Peraduan Premiere With Budiey – Filem THE GLASS CASTLE

Hai semua pembaca setia…. Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem yang diadaptasi dari kisah benar buku memoir paling laris berjudul THE GLASS CASTLE. Yang menariknya, filem ini menerima komen yang positif daripada pengulas filem antarabangsa.

Filem The Glass Castle

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Filem THE GLASS CASTLE telah mendapat reaksi dan kritikan yang memberangsangkan daripada pengulas serita pengkritik filem antarabangsa di mana ada antara mereka menjangkakan filem ini adalah antara yang terbaik untuk tahun 2017.

Kalau nak tahu, filem yang dilakon oleh pelakon yang pernah tercalon di anugerah filem ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 26 Oktober 2017.

Filem ini merupakan arahan dari pengarah filem bernama Destin Daniel Cretton yang sekaligus merangkap sebagai penulis naskah skrip dan jalan ceritanya, dan dibantu oleh seorang penulis lainnya, iaitu Andrew Lanham. Filem ini diterbitkan oleh Erik Feig, Ken Kao dan Gil Netter.

Sementara itu, filem ini dibintangi oleh pelakon Brie Larson sebagai Jeannette Walls, Naomi Watts sebagai Rose Mary Walls, Woody Harrelson sebagai Rex Walls, Sarah Snook sebagai Lori Walls, Max Greenfield sebagai David, Iain Armitage sebagai Brian Walls (berumur 5), Dominic Bogart sebagai Robbie, dan Ella Anderson sebagai Jeanette Walls (berumur 10).

Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak drama yang memberikan banyak mesej kepada penonton ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Filem THE GLASS CASTLE adalah sebuah filem drama biografi yang dihasilkan di Amerika Syarikat. Filem ini bercerita tentang sebuah keluarga miskin yang terdiri daripada seorang anak gadis dengan wajah yang sangat cantik, ibunya seorang yang bekerja dalam bidang seni. Ayahnya pula merangsang imaginasi anak-anak untuk kehidupan yang lebih baik gara-gara kemiskinan yang mereka tempuhi. Ikuti kisah selanjutnya nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer THE GLASS CASTLE yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre drama ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Filem The Glass Castle

Sinopsis Filem THE GLASS CASTLE

Chronicling the adventures of an eccentric, resilient and tight-knit family, THE GLASS CASTLE is a remarkable story of unconditional love. Oscar® winner Brie Larson brings Jeannette Walls’s best-selling memoir to life as a young woman who, influenced by the joyfully wild nature of her deeply dysfunctional father (Woody Harrelson), found the fiery determination to carve out a successful life on her own terms.

Peraduan Tayangan Premiere Filem THE GLASS CASTLE

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 60 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
24 Oktober 2017 (Selasa)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.15 malam

Tempat:
TGV Cinemas 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE GLASS CASTLE – Budiey.com di TGV Cinemas 1 Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TheGlassCastleMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TheGlassCastleMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua orang pelakon utama filem ini.

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere THE GLASS CASTLE – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere THE GLASS CASTLE

Tarikh tutup peraduan:

23 Oktober 2017 (Isnin)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 26 Oktober 2017.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Filem The Glass Castle

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Menonton Filem THOR: RAGNAROK

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem sekuel dalam rangkaian filem THOR yang berjudul THOR: RAGNAROK kembali beraksi mengegarkan pawagam seluruh Malaysia dengan aksi yang cukup mengujakan. Haa, pasti ramai yang tertanya-tanya, bagaimana pula kisah selanjutnya dalam filem ketiga dari siri Thor ini? Jom nonton bersama Budiey pada 25 Oktober ini di GSC Mid Valley.

Filem ini diarahkan oleh pengarah tersohor bernama Taika Waititi bersama penulis skrip iaitu Craig Kyle, Christopher Yost, Stephany Folsom dan Larry Lieber.

Filem THOR: RAGNAROK ini dibintangi Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Jaimie Alexander danTessa Thomson. Filem ini dinaungi oleh produksi Marvel Entertainment dan Marvel Studios.

THOR: RAGNAROK

Bersempena dengan tayangan filem yang paling dinantikan ini, Budiey dengan kerjasama The Walt Disney Company mahu memberikan hadiah berupa merchandise dan tiket-tiket untuk anda semua menjadi antara yang terawal menonton filem ini.

Kepada yang nak tonton filem yang cukup padat dengan aksi yang mendebarkan ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 26 Oktober 2017.

Filem ini dilakonkan oleh pelakon hebat berkaliber dan berkarakter seperti Chris Hemswort, Tom Hiddleston, Jaimie Alexander, Tessa Thompson, Cate Blanchett, Idris Elba, Anthony Hopkins, Jeff Goldblum, Mark Ruffalo, Karl Urban dan ramai lagi.

Untuk kalian yang menyukai filem yang padat dengan aksi mengujakan ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Jom tonton dulu trailer filem ini:

THOR: RAGNAROK mengisahkan tentang kisah tentang pengembaraan Thor (lakonan Chris Hermsworth) yang telah hilang tukulnya setelah Hela (lakonan Cate Blanchett) menghancurkan senjata utama milik Thor itu.

Kemudian, Hela juga menghancurkan Asgradian dan mengusir Thor ke planet lain dan akhirnya Thor pun ditangkap oleh Valkyrie (lakonan Tessa Thompson). Seterusnya Thor dibawa kepada The Grandmaster (lakonan Jeff Goldblum) dan dijadikan sebagai seorang gladiator. Gaya dan penampilan Thor juga berubah, di mana dulunya rambut Thor panjang kini harus dipotong menjadi pendek.

Dengan menjadi seorang gladiator, Thor dilengkapi dengan senjata berupa pedang dan perisai. Melalui arena pertarungan, Thor bertemu dan harus melawan lawannya di mana adalah sahabatnya sendiri, iaitu Hulk (lakonan Mark Ruffalo).

Bagaimanakah Thor bertarung dengan Hulk? Dapatkah juga Thor mendapatkan kembali tukulnya?

Peraduan Menang Merchandise Filem THOR: RAGNAROK

Sensasi Selebriti dengan kerjasama The Walt Disney Company ingin menghadiahkan barangan merchandise untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com. Selain barangan merchandise, anda juga berpeluang untuk menang 20 tiket menonton filem ini di tayangan premiere:

Tarikh:

25 Oktober 2017 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok USB Stick x 5 set

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Glow-in-The-Dark T-Shirt x 5 pcs

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Glow-In-The-Dark Stickers x 5 sets

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Notebook x 5 pcs

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Card Wallet x 5 pcs

Filem THOR: RAGNAROK

Limited Edition Thor: Ragnarok Snapback Cap x 5 pcs

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #ThorRagnarokMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah barangan merchandise ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

  1. Siapakah lawan Thor yang juga merupakan sahabatnya sendiri dalam filem ini?
  2. Watak manakah yang telah menghancurkan Asgardian?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menang peraduan THOR: RAGNAROK kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Menonton Filem THOR: RAGNAROK

Tarikh tutup peraduan:

24 Oktober 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada The Walt Disney Company dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menarik ini mulai 26 Oktober 2017.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Filem Tokyo Ghoul Kini di Pawagam

Tokyo Ghoul is showing in cinemas now! Catch man-eating monsters in your nearest cinemas today!

Filem Tokyo Ghoul Kini di Pawagam

Purchase link

TGV Cinemas – http://bit.ly/2yKRFGi

MBO – http://bit.ly/2z18AFx

LFS – http://bit.ly/2xW4NLV

City Cineplex – http://bit.ly/2z2Jt59

Eastern Cineplex – http://bit.ly/2xkgvAu

Growball – http://bit.ly/2z1OOtB

Perdana Cineplex – http://bit.ly/2y50YDO

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

ABANG LONG FADIL 2 Pecah Rekod Catat Sejarah Tangga Pertama Box Office Malaysia

Filem aksi tahun 2017 terbitan Astro Shaw dan Skop Productions iaitu Abang Long Fadil 2 (ALF2) telah mencatat sejarah terbaru dalam dunia perfileman Malaysia apabila berjaya meraih kutipan RM17.9 juta dalam tempoh 39 hari dan sekaligus menjadi filem tempatan nombor satu paling laris di Malaysia masa kini.

ABANG LONG FADIL 2

Raih Kutipan RM17.9 Juta Dan Masih Ditayangkan Di Pawagam

Sebelum ini, filem dengan rekod kutipan tiket paling tinggi pernah dipegang oleh filem ‘Polis Evo’ dengan kutipan RM17.8 juta pada tahun 2015 serta filem ‘The Journey’ dengan kutipan RM17.28 juta pada tahun 2014. Kedua-dua filem ini juga merupakan filem terbitan Astro Shaw.

Menariknya, filem ini telah ditayangkan sejak 24 Ogos yang lalu dan ia masih ditayangkan di 77 pawagam tanah air sehingga ke hari ini. Filem ALF2 yang diarahkan oleh Syafiq Yusof ini membariskan pelakon hebat tanah air seperti Zizan Razak, Syamsul Yusof, Dato’ AC Mizal, Wak Doyok, Achey (Bocey), Shuib (Sepahtu), Tania Hudson, A Galak, Mas Khan dan ramai lagi.

Abang Long Fadil 2 mengisahkan tentang perjalanan hidup Fadil, yang terjerumus ke dalam dunia mafia, didalangi oleh Taji Samprit dan anaknya Wak Doyok. Fadil terpaksa menjalani kehidupan sebagai seorang pembunuh upahan walaupun dia bukanlah seorang pembunuh. Sasaran pertama Fadil ialah King Kong, seorang yang gila kuasa dan musuh kepada Taji Samprit. Berjayakah Fadil menempuh dugaan yang berlaku pada dirinya?

ABANG LONG FADIL 2

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton Filem GEOSTORM

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere GEOSTORM – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 11 Oktober 2017 di dewan yang sangat luas, selesa dengan skrin terbesar dan berteknologi IMAX dengan visual 3D. Pastinya kita akan menikmati tontonan yang memuaskan seolah tragedi dan bencana alam berlaku di depan mata.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul GEOSTORM. Sebuah filem bertemakan bencana alam yang penuh aksi yang cukup mendebarkan.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem GEOSTORM yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Kisah yang dipaparkan dalam GEOSTORM ini cukup menarik iaitu tentang bencana alam, dan memiliki sudut pandang dan penyajian yang berlainan dari apa yang kita pernah tonton dari filem Hollywood yang lain.

Fokus filem GEOSTORM ini tentang kemampuan manusia yang dapat mengatur dan mengawal iklim dunia dengan kemampuan teknologi satelit kawalan cuaca. Namun, masalah muncul bila satelit tersebut disabotaj oleh orang-orang yang tak bertanggungjawab. Bencana alam yang cukup dahsyat akan membinasakan bumi. Cuaca ekstrem, badai tsunami, badai taufan bahkan suhu yang sangat dingin dapat membekukan pesawat terbang.

Filem GEOSTORM merupakan hasil karya terbaru sutradara Dea Devlin, Paul Guyot dan Kieran Mulroney. GEOSTORM dibintangi oleh Andy Garcia, Katheryn Winnick, Gerard Butler, Ed Haris, Abbie Cornish, Jim Sturgess dan ramai lagi.

Filem GEOSTORM akan ditayangkan di pawagam mulai 12 Oktober 2017, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

GEOSTORM

Sinopsis Filem GEOSTORM :

After an unprecedented series of natural disasters threatened the planet, the world’s leaders came together to create an intricate network of satellites to control the global climate and keep everyone safe.  But now, something has gone wrong—the system built to protect the Earth is attacking it, and it’s a race against the clock to uncover the real threat before a worldwide geostorm wipes out everything…and everyone along with it.

Dean Devlin (writer/producer, “Independence Day”) makes his feature film directorial debut with suspense thriller “Geostorm,” starring Gerard Butler (“Olympus Has Fallen,” “300”), Jim Sturgess (“Cloud Atlas”), Abbie Cornish (“Limitless”), Alexandra Maria Lara (“Rush”), Daniel Wu (“The Man with the Iron Fists,” “Warcraft: The Beginning”), Eugenio Derbez (“How to Be a Latin Lover”), with Oscar nominees Ed Harris (“The Hours,” “Apollo 13”) and Andy Garcia (“The Godfather: Part III”).

Butler stars as Jake, a scientist who, along with his brother, Max, played by Sturgess, is tasked with solving the satellite program’s malfunction. Cornish stars as Secret Service agent Sarah Wilson; Lara as Ute Fassbinder, the ISS astronaut who runs the space station; Wu as Cheng, the Hong Kong-based supervisor for the Dutch Boy Program; Derbez as space station crew member Hernandez; with Garcia as U.S. President Andrew Palma; and Harris as Secretary of State Leonard Dekkom. The film also stars Zazie Beetz (upcoming “Deadpool 2,” TV’s “Atlanta”), Adepero Oduye (“The Big Short,” “12 Years a Slave”), Amr Waked (“Lucy,” “Syriana”), and Robert Sheehan (“The Mortal Instruments: City of Bones,” “Season of the Witch”).

The film, written by Dean Devlin & Paul Guyot, is being produced by Skydance’s David Ellison, Devlin, and Skydance’s Dana Goldberg. Herbert W. Gains, Electric Entertainment’s Marc Roskin and Skydance’s Don Granger are the executive producers. Rachel Olschan of Electric Entertainment and Cliff Lanning co-produce.

The behind-the-scenes creative team includes director of photography Roberto Schaefer (“Finding Neverland,” “Quantum of Solace”); production designer Kirk M. Petruccelli (“White House Down”); editors Ron Rosen (“Godzilla”), Oscar nominee Chris Lebenzon (“Crimson Tide,” “Top Gun”) and Oscar nominee John Refoua (“Avatar”); costume designer Susan Matheson (“The Big Short,” “Safehouse”); and VFX supervisor Jeffrey A. Okun (“Clash of the Titans,” “The Day the Earth Stood Still”). The music is by Lorne Balfe (“The LEGO Batman Movie”).

Warner Bros. Pictures and Skydance present, a Skydance production, an Electric Entertainment production, a film by Dean Devlin, “Geostorm.” Set to hit theaters worldwide beginning October 12, 2017, it will be distributed in 3D and 2D in select theaters and IMAX, by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.

www.geostorm-movie.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem GEOSTORM

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

11 Oktober 2017 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

IMAX 3D, TGV 1 Utama

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere GEOSTORM – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #GeostormMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #GeostormMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan seorang pelakon utama filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem GEOSTORM  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Premiere GEOSTORM – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

10 Oktober 2017 (Hari Selasa)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 11 Oktober 2017 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

GEOSTORM

GEOSTORM

GEOSTORM

Komen via Facebook

Komen

Pelancaran OST & Trailer Filem PINJAMKAN HATIKU

Pada petang ini, Budiey akan hadir di Pelancaran OST dan Trailer Filem PINJAMKAN HATIKU, sebuah filem terbaru yang dijayakan oleh pelakon lelaki popular Malaysia Shaheizy Sam (Polis Evo, Interchange) digandingkan bersama Ayda Jebat dan Farid Kamil [J Revolusi, Tombiruo]. Acara santai ini berlangsung di Red Box Karaoke, The Garden Mall, Mid Valley City. Untuk info pembaca, ini merupakan filem pertama Ayda Jebat sebagai pelakon utama. Bertuah Ayda sebab digandingkan dengan nama-nama besar yang lain seperti Farid Kamil dan ramai lagi.

Filem Pinjamkan Hatiku ini di bawah arahan Osman Ali yang popular dengan filem seperti Anak Halal, Ombak Rindu dan Jwanita. Selain filem Pinjamkan Hatiku, Osman Ali juga bakal mengeluarkan filem Kau Yang Satu adaptasi dari novel popular. Filem ini diterbitkan dengan kerjasama AuraWhite sebagai penaja utama dan Nuansa Film.

Profil Filem Pinjamkan Hatiku 2017

Bahasa : Melayu [Malaysia]
Genre : Romantik
Pengarah : Osman Ali
Pelakon : Ayda Jebat sebagai Laila Safitri, Shaheizy Sam sebagai Naufal, Farid Kamil sebagai Hasnan, Lia Natalia sebagai Latifah, Normah Damanhuri,
Tarikh Tayangan : 2017

Sinopsis Filem Pinjamkan Hatiku 2017

Laila Safitri [Ayda Jebat] berdepan dilema untuk memilih antara kawan lama, Naufal [Shaheizy Sam] atau Doktor Hasnan [Farid Kamil] yang merawat Naufal ketika sakit.

Teaser Filem Pinjamkan Hatiku 2017

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Peraduan Menang Tiket ke Malam Gala Filem BY MY SIDE

Anda nak menghadiri Tayangan Malam Gala Filem BY MY SIDE bersama pelakon dan selebriti terkenal yang dijemput khas? Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem buatan Malaysia ini.

Terlebih dahulu pertama sekali Budiey nak ucapkan tahniah buat saluran Tonton yang telah mengorak selangkah lagi dalam bidang penerbitan apabila bakal muncul dengan filem pertama terbitan mereka, By MY Side pada September ini. Wow! Thats great!

Filem BY MY SIDE

Untuk info anda semua, filem terbitan bersama Jinnyboy TV ini mendapat sentuhan pengarah Reuben Kang dan menampilkan Jin Lim selaku penerbit eksekutif. By MY Side mengisahkan percintaan pasangan remaja lakonan Marriane Tan (Faye) dan Brandon Ho (Ben) yang melalui kehidupan penuh onak duri, sedih dan gembira.

Bagaimanapun, Ben mula berubah ketika melanjutkan pelajaran di luar negara. Faye yang berada di Malaysia tetap setia menanti kekasih hatinya itu. Selain Marriane dan Brandon, pelakon lain yang terbabit antaranya Josephine Yap, Arwind Kumar, Nadia Nash, Adam Shamil dan Maggy Wang.

Filem ini juga ada penampilan khas dari Youtuber terkenal seperti Jared Lim, Ernest Ng, Dennis Yin, Shawn Lee, Joseph Germani, Jenn Chia, Luqman Podolski, Mark O’dea dan Duta Tonton Chinese iaitu Thomas Jack.

Filem yang menggunakan bahasa Inggeris sebagai perantara ini bertemakan cinta remaja sehingga alam dewasa.

BY MY SIDE bakal menawan pawagam seluruh pawagam mulai 16 September 2017 ini. Budiey juga sangat teruja untuk sama-sama menonton filem ini.

Jom tonton dulu trailer filem ini:

Sebanyak 10 tempat duduk sahaja disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem aksi ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem BY MY SIDE

Peraduan Malam Gala Filem BY MY SIDE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 10 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

15 September 2017 (Hari Jumaat)

Masa Pendaftaran:

7.30 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

TGV One Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Malam Gala Filem BY MY SIDE di TGV One Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #ByMySide

Apa yang korang perlu buat ialah:

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem BY MY SIDE

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere BY MY SIDE– Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Menang Tiket ke Malam Gala Filem BY MY SIDE

Tarikh tutup peraduan:

14 September 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Tonton dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang menarik ini mulai 16 September 2017.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem BY MY SIDE

Filem BY MY SIDE

Komen via Facebook

Komen