Peraduan Premiere With Budiey Filem BLEEDING STEEL

Ini adalah hadiah Budiey kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere BLEEDING STEEL – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas?

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem aksi yang penuh dengan adegan kejutan dan suspen ni.

Budiey ada 100 pass tiket untuk dihadiahkan kepada semua pembaca Budiey.com yang teruja untuk hadir menonton.

Budiey nak ajak korang tonton sebuah filem aksi arahan pengarah Leo Zhang dan dilakonkan oleh pelakon terhandal Jackie Chan berjudul BLEEDING STEEL bersama ramai lagi pelakon handalan seperti Tess Haubrich, Callan Mulvey, Show Luo, Nana Ou Yang dan Erica Xia Hou.

Filem ini mengisahkan tentang seorang pemuda yang menjadi agen veteren dari pasukan misi khas untuk melindungi seorang wanita muda dari penjenayah. Beliau berusaha untuk melepaskan wanita ini daripada menjadi mangsa. Dapatkah wanita ini diselamatkan?

Pasti ramai yang ramai nak tengok filem aksi macam ni, kan?

Filem ini akan berada di pawagam mulai 22 Disember 2017.

Nak tahu best ke tidak aksi filem ni, anda semua dijemput untuk menonton trailer filem ini dan bacalah sinopsis ringkas tentang filem ini.

Poster Filem BLEEDING STEEL

Sinopsis Filem BLEEDING STEEL

Filem ini mengisahkan tentang seorang pemuda yang menjadi agen veteren dari pasukan misi khas untuk melindungi seorang wanita muda dari penjenayah. Beliau berusaha untuk melepaskan wanita ini daripada menjadi mangsa. Dapatkah wanita ini diselamatkan?

Peraduan Tayangan Premiere BLEEDING STEEL

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 100 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

21 Disember 2017

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9:00 malam

Tempat:

GSC Tropicana City Mall

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere BLEEDING STEEL – Budiey.com di GSC Tropicana City Mall. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #BleedingSteelMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini:  www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #BleedingSteelMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua orang pelakon filem BLEEDING STEEL

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere BLEEDING STEEL – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Twitter:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere BLEEDING STEEL – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:
20 Disember 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada GSC Movies dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 22 Disember 2017

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Menang Merchandise Filem STAR WARS: THE LAST JEDI

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem aksi yang cukup menarik berjudul STAR WARS: THE LAST JEDI akan menemui penonton pada 15 Disember 2016.

Bersempena dengan tayangan filem yang paling dinantikan ini, Budiey dengan kerjasama The Walt Disney Company mahu memberikan hadiah berupa merchandise filem ini.

STAR WARS: THE LAST JEDI

Kepada yang nak tonton filem yang cukup padat dengan pengembaraan yang mendebarkan ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 14 Disember 2017.

Filem ini turut dilakonkan oleh pelakon hebat berkaliber dan berkarakter seperti Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern dan Benicio Del Toro.

Untuk kalian yang menyukai filem yang padat dengan aksi mengujakan ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Jom tonton dulu trailer filem ini:

Peraduan Menang Merchandise Filem STAR WARS: THE LAST JEDI

Sensasi Selebriti dengan kerjasama The Walt Disney Company ingin menghadiahkan barangan merchandise untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com.

SWTLJ_Watch

Limited Edition Star Wars: The Last Jedi Watch x 5

SWTLJ_Polar Fleece Jacket

Limited Edition Star Wars: The Last Jedi Fleece Jacket x 5

SWTLJ_Mug

Limited Edition Star Wars: The Last Jedi Coffee Mug x 5

SWTLJ_Backpack_1

Limited Edition Star Wars: The Last Jedi Backpack x 5

SWTLJ_Headphone_1

Limited Edition Star Wars: The Last Jedi Wireless Headphones x 5

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TheLastJediMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah barangan merchandise ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan watak yang muncul di minit ke 0.58 dalam trailer filem ini?
  2. Namakan watak antagonis dalam filem ini?
  3. Siapakah pengarah filem ini?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menang peraduan STAR WARS: THE LAST JEDI kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Menangi Merchandise Filem STAR WARS: THE LAST JEDI

Tarikh tutup peraduan:

29 Disember 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada The Walt Disney Company dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menarik ini mulai 14 Disember 2017.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Trailer terbaru Filem MARVEL STUDIOS’ AVENGERS: INFINITY WAR Trending Nombor 1 di Youtube

Trending Nombor 1 di Youtube sekarang ini adalah sebuah trailer terbaru daripada filem MARVEL STUDIOS’ AVENGERS: INFINITY WAR yang dijadualkan akan berada di pawagam mulai 4 Mei 2018.

Sebuah filem yang dinantikan oleh peminat filem Marvel Studios di mana filem mengejutkan banyak pihak termasuklah pengkritik filem. Terdapat beberapa watak tambahan dalam filem ini.

Trailer ini telah ditonton lebih 27 juta tontonan selepas dimuatnaik oleh saluran Youtube Marvel Entertainment 12 jam yang lalu. Dahsyat penangan filem ini. Pencapaian ini sekaligus telah mengalahkan rekod yang dicapai oleh trailer filem JUSTICE LEAGUE yang mana telah memperolehi jumlah 27 juta tontonan dalam masa sebulan. Permulaan yang sangat baik untuk filem ini.

Jom tonton dulu kemudian kita kasi komen di ruangan komentar, boleh?

Rata-rata peminat telah melontarkan komen yang positif di mana mereka tak sabar untuk menonton filem ini.

Jika dapat saksikan, pada penghujung trailer, diberikan teaser di mana ada beberapa watak tambahan daripada filem THE GUARDIANS OF THE GALAXY akan tampil dalam filem ini. Argh! Budiey tak sabar pulak nak menonton filem ni.

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem FERDINAND

Sempena dengan tayangan filem animasi yang dinanti-nantikan berjudul FERDINAND yang akan berada di pawagam mulai 30 November ini, Budiey ingin menghadiahkan semua pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini tiket untuk anda menghadiri Premiere With Budiey menonton filem ini pada 12 Disember 2017 di GSC QUILL CITY MALL.

Amacam? Mesti pecah panggung dengan ketawa korang apabila menonton filem yang lucu ini, kan?

Filem FERDINAND

Ya, Budiey rasa korang pun sekarang ini rasa sangat teruja untuk menonton aksi yang mencuit hati dalam filem ini dan tak sabar nak menulis pendapat jujur korang di Facebook dan Instagram.

Filem arahan Carlos Saldanha ini ditulis oleh Munro Leaf dan menggunakan suara dari pelakon terkenal seperti John Cena, Kate McKinnon, David Tennant, Gina Rodriguez, Bobby Cannavale, Daveed Diggs, Sally Philipps, Miguel Ángel Silvestre, Boris Kodjoe, Jerrod Carmichael, Raúl Esparza, Flula Borg dan Karla Martinez.

Ferd_Ferdinand_John-21Dec

Jadi, jika korang ingin menghadiri Tayangan Premiere FERDINAND anjuran Budiey.com bersama beberapa orang selebriti, artis dan influencers terkenal yang dijemput khas, apa kata sertai peraduan ini sekarang!

Jom kita tonton trailer ini dan jangan lupa untuk kongsikan di laman sosial korang:

Sebanyak 172 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem hebat ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem animasi berjudul FERDINAND ini merupakan filem yang bercerita tentang seekor lembu besar bernama Ferdinand yang memiliki hati yang baik dan secara tidak disengaja telah dijual menjadi haiwan buas.

Akhirnya Ferdinand pun bertekad untuk kembali ke keluarganya dengan ekspedisi serta membuktikan bahawa siapapun tidak dapat menilai seekor lembu hanya dari wujudnya saja.

Filem ini bakal beraksi di pawagam mulai 14 Disember 2017.

Pastinya ramai yang menantikan aksi menarik dalam filem animasi ini kan?

Filem FERDINAND

Sinopsis Filem FERDINAND

Director: Carlos Saldanha

Screenplay: Ellen Martin (Story), Erica Rivinoja, Ian Southwood, J. David Stem (Screenplay) & David N. Weiss

Producers: Bruce Anderson, John Davis, Paul Feig, Lori Forte & Lisa Marie Stetler

Cast: John Cena, Kate McKinnon, Gina Rodriguez, Daveed Diggs, Gabriel Iglesias, Bobby Cannavale, David Tennant, Anthony Anderson, Flula Borg, Sally Phillips, Boris Kodjoe, Jerrod Carmichael, Raul Esparza, Karla Martinez, Miguel Angel Silvestre.

Genre: Animation

Trailer: https://youtu.be/Nz2lxMSMXcA

Plot Outline:
FERDINAND tells the story of a giant bull with a big heart. After being mistaken for a dangerous beast, he is captured and torn from his home. Determined to return to his family, he rallies a misfit team on the ultimate adventure. Set in Spain, Ferdinand proves you can’t judge a bull by its cover.

From Blue Sky Studios and Carlos Saldanha, the director of “Rio” and inspired by the beloved book “The Story of Ferdinand” by Munro Leaf and Robert Lawson, “Ferdinand” is a heartwarming animated comedy adventure with an all-star cast that includes John Cena, Kate McKinnon, Gina Rodriguez, Anthony Anderson and many more.

Peraduan Tayangan Premiere Filem FERDINAND

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 172 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

12 Disember 2017

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

GSC QUILL CITY MALL

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere FERDINAND – Budiey.com di BIG SCREEN, MBO Starling. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #FerdinandMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  Anda perlu menjadi followers Budiey di media sosial.

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/foxmovies.my & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #FerdinandMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook dan di Instagram. Tapi sebaik-baiknya di Instagram & Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pelakon yang membawa watak Ferdinand dalam filem ini?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere FERDINAND – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere FERDINAND – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

11 Disember 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 14 Disember 2017..

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/foxmovies.my dan langgan / subscribe Youtube Channel Fox Malaysia : www.youtube.com/FoxMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem FERDINAND

Filem FERDINAND

Filem FERDINAND

Filem FERDINAND

Komen via Facebook

Komen

Ini Sebab Anda Kena Tengok Filem REMPIT SAMPAI LANGIT

Pada 14 November lalu, Budiey telah menghadiri satu tayangan anjuran Suhan Movies. Sebuah Tayangan Perdana bagi filem terbaharu terbitan mereka berjudul Rempit Sampai Langit, di MMCineplexes, eCurve, Mutiara Damansara. Meriah pulak acara ini apabila dihadiri oleh ratusan Mat Rempit.

Tayangan Perdana yang dihadiri oleh barisan pelakon dan tenaga kerja produksi filem tersebut turut dimeriahkan dengan kehadiran hampir 200 orang ‘Mat Motor’ serta persembahan pentas oleh penyanyi lagu tema Sampai Langit, Usop, finalis Mentor Milenia 2017.

Rempit Sampai Langit

Suhan Movies Mempersembahkan Filem Lawak Pecah Panggung 2017

Setelah hampir dua tahun tidak mengeluarkan filem, Suhan Movies kembali menggamatkan pawagam dengan sebuah filem bergenra aksi-komedi arahan Silver Chung. Filem ini merupakan arahan kedua Silver bersama Suhan Movies selepas filem Balistik. Menurut Datuk Rosyam Nor selaku penerbit filem ini, Rempit Sampai Langit bakal mengangkat martabat filem komedi sedia ada dengan garapan cerita yang istimewa daripada Silver disamping sentuhan magis Viper Studios yang telah menyempurnakan filem ini melalui teknologi imej janaan komputer (CGI) yang luar biasa.

Filem aksi penuh komedi ini menampilkan Ajak Shiro sebagai teraju utama yang bergandingan bersama Nabila Huda dan Tauke Jambu. Turut beraksi dalam filem ini adalah Reen Rahim, Jay Iswazir, Cristina Suzanne, Ruminah Sidek, Abu Bakar Juah, Bil Azali, Indera Hafiz dan AbdulRahman Suud. Rempit Sampai Langit mengisahkan tentang Kudin yang membuat keputusan untuk menyertai geng Mat Rempit bagi memenangi kembali hati teman wanitanya, namun menemui kegagalan.

Kehidupan Kudin yang suram akibat kekecewaannya berubah apabila dia bertemu dengan seorang saintis Arab yang telah menghadiahkannya dengan sampel petrol ‘magik’ yang mampu menjadikan motornya ‘terbang’. Fenomena kejadian motor terbang milik Kudin menjadi viral sehingga membuatkan Kudin hanyut dalam dunia glamor. Ketahui kesudahan filem yang pasti membuatkan anda ketawa sampai langit yang bakal ditayangkan di lebih 75 buah pawagam itu bermula 23 November ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Rempit Sampai Langit, ikut akaun Instagram @rempitsampailangit atau akaun Facebook, Instagram dan Youtube @suhanmovies.

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

Sempena dengan tayangan filem bergenre aksi drama penyisatan kes jenayah pembunuhan misteri berjudul MURDER ON THE ORIENT EXPRESS yang akan berada di pawagam mulai 30 November ini, Budiey ingin menghadiahkan semua pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini tiket untuk anda menghadiri Premiere With Budiey menonton filem yang diadaptasi dari sebuah novel yang ditulis oleh seorang penulis tersohor bernama Agatha Christie yang diterbitkan pada tahun 1934. Sebelum ini, judul novel ini pernah diadaptasi dalam bentuk drama TV dan filem pada tahun 1974.

MOTOE_30Nov_CampC_Malaysia

Pasti korang pun rasa teruja untuk menonton aksi mengujakan dalam filem ini dan menulis pendapat jujur korang di Facebook dan Instagram.

Jadi, jika korang ingin menghadiri Tayangan Premiere MURDER ON THE ORIENT EXPRESS anjuran Budiey.com bersama beberapa orang selebriti, artis dan influencers terkenal yang dijemput khas, apa kata sertai peraduan ini sekarang!

Jom kita tonton trailer ini dan jangan lupa untuk kongsikan di laman sosial korang:

Sebanyak 50 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem hebat ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem yang diarahkan oleh Kenneth Branagh ini dilakonkan oleh pelakon hebat iaitu Daisy Ridley, Johnny Depp, Kenneth Branagh, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Josh Gad, Olivia Colman, Lucy Boynton  dan ramai lagi.

Filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS bercerita tentang seorang detektif ternama Hercule Poirot (Kenneth Branagh) yang mahu pergi ke London dengan keretapi Simplon-Orient Express. Dalam perjalanan Hercule Poirot bertemu dengan seorang jejaka bernama Samuel Ratchett (Johnny Depp) yang meminta bantuan dengan mengupah seorang penyiasat kerana hidupnya sedang dalam bahaya dan terancam.

Namun, sayangnya detektif Poirot menolaknya. Kemudian, Poirot sangat terkejut ketika menemui jasad Ratchett terbaring kaku keesokan paginya disalah satu gerabak keretapi Orient Express. Poirot pun diminta untuk menyelidiki kes tersebut dengan mencari bukti pembunuhan dan mengapa dia meninggalkan Amerika. Jadi, nak tahu siapakah pembunuh yang sebenarnya, korang kena tonton filem ini sampai tamat.

Menurut novel terdapat 13 orang suspek dalam kes ini telah dikenal pasti. Wow ramainya, macamanalah nak tahu siapa yang sebenarnya yang jadi pembunuh misteri ini?

Filem ini bakal beraksi di pawagam mulai 30 November 2017.

Pastinya ramai yang menantikan aksi drama kes pembunuhan dengan aksi dari pelakon-pelakon kelas A ini kan?

MOTOE_30Nov_CampC (2Sht)

Sinopsis Filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

Director:
Kenneth Branagh

Screenplay:

Kenneth Branagh

Producers:
Michael Green

Cast:

Daisy Ridley, Johnny Depp, Kenneth Branagh, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Josh Gad, Olivia Colman, Lucy Boynton

Trailer:

Plot Outline:

What starts out as a lavish train ride through Europe quickly unfolds into one of the most stylish, suspenseful and thrilling mysteries ever told. From the novel by best-selling author Agatha Christie, “Murder on the Orient Express” tells the tale of thirteen strangers stranded on a train, where everyone’s a suspect. One man must race against time to solve the puzzle before the murderer strikes again. Kenneth Branagh directs and leads an all-star cast including Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley and Josh Gad.

Peraduan Tayangan Premiere Filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 50 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

28 November 2017 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.15 malam

Tempat:

BIG SCREEN, MBO Starling

Selain dari tiket tayangan premiere, anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah merchandise ini:

MotOE_PassportHolder_Web

2 X Passport Holder

MotOE_MoComb_Web

2 X Moustache Comb

MotOE_Compact_Web

2 X Compact Mirror

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere MURDER ON THE ORIENT EXPRESS – Budiey.com di BIG SCREEN, MBO Starling. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #OrientExpressMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  Anda perlu menjadi followers Budiey di media sosial.

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/foxmovies.my & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #OrientExpressMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook dan di Instagram. Tapi sebaik-baiknya di Instagram & Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pelakon yang membawa watak gangster dalam filem MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere MURDER ON THE ORIENT EXPRESS – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere MURDER ON THE ORIENT EXPRESS – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

27 November 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 30 November 2017.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/foxmovies.my dan langgan / subscribe Youtube Channel Fox Malaysia : www.youtube.com/FoxMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Murder On The Orient Express_ CampB_30Nov

DF-00620_RV2

DF-11676_r

DF-10859_R_CROP

MOTOE_Day41_007893.NEF

Komen via Facebook

Komen

TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA Raih RM8Juta

Filem Tombiruo : Penunggu Rimba terus melebarkan jumlah kutipan tiketnya apabila berjaya memperoleh RM 8 juta selepas 4 minggu ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia dan Singapura serta Brunei sejak 12 Oktober 2017.

Ini sekaligus meletakkan filem terbitan Astro Shaw, Ideate Media, Grup Buku Karangkraf dan Layar Sunan di kedudukan kedua dalam mengaut kutipan tiket paling tinggi bagi tahun 2017 selepas filem Abang Long Fadil 2 terbitan Astro Shaw dan Skop Productions yang memperoleh RM 18 juta.

TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA Raih RM8Juta & Duduki Tangga Kedua Filem Paling Laris Tahun 2017

Filem aksi yang diadaptasi dari novel thriller karya Ramlee Awang Murshid ini masih ditayangkan di 68 pawagam untuk minggu ke lima. Pihak penerbit juga berharap filem ini masih mampu menarik penonton untuk menyaksikannya di pawagam.

Filem yang menggandingkan pelakon Zul Ariffin dan Farid Kamil buat kali kedua di layar perak ini turut membariskan pelakon hebat seperti Nabila Huda, Faizal Hussein, Farah Ahmad, Artu, Hasnul Rahmat, Michael Chen, Dato’ M Nasir, Datin Marlia Musa, Faye Khusyairi, Dynas Mokhtar dan adik Muhammad Al- Rayyan.

“Tombiruo : Penunggu Rimba” memaparkan kisah Ejim digelar sebagai Tombiruo kerana dianggap sebagai penunggu rimba. Lelaki yang sentiasa bertopeng ini disisihkan oleh penduduk kerana memiliki wajah bukan manusia.

Apabila satu insiden yang tragis berlaku pada Tombiruo, ia telah menimbulkan kemarahannya dan dendam. Sementara itu, Amiruddin menganggap Tombiruo sebagai punca keperitan hidup keluarganya dan mula menjejaknya. Pergelutan diantara mereka berlaku demi menegakkan kebenaran masing-masing.

Saksikan filem Tombiruo di pawagam di seluruh negara. Layari laman sesawang www.tombiruomovie.com serta laman sosial Facebook, Twitter, Instagram serta Youtube Astro Shaw dan Astro Gempak untuk berita dan informasi terkini. Pengguna laman sosial boleh menggunakan tanda pagar #tombiruo, #tombiruomovie dan #penunggurimba sebagai tanda sokongan pada filem ini.

Komen via Facebook

Komen