Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton Filem TOMB RAIDER

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 7 Mac 2018 (Hari Rabu) di GSC Mid Valley.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul TOMB RAIDER. Sebuah filem yang penuh dengan babak-babak dengan aksi yang mengujakan.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem TOMB RAIDER yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Filem terbaru TOMB RAIDER diadaptasi berdasarkan sebuah video game popular dengan karakter yang sama seperti filem sebelumnya yang pernah mengegarkan pawagam pada tahun 2013 yang dilakonkan oleh Angelina Jolie. Namun kali ini, filem ini menampilkan pelakon cantik Alicia Vikander yang memegang watak Lara Craft.

Lara Craft ditemani dan dibantu oleh Lu Ren yang dilakonkan oleh Daniel Wu.

Filem ini menceritakan usaha Lara Craft yang mencari ayahnya yang hilang secara misteri. Dengan jiwa yang berani dan semangat juang yang tinggi, Lara Craft menempuh pelbagai cabaran untuk menjayakan misinya kali ini. Jadi, apa kata korang saksikan sendiri kisah selanjutnya ya.

Filem TOMB RAIDER akan ditayangkan di pawagam mulai 8 Mac 2018, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

Filem TOMB RAIDER

Sinopsis Filem TOMB RAIDER :

Lara Croft is the fiercely independent daughter of an eccentric adventurer who vanished when she was scarcely a teen.  Now a young woman of 21 without any real focus or purpose, Lara navigates the chaotic streets of trendy East London as a bike courier, barely making the rent.  Determined to forge her own path, she refuses to take the reins of her father’s global empire just as staunchly as she rejects the idea that he’s truly gone.  Advised to face the facts and move forward after seven years without him, even Lara can’t understand what drives her to finally solve the puzzle of his mysterious death.

Leaving everything she knows behind, Lara goes in search of her dad’s last-known destination: a fabled tomb on a mythical island that might be somewhere off the coast of Japan.  But her mission will not be an easy one; just reaching the island will be extremely treacherous.  Suddenly, the stakes couldn’t be higher for Lara, who—against the odds and armed with only her sharp mind, blind faith and inherently stubborn spirit—must learn to push herself beyond her limits as she journeys into the unknown.  If she survives this perilous adventure, it could be the making of her, earning her the name tomb raider.

From Warner Bros. Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, “Tomb Raider” is the story that will set a young and resolute Lara Croft on a path toward becoming a global hero.  The film stars Oscar winner Alicia Vikander (“Ex Machina,” “The Danish Girl”) in the lead role, under the direction of Roar Uthaug (“The Wave”), with Oscar-winner Graham King (“The Departed”) producing under his GK Films banner. The executive producers are Patrick McCormick, Denis O’Sullivan and Noah Hughes.

“Tomb Raider” also stars Dominic West (“Money Monster,” “300”), Walton Goggins (“The Hateful Eight,” “Django Unchained”), Daniel Wu (AMC’s “Into the Badlands”) and Oscar nominee Kristin Scott Thomas (“The English Patient”).

Uthaug directed from a script by Geneva Robertson-Dworet and Alastair Siddons, story by Evan Daugherty and Robertson-Dworet. The director’s behind-the-scenes creative team included director of photography George Richmond (“Mission: Impossible – Rogue Nation”); production designer Gary Freeman (“Maleficent”); Oscar-nominated editor Stuart Baird (“Skyfall,” “Gorillas in the Mist”) and editor Michael Tronick (“Suicide Squad”); Oscar-winning costume designer Colleen Atwood (“Fantastic Beasts and Where to Find Them”) and costume designer Timothy A. Wonsik (assistant costume designer, “Free State of Jones,” “Iron Man 3”). The music is by Tom Holkenborg (“Mad Max: Fury Road”).

Warner Bros. Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures present, a Square Enix production, a GK Films production, “Tomb Raider.” Set for release beginnin March 16, 2018, the film will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by MGM.

Filem TOMB RAIDER

Peraduan Tayangan Premiere Filem TOMB RAIDER

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

7 Mac 2018 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TombRaiderMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TombRaiderMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan 2 pelakon yang membawa watak utama dalam filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem TOMB RAIDER  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

6 Mac 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 8 Mac 2018 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia  follow Instagram: www.instagram.com/warnerbrosmalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Komen via Facebook

Komen

Misi Menyelamat Presiden dalam OLYMPUS HAS FALLEN di TV2

Memaparkan kisah seorang bekas agen perkhidmatan rahsia Amerika Syarikat yang menghadapi pelbagai cabaran dalam misi untuk menyelamatkan Presiden Amerika Syarikat ketika berlaku pencerobohan di White House. Radio Televisyen Malaysia (RTM) membawakan tayangan filem “Olympus Has Fallen” pada 20 Februari ini, pukul 9.30 malam menerusi saluran TV2.

Filem arahan Antoine Fuqua ini membariskan pelakon hebat seperti Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, dan Finley Jacobsen. Menjanjikan babak-babak mendebarkan yang pastinya membuat penonton tidak keruan untuk mengetahui kesudahan ceritanya.

Mike Banning merupakan seorang agen perkhidmatan rahsia untuk Presiden Amerika Syarikat, Benjamin Asher. Selepas terlibat dalam kemalangan kereta yang mengorbankan isteri Presiden, Mike telah ditukarkan ke jabatan lain. Konflik mula tercetus apabila Presiden Asher menerima kunjungan hormat daripada Presiden Korea Selatan di White House. Mike secara kebetulan berada di situ atas jemputan rakannya.

Ketika itu, berlaku serangan pengganas daripada gerila Korea Utara yang menyamar dalam rombongan presiden Korea Selatan. Serangan bermula di luar kawasan White House di mana dua buah jet Amerika Syarikat ditembak jatuh oleh pengganas. Kemudian pihak musuh mula menembak secara rambang kepada orang awam dan menuju ke arah White House. Presiden Asher dan Presiden Korea Selatan dibawa ke tempat yang lebih selamat.

Mike yang melihat keadaan huru hara itu dari pejabatnya meluru ke arah orang awam untuk menyelamatkan mereka. Sementara Presiden dibawa ke tempat selamat, Mike berlari ke dalam White House. Misi Mike bukan sahaja untuk membebaskan Presiden, dia juga perlu menyelamatkan anak Presiden, Connor, yang juga berada di dalam White House ketika serangan berlaku. Mike menyelinap ke dalam White House tanpa pengetahuan musuh.

Ketika rakan-rakan Mike terkorban dalam serangan tersebut, hanya tinggal Mike seorang sahaja yang berjuang berbekalkan kemahirannya tentang selok-belok White House. Kehadiran Mike dapat dihidu oleh pihak musuh dengan bantuan rakan seperjuangan Mike sendiri, Forbes. Semakin menarik apabila Mike mendapat tahu Forbes merupakan seorang pembelot dan bersekongkol dengan pihak musuh. Mereka bergelut dan Forbes terbunuh. Tanpa bantuan dari luar, Mike menghapuskan seorang demi seorang pengganas tersebut.

Namun adakah misi Mike menyelamatkan Presiden dan anaknya berjaya? Bagaimana dia mahu menewaskan semua pengganas tanpa bantuan? Ikuti pengakhiran kisah ini di TV2.
Bagi anda yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem DEATH WISH

Hai semua pembaca setia…. buat korang semua kaki wayang sekalian, Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi bercorakkan sci-fi yang sangat dramatik berjudul DEATH WISH lakonan dari pelakon terkenal iaitu Kellan Lutz, Li Bing Bing 李冰冰, Kelsey Grammer and Wu Chun 吴尊.

DEATH WISH

Budiey ada 60 pass untuk korang melihat pelakon ini dan seterusnya menonton filem ini di TGV 1 Utama pada 28 Februari ini.

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Kalau nak tahu, filem arahan Eli Roth ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 1 Mac 2018. Filem ini adalah sebuah filem yang bergenre aksi tahun 2018 ini.
Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak aksi mengujakan ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 1 Mac 2018, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer DEATH WISH yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre aksi ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Sinopsis Filem DEATH WISH

Filem ini menceritakan tentang kisah seorang juru bedah bernama Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) yang ingin balas dendam akibat pembunuhan kepada isterinya (Elisabeth Shuedan serangan ganas kepada anaknya (Camila Morrone) yang masih belajar di rumahnya. Sebagai ketua keluarga, Paul mengambil keputusan untuk memburu penyerang keluarganya untuk mencari keadilan kerana di kawasan tersebut iaitu, Chicago, polis dianggap melindungi kejahatan.

Seiring terbunuhnya para penjahat oleh orang tanpa identiti menarik perhatian media, kota ini bertanya-tanya apakah pembalas kematian ini adalah malaikat penjaga atau Grim Reaper?(Malaikat Pencabut Nyawa)

Peraduan Tayangan Premiere Filem DEATH WISH

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 60 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
28 Februari 2018 (Rabu)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.15 malam

Tempat:
TGV 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere DEATH WISH – Budiey.com. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #DeathWishMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #DeathWishMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem DEATH WISH

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere DEATH WISH – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem DEATH WISH

Tarikh tutup peraduan:

27 Februari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Mac 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

DEATH WISH

DEATH WISH

DEATH WISH

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Hai semua pembaca setia…. buat korang semua kaki wayang sekalian, Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi bercorakkan sci-fi yang sangat dramatik berjudul GUARDIANS OF THE TOMB lakonan dari pelakon terkenal iaitu Kellan Lutz, Li Bing Bing 李冰冰, Kelsey Grammer and Wu Chun 吴尊.

Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Budiey ingin mewar-warkan di sini, pelakon filem GUARDIANS OF THE TOMB, Wu Chun, akan diterbangkan ke Malaysia pada 29 Januari 2018 (Isnin) untuk mempromosikan filem ini di LG Oval, 1 Utama di sessi bertemu peminatnya, diikuti dengan penampilan di TGV Cinemas untuk tayangan perdana filem tersebut.

Budiey ada 80 pass untuk korang melihat pelakon ini dan seterusnya menonton filem ini di TGV 1 Utama pada 29 Januari ini.

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Kalau nak tahu, filem arahan Kimble Rendall ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 1 Februari 2018. Filem ini adalah sebuah filem  yang bergenre aksi dan sci-fiksyen tahun 2018 ini.
Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak aksi mengujakan ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 1 Februari 2018, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer GUARDIANS OF THE TOMB yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre sci-fiksyen dan aksi ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Sinopsis Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Guardians of the Tomb revolves around a team of scientists who, while making the discovery of the century, lose a colleague in an ancient labyrinth. The group must battle their way through a swarm of deadly, man – eating funnel web spiders and discover the secret behind the arachnids’ power and intelligence – before it’s too late.

Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Peraduan Tayangan Premiere Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 80 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
29 Januari 2018 (Isnin)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.30 malam

Tempat:
TGV 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere GUARDIANS OF THE TOMB – Budiey.com. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #GuardiansofTheTomb

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #GuardiansofTheTomb kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem GUARDIANS OF THE TOMB

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere GUARDIANS OF THE TOMB – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Tarikh tutup peraduan:

28 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Februari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

Komen via Facebook

Komen

Fedi Nuril Tak Sangka Babak AYAT AYAT CINTA 2 Dibuat Parodi & Viral

Filem AYAT AYAT CINTA (AAC) pada tahun 2008 lalu tentu masih terkesan dalam hati peminat. Kini, selang hampir 10 tahun hadir kembali AYAT AYAT CINTA 2 dengan cerita dan konflik yang tentunya lebih menarik. Baru-baru ini, Budiey sempat menemubual Fedi Nuril dan sempat bertanyakan tentang watak dan juga cabaran beliau membawa watak Fahri. Fedi menceritakan bagaimana kehidupan sosok Fahri di AYAT AYAT CINTA 2 setelah kehilangan isterinya, Aisha semasa Aisha menjadi sukarelawan di Sempadan Gaza.

“Menurut aku perbedaan di AAC pertama dia mencari jodohnya, yang kedua bisa dibilang sudah ada jodohnya tapi hilang. Dalam artian apakah dia harus menunggu karena hilangnya nggak jelas, apakah masih hidup, kalau pun sudah meninggal di mana jenazahnya kan nggak tahu. Apakah harus menunggu atau move on. Ini yang menjadi kebingungan dia.”

Fedi mengatakan banyak sekali perubahan pada karakter Fahri berbeza dengan 10 tahun lalu. Fahri sekarang sudah menjadi seorang pensyarah yang cukup baik dan digemari oleh pelajar. Fedi juga lebih matang dan lebih dewasa serta percaya kepada diri. Yang penting, Fahri sudah tidak malu-malu lagi ketika bertemu perempuan.

Bukan lagi soal percintaan saja, tapi dalam filem ini watak Fahri memberikan kita keinsafan kepada kita bahawa manusia harus berbuat kebaikan kepada sesama manusia tanpa mempedulikan asal usul, status sosial, agama dan sebagainya.

Isu yang dibangkitkan juga lebih bersifat antarabangsa di mana ia mengangkat isu Islamophobia di Eropah. Jiran Fahri yang berbeza agama budaya semua dia bantu tanpa mengira latar belakang agama. Walaupun ramai yang bermusuh dengan Fahri, dia tetap sabar membantu mereka. Itu dia perbezaan cerita dari AAC 1 dan 2. Kalau dulu hanya fokus di Mesir dan isu dalamnya. Nah, ini di Edinburgh, ada Malaysia juga, lebih luas lagi.

Selain Fedi Nuril, filem yang diangkat dari novel laris karya Habiburrahman El Shirazy dan diarahkan oleh Guntur Soeharjanto itu juga menampilkan pelakon popular dan berbakat seperti Dewi Sandra, Tatjana Saphira, Chelsea Islan dan masih banyak lagi. Filem yang didistribut oleh Antenna Entertainments, diterbitkan MD Pictures dan diterbitkan oleh Manoj Punjabi ini akan diputar secara serentak di seluruh pawagam seluruh Malaysia mulai 11 Januari 2018.

Komen via Facebook

Komen

Pengarah Ola Bola & The Journey Kini Mengarah Filem THINK BIG BIG

Pengarah terkenal Chiu yang sebelum ini pernah mengarahkan filem-filem hebat seperti Ola Bola, The Journey kini kembali dengan buah tangan baharunya yang merupakan sebuah filem yang memberi inspirasi kepada masyarakat. Think Big Big menceritakan kisah seorang gadis bernama Moon, yang memiliki ukuran badan agak gempal dan suka berangan-angan untuk menjadi seorang angkasawan.

THINK BIG BIG

Filem Think Big Big arah Chiu, bakal menyaksikan barisan pelakon seperti juara Miss Astro Chinese International Pageant 2016 Serene Lim sebagai watak utama, bersama pendatang baharu dalam dunia lakonan antaranya Fabian Loo, Moon Yoong, Joanne Lau, Vivienne Oon, Ruby Yap and Keigrey Kam.

Filem ini akan ditayangkan sempena dengan Tahun Baru Cina iaitu mulai

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem THE COMMUTER

Sempena dengan tayangan filem aksi berjudul THE COMMUTER yang akan berada di pawagam mulai 11 Januari 2018, Budiey ingin menghadiahkan semua pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini tiket untuk anda menghadiri Premiere With Budiey menonton filem lakonan hebat dari pelakon Liam Neeson.

Pasti korang pun rasa teruja untuk menonton aksi mengujakan dalam filem ini dan menulis pendapat jujur korang di Facebook dan Instagram.

Jadi, jika korang ingin menghadiri Tayangan Premiere THE COMMUTER anjuran Budiey.com bersama beberapa orang selebriti, artis dan influencers terkenal yang dijemput khas, apa kata sertai peraduan ini sekarang!

Jom kita tonton trailer ini dan jangan lupa untuk kongsikan di laman sosial korang:

Sebanyak 200 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem hebat ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem yang diarahkan oleh Jaume Colle-Serra ini dilakonkan oleh pelakon hebat iaitu Vera Farmiga, Liam Neeson (pelakon utama), Patrick Wilson, Sam Neill, Elizabeth Mc Govern

Filem ini menceritakan tentang seorang lelaki bernama Liam Veeson, dia adalah seorang usahawan terkenal yang selalu sibuk. Dari sinilah bermulanya klimaks dalam filem ini di mana watak Liam Neeson nampak begitu stress, jika ia tidak melakukan sesuatu, komuter yang dinaikinya akan mengalami kecelakaan dan nyawa ribuan orang pun terancam. Dia harus bertindak segera untuk menyelamatkan keadaan.

Kemudian hari, sebuah peristiwa terjadi di dalam Commuter dan pemuda ini menjad saksi terjadinya konpirasi jenayah ketika pulang dari pejabatnya tersebut. Mengetahui sebuah perancangan tanpa sengaja dari satu golongan orang berniat untuk menghancurkan keretapi.

Dari sudut lain Liam Neeson harus melakukan sesuatu untuk menghentikan rancangan jahat tersebut. Bagi yang ingin tahu tentang kisah selanjutnya dalam filem The Commuter, kenalah tonton sendiri ya.

Filem ini bakal beraksi di pawagam mulai 11 Januari 2017.

Pastinya ramai yang menantikan pertempuran hebat dengan aksi dari pelakon-pelakon kelas A ini kan?

THE COMMUTER

Sinopsis Filem THE COMMUTER

Jenis Film : Drama, Jenayah, Misteri

Durasi : 104 menit

Negara Asal : Amerika

Sutradara : Jaume Collet-serra

Penulis Naskah : Philip De Blasi, Byron Willinger

Produser : Michael Dreyer, Andrew Rona, Alex Heineman

Produksi : Lionsgate

Pemain : Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neill, Jonathan Banks, Elizabeth Mcgovern

THE COMMUTER

Peraduan Tayangan Premiere Filem THE COMMUTER

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 200 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

9 Januari 2018 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE COMMUTER – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TheCommuterMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  Anda perlu menjadi followers Budiey di media sosial.

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/foxmovies.my & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TheCommuterMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook dan di Instagram. Tapi sebaik-baiknya di Instagram & Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pengarah filem THE COMMUTER

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere THE COMMUTER – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere THE COMMUTER – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

8 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 11 Januari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/foxmovies.my dan langgan / subscribe Youtube Channel Fox Malaysia : www.youtube.com/FoxMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

THE COMMUTER

THE COMMUTER

THE COMMUTER

Komen via Facebook

Komen