premiere With Budiey – Filem AYAT-AYAT CINTA 2

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 30 keping tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

8 Januari 2018 (Isnin)

Masa Pendaftaran:

7.30 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC Pavilion Kuala Lumpur

Anda ingin hadir ke acara santai ini? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 1 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere AYAT-AYAT CINTA 2 – Budiey.com di GSC Pavilion Kuala Lumpur.

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #AAC2 #AAC2Budiey 

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah dan seterusnya dapat menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/AntennaEntertainments Iinstagram: @antennaentertainmentswww.facebook.com/budieydotcom

2. Sila rakam ucapan tahun baru 2018 buat Nur Fazura sempena tayangan filem AYAT-AYAT CINTA 2, cipta caption dengan slogan yang kreatif, jangan lupa tag @missfazura @budiey & @antennaentertainments hashtag #RafatharBudiey, siarkan di Instagram anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Premiere With Budiey menonton filem AYAT-AYAT CINTA 2 kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Premiere With Budiey Filem AYAT-AYAT CINTA 2

Tarikh tutup peraduan:

7 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Antenna Entertainments dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menggetarkan jiwa ini mulai 11 Januari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/antennaentertainments 

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem 12 STRONG

Hai semua pembaca setia…. Selamat tahun baru 2018 buat semua pembaca dan selebriti tanahair. Semoga tahun baru 2018 ini memberikan kita semua sinar kebahagian dan keseronokan buat kita semua. Ya, buat korang semua kaki wayang, sebenarnya banyak sekali filem terhebat akan dipertontonkan kepada korang semua sepanjang tahun 2018 ini.

Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi yang sangat dramatik yang bercorakkan sejarah berjudul 12 STRONG lakonan dari pelakon terkenal Hollywood iaitu Chris Hemsworth, Michael Shannon dan Elsa Pataky.

12 Strong

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Kalau nak tahu, filem arahan Nicolai Fuglsig ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 18 Januari 2018. Manakala skrip filem ini pula ditulis oleh Ted Tally, dan Peter Craig. Filem ini adalah sebuah filem Hollywood yang bergenre Action, Drama, dan History tahun 2018 ini dan ianya telah menjalani pengambaran di Albuquerque, New Mexico, dan Amerika Syarikat.

Filem ini akan dinaungi oleh penerbit filem bernama Jerry Bruckheimer, Thad Luckinbill, Trent Luckinbill, dan Molly Smith.

Ada pun pelakon yang membintangi filem ini seperti Chris Hemsworth sebagai Kapten Mitch Nelson, Navid Negahban sebagai Jenderal Abdul Rashid Dostum, Fahim Fazli sebagai Commander Khaled, Austin Stowell sebagai Sersan Fred Falls, Ben O’Toole sebagai Scott Black, William Fichtner sebagai kolonel Mulholland, Rob Riggle sebagai kolonel Max Bowers, Austin Hébert sebagai SFC Pat Essex, Peter Malek sebagai Habib, Alison King sebagai Marcha Spencer, dan Lauren Myers sebagai Lisa Diller.

Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak aksi mengujakan ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Dalam filem 12 STRONG ini menceritakan kepada kita latar belakang hari-hari setelah terjadinya peristiwa cemas 9/11 yang bergolak dan memporak-porandakan Amerika di tahun 2001 yang lepas. Beberapa saat setelah peristiwa tersebut terjadi, pihak militer dari Amerika dengan segera membentuk sebuah pasukan elit khusus untuk dikirim ke Afganistan dan melawan Taliban serta Al Qaeda. Apakah yang berlaku?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 18 Januari 2018, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer 12 STRONG yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre drama aksi yang punya elemen sejarah ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Filem 12 STRONG

Sinopsis Filem 12 STRONG

Filem 12 Strong menceritakan tentang satu Pasukan Khusus pertama yang dikirim dari Amerika Syarikat ke Afghanistan setelah peristiwa 9/11; Di bawah kepemimpinan seorang kapten baru, pasukan ini harus bekerja sama dengan panglima perang Afghanistan untuk menjatuhkan Taliban.

Selain berdepan dengan ketidak percayaan dan perpecahan budaya yang luas, orang Amerika – yang terbiasa dengan perang – mereke juga harus berdepan dengan taktik kotor tentara berkuda Afghanistan.

Peraduan Tayangan Premiere Filem 12 STRONG

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 60 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
17 Januari 2018 (Rabu)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
TBC

Tempat:
TBC

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere 12 STRONG – Budiey.com. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #12 STRONGMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #12 STRONGMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem 12 STRONG

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere 12 STRONG – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem 12 STRONG

Tarikh tutup peraduan:

16 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 18 Januari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Premiere With Budiey Filem 12 STRONG

Premiere With Budiey Filem 12 STRONG

Premiere With Budiey Filem 12 STRONG

Premiere With Budiey Filem 12 STRONG

Komen via Facebook

Komen