Netflix untuk pelanggan Unifi & webe Mulai Oktober 2017

TELEKOM Malaysia Berhad (TM) bakal menawarkan perkhidmatan strim, Netflix kepada pelanggannya bermula Oktober 2017 ini.

Netflix ialah rangkaian televisyen Internet terkemuka di dunia yang menawarkan pelbagai pilihan program TV terbitan mereka sendiri termasuk filem dan dokumentari.

Naib Presiden Eksekutif, Media Baru TM, Jeremy Kung,berkata rakyat Malaysia akan dapat mengakses kandungan dengan akses Internet berkelajuan tinggi yang dikuasakan oleh UniFi.

Pelanggan TM yang melanggan perkhidmatan ini boleh menikmati tontonan tanpa had bagi kandungan termasuk siri yang pernah memenangi anugerah seperti House of Cards, The Crown dan Stranger Things.

“Selain itu, pelanggan data mudah alih perkhidmatan TM , webe pun dapat menonton filem atau program kegemaran Netflix menerusi pelbagai peranti mengikut keselesaan mereka – ketika di rumah, di luar rumah, di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa,” katanya.

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Leica International M10 Ambassador Fulvio Bugani SEA Tour

Leica International M10 Ambassador : Fulvio Bugani SEA Tour

WORKSHOP

“A PERSONAL VISION: SPACE, LIGHTS, COLORS AND PEOPLE. SHOOTING WITH FULVIO BUGANI”

1-Day Workshop

9.00 – Meeting at the store – to welcome all participants
9.00 – 9.30 – Transfer to the selected location for shooting session
9.30 – 12.30 -Shooting session with Fulvio Bugani in group and individually with the supervision of the Master Photographer.

During the shooting he will explain notions of: • how to interpretate the scene

• how understand and play with the light
• how to approach a subject
• the perception of the space around the photographers: how to manage it
• elements of composition to make an image stronger

All participants will have a hands-on approach how the Master Photographer deals with all kind of situation to improve their skills directly on the field.

Break from 12.30 to 13.30 – Lunch provided

14.00 – Transfer to the store

14.30 – 18.30 – View and analysis of the work done together. During this second part each participants should select his/her best shoots which will be revised all together, one by one. Fulvio will provide personalized advices and tips to improve the images and each one’s style.

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Review Wireless Earphones VASA BLA SUDIO SWEDEN

Muzik dan saya tak dapat dipisahkan. Setiap hari nak kena layan muzik walaupun tengah workout kat gym. Sekarang lebih senang apabila Budiey dah guna wireless earphones VASA BLA dari jenama SUDIO dari Sweden ni. Follow IG: @sudiosweden.

Memang tertarik dengan pakejing SUDIO ni, kotak ni sangat premium dan istimewa. Siap ada riben merah lagi. Kalau korang nak buat hadiah hari jadi kat kawan-kawan pun sesuai sangat. Nak kasi tunang ke suami ke kat isteri pun boleh.

Sudio Sweden

Baru-baru ini, Budiey dah beralih dengan SUDIO selepas melihat rebiu yang dibuat oleh penyanyi dan pelakon Izzue Islam. Memang terasa sangat nak dengar macamana gempaknya bunyi dari earphone SUDIO yang diperkatakan ramai ni.

SUDIO SWEDEN

Harganya sangat murah tapi mutu dan kualiti bunyi cukup berkualiti. Sound dia memang gempak. Tambah lagi, ia sangat ringan. Beratnya cuma 14g. Jadi senang nak bawa ke mana sahaja. Lagi pun sekali caj baterinya boleh tahan lama gak iaitu selama 8 jam. Budiey suka VASA BLA ni sebab tak payah serabut dengan kabel. Nama pun wireless. Apabila lekat je kat telinga ia tak mudah tercabut.

Jadi, boleh pakai ni dengar muzik di mana sahaja tak kira tempat sebab ia sentiasa melekat kat telinga. Reka bentuknya pula sangat lawa, elegan dan premium. Didatangkan dengan 4 color iaitu Rose Gold White, Rose Gold Black, Pink, dan Blue.

SUDIO SWEDEN

Kepada korang yang suka wireless earphones VASA BLA dan berhajat nak beli, korang diberi 15% dengan menggunakan code ‘BUDIEY15’ semasa buat pembelian di http://www.sudiosweden.com/my.

Penghantaran percuma untuk seluruh Malaysia. Plus korang akan dpt FREE 1 Marble Phone Case for one order of our earphones. Follow IG @sudiosweden #sudiosweden #sudiomoments #budieydotcom #budieyators

SUDIO SWEDEN

Sudio Sweden

Sudio Sweden

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Pengguna Waze Kini Boleh Guna Suara Sendiri

The next Waze voice guide is…you! For years, Waze custom voice prompts have thrilled and delighted Wazers on their daily drives. Every day, Waze receives countless requests and ideas from Wazers, with personalised voice guidance being one of the most popular requests. Today, Waze is happy to announce the new Voice Recorder feature, which lets you record all your voice prompts any way you like. Add some character, pizazz, some je ne sais quoi – channel your most commanding or playful mood and let your voice guide the way.

Pengguna Waze

Let your voice guide the way

As easy as 1-2-3.
With Waze, drivers are given the most engaging tools to personalise their driving experience. The Voice Recorder function lets Wazers customise their drive by recording turn-by-turn voice prompts. Easily turn Voice Recorder on in Settings/Sound & Voice, and record as many voice prompts as you like. Use the easy recorder tool and mind the time limit for each prompt. For prompts left unrecorded, Waze will play the default voice directions in your country. Currently, the recorded voice prompts will be available to the individual user, with a future plan to make sharing voice recordings possible between Wazers.

This feature is going live worldwide however, on Android platforms only, iOS platform will be coming soon.

Get creative!
This new feature allows Wazers to have fun with the App and also customize it to their own preference. Wazers can personalize their own drive with their own voices or their loved ones to guide them to their destination. Why not let you mum guide you home on Mother’s day?

Waze continues to provide fun and light-hearted features to delight drivers and make the driving experience less stressful. This feature is only the starting point and will ultimately include additional capabilities like sharing their creative voice prompts with others.

Add-On Services!
Waze is the most reliable and user-friendly navigation App in the market. We here at Waze that the public’s convenience and security with very high regards and ensure the App and features are updated on a timely basis with the rapid change of technology and driving related issues on the rise.

Pengguna Waze

Pengguna Waze

Pengguna Waze

About Waze
Waze is the social navigation pioneer, leveraging mobile technology and a passionate global community to redefine expectations of today’s maps. Waze is home to the world’s largest network of drivers who work together daily to outsmart traffic and save time and money. The app consistently recommends the fastest routes based on real-time driving and data from millions of users. From traffic reroutes to low gas price alerts and relevant offers from favourite brands, Waze is one of the most comprehensive driving companions in the marketplace.

Komen via Facebook

Komen

Destinasi Pemandangan Menarik di Pulau Phuket Yang Wajib Dilawati

Pastinya, setiap dari kita ada impian untuk pergi melancong di luar negara. Sebelum kita jalan-jalan cari makan di luar negara tu, ada baiknya kita melancong dulu di dalam negera sendiri betul tak? Tapi, orang kata, kalau melancong di luar negara ni barulah ada ‘feel’ nak jalan-jalan sebab tempat tu jauh dan pemandangan pun sangat amazing dan unik, berbeza dengan negara sendiri.

Sekejapnya masa berlalu hari ni dah masuk bulan Mei. Tahun 2017, Budiey makin aktif dengan program travelogue. Seronok betul jalan sana sini. Tapi apabila buat travelogue ni, kenalah selalu travel dan pilih destinasi percutian yang menarik dengan pemandangan yang cantik-cantik. Tahun ini, Budiey sempat ke beberapa buah negara. Antaranya, India, Australia dan terbaru, Budiey ada buat travelgue di Pulau Phuket, Thailand.

Trip Budiey Phuket 2017

Setiap kali travel, pastinya Budiey tak lepas untuk ambil gambar. Itulah perkara yang wajib untuk travel blogger. Semasa di Pulau Phuket hari tu, Budiey ada bawa bersama telefon pintar yang baru dilancarkan pada Januari 2017 iaitu Samsung Galaxy A Series (2017).

Trip Budiey Phuket 2017

Blogger zaman sekarang tak seperti mana blogger 10 tahun lepas. Dulu-dulu, blogger kena bimbit laptop ke hulu ke hilir untuk kemaskini entri terbaru. Sekarang tidak lagi ya, bila telefon pintar mula dicipta. Segalanya mudah dan ada boleh dicapai di hujung jari je. Tapi korang yang nak ambil gambar yang ada kualiti kenalah pandai memilih telefon bimbit yang berkualiti. Budiey percaya ramai yang bersetuju kalau Budiey katakan Samsung Galaxy A Series (2017) adalah antara gajet yang sesuai untuk digunakan semasa melancong.

Semasa Budiey di Phuket, lokasi penginapan sudah tentu kenalah berhampiran dengan Pantai Patong supaya senang nak pergi bersantai dan jalan-jalan di tepi pantai yang cukup menenangkan. Pasirnya sangat halus dan keadaan sekeliling juga sangat meriah. Tidak sahlah kalau tak bergambar di tepi pantai Patong yang menjadi tumpuan pelancong ni kan?

Cakap pasal Pulau Phuket ni, memang banyak spot ataupun tempat yang best untuk kita hangout serta makan angin. Tak dinafikan Phuket menjadi destinasi kegemaran ramai orang Malaysia sebab pemandangan yang super duper cantik. Korang dapat lihat beberapa gambar yang Budiey ambil dengan menggunakan telefon pintar ni. Keduanya, sudah tentu Phuket menjadi perhentian bagi sesiapa yang nak berehat dan bersantai terutama Phuket adalah pantai yang cantik di dunia!

Trip Budiey Phuket 2017

Kamar yang cukup selesa di Banthai Beach Resort & Spa.

Contoh yang paling relevan untuk masa sekarang, kita dah ada Samsung Galaxy A Series (2017) yang sangat mudah dibawa ke mana sahaja. Tak keterlaluan jika Budiey katakan, ia seperti membawa sebuah komputer di dalam poket. Semua ada! Semua lengkap! Perfect!

Anda namakan je, semua kerja boleh dibuat dengan telefon pintar ni. Terima kasih kepada teknologi terbaik dari Samsung yang kini pesat membangun dengan telefon bimbit pintar yang sesuai digunakan untuk semua orang.

Rasanya, jika korang semua sentiasa mengikuti live updates Budiey di platform laman social Budiey.com, korang dah sedia maklum yang Budiey adalah pengguna tegar Samsung GALAXY. Terus terang Budiey katakan, ia cukup mudah untuk mengendalikannya.

Sebagai contoh, biasanya Budiey mengunakan telefon bimbit ini juga ketika ingin menemubual selebriti. Takde masalah pun. Mutu bunyi dan visual masih lagi ohsem!

Perkara paling penting yang menjadi keutamaan Budiey semasa memilih telefon bimbit adalah mutu gambar yang dihasilkan dari kamera. Ternyata, Budiey sangat kagum dengan kualiti yang dihasilkan dari Samsung Galaxy A Series (2017).

Mutu gambar dari Samsung Galaxy A Series (2017) tak perlu dipertikaikan lagi. Terutama semasa mengambil gambar pemandangan di waktu malam ketika mana tak banyak cahaya. Memang superb! Ramai yang tak percaya, kini Budiey jarang membawa kamera DSLR ke event kerana dengan hanya menggunakan Samsung Galaxy A Series (2017) sudah cukup. Mutu gambar dah cukup terang, dengan warna yang sungguh cerah, tak perlu lagi Budiey nak edit sebab gambar yang diambil dah cukup perfect!

Okaylah, cakap pasal kamera ni, Budiey nak kasi info ringkas tenetang kamera yang ada pada Samsung Galaxy A Series (2017). Ia mampu mengambil gambar yang cukup baik berbanding dengan telefon dari kelas pertengahan yang lain. Dalam sitiuasi pencahayaan yang baik, gambar yang diambil adalah tajam dan mempunyai penghasilan semula warna yang baik.

Budiey rasa, telefon ini sesuai kepada korang yang suka sangat berselfie. Kamera utama sebesar 16-Megapixel f/1.9 yang juga sebesar 16-Megapixel f/1.9. Kamera utama mengambil gambar pada nisbah 4:3 pada tetapan tertinggi 16-Megapixel. Untuk mengambil gambar pada nisbah 16:9, resolusi diturunkan ke 12-Megapixel.

Trip Budiey Phuket 2017

Mengambil selfie juga mudah dengan melakukan aksi tangan sahaja. Aplikasi mengesan kewujudan telapak tangan dan kemudian melakukan kiraan ke belakang selama 5 saat sebelum gambar diambil. Mod Beutify yang mencantikkan wajah serta selfie sudut lebar turut disertakan pada kamera hadapan.

Ya, Samsung Galaxy A Series (2017) nampak lebih kompak dan bergaya! Sebab itulah Budiey pilih warna emas. Barulah nampak ada stail!

Antara sebab Budiey pilih  Samsung Galaxy A Series (2017) adalah kerana rekaannya lebih kurang macam Samsung Galaxy S7 tapi kita boleh beli dengan harga yang lebih rendah lah kan. Panel belakang diperbuat daripada kaca dengan sisi dwi-lengkung. Kaca hadapan 2.5D digunakan bagi memastikan keselesaan pergerakan jari dari skrin ke sisi.

Antara lokasi menarik yang Budiey sempat singgah di Pulau Phuket ialah:

Trip Budiey Phuket 2017

1. Karon View Point

Sebenarnya terdapat banyak sekali viewpoint di Phuket ini, jumlahnya banyak sangat sampai tak dapat bilang. Tapi dari semua viewpoint yang paling cantik tu, Budiey cadangkan korang semua pergilah singgah di Karon Viewpoint untuk mengambil gambar yang sangat cantik. Letaknya ada di perjalanan antara Karon Beach menuju Promthep Cape. Dari Karon Viewpoint ini kita boleh melihat Karon Beach dan Kata Beach dari jauh. Pemandangan akan semakin cantik ketika matahari sudah mulai turun, pemandangannya semakin eksotik!

Trip Budiey Phuket 2017

Trip Budiey Phuket 2017

2. Wat Chalong

Wat Chalong merupakan kuil paling bersejarah di Phuket. Bukan kerana faktor sejarahnya saja, bangunannya yang megah pun menjadi daya tarik bagi pelancong yang berkunjung ke Phuket. Budiey sempat mengelilingi kuil ini sambil mengambil gambar dari sudut yang cantik kerana kuil ini luas terbagi ke dalam beberapa bangunan. Walaupun ini menjadi tempat pelancong kita pun harus tetap respect dengan kaum Buddha yang sedang beribadah, kerana ini adalah tempat ibadah mereka.

budiey di pulau phuket

3. Pantai Patong

Patong Beach merupakan pantai yang paling terkenal di kalangan pelancong. Bahkan Budiey boleh katakan antara pantai yang wajib korang kunjungi sepanjang berada di Phuket. Pantai ini hampir sama dengan Pantai Kuta di Bali, pantainya panjang dan terdapat banyak cafe-cafe dan restoran. Pantai inilah yang paling padat dengan pengunjung, tetapi pantai ini pun tetap bersih dan juga mempunyai sunset yang bagus.

Trip Budiey Phuket 2017

Jangan pula singgah di beberapa kedai menjual baju T yang sangat murah untuk dibawa pulang sebagai cenderamata kepada kawan dan keluarga.

Rasanya sekian dulu coretan Budiey tentang trip singkat Budiey di Phuket baru-baru ini. Yang mahu ke Phuket, kena ingat satu je, korang kena ambil gambar banyak-banyak kerana ia akan menjadi satu memori terindah dalam hidup suatu hari nanti.

Trip Budiey Phuket 2017

Komen via Facebook

Komen