Sekitar Majlis CSR Semanis Ukhuwah Fattzura

?CSR Semanis Ukhuwah Fattzura?
.
Dalam kesibukkan beliau dan keluarga membuat persiapan majlis resepsi perkahwinan, pelakon popular Fattah Amin dan keluarga berkesempatan menganjurkan majlis sederhana bersama anak-anak syurga dari Tahfiz Az-Zahra serta wakil anak-anak yatim dari Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari bertempat di ESpace @stalkerscafe semalam.

CSR Fattah
.
Majlis ringkas yang dimulakan dengan solat maghrib, solat hajat berjemaah, bacaan yasin dan doa selamat itu kemudian diakhiri dengan solat isyak berjemaah serta majlis penyampaian sumbangan hadiah perkahwinan peminat-peminat #fattzura @fattahaminz @missfazura kepada kedua-dua rumah tersebut.
.
Fazura tidak dapat menghadirkan diri kerana kurang sihat namun Keluarga @missfazura yang diwakili oleh Mama, Abang serta Ayah Saudara kelihatan hadir bagi memeriahkan majlis.

CSR Fattah Amin
.
Dari video-video pendek yang dimuatnaik di Instagram Fattah Amin & Stalkers Cafe sendiri bolehlah disimpulkan bahawa majlis berjalan sempurna dalam suasana cukup sederhana.
.
Tahniah Fattah Amin, Fazura, Keluarga dan #fattahrians! Semoga usaha murni kalian mendapat barakah dari Allah dan semoga terus dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah! Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamiin!

CSR Fattah

CSR Fattah Amin

CSR Fattah Amin

CSR Fattah Amin

CSR Fattah Amin

CSR Fattah Amin

CSR Fattah Amin

CSR Fattah Amin

CSR Fattah
.
#csr #fattahamincsr #fattzuracsr #fattahrians #fattzura #semanisukhwah #togetherwearestronger #doayangbaikbaik #cakapyangbaikbaik #buatyangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #StalkersCafebyFattahAmin #StalkersCafeEspace #fasf

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Corat Coret & Momen Manis di Showcase Fattah & Friends

Showcase Fattah & Friends telah pun berjaya dilangsungkan pada 17 dan 18 Februari lalu. Selama dua hari berturut-turut, Fattah Amin dengan ditemani oleh sahabat baiknya telah menghiburkan peminat di tingkat 1, Stalkers Cafe yang terletak di Kota Damansara. Showcase ini adalah sebagai simbolik kepada pembukaan event space yang terletak di tingkat 1 Stalkers Cafe dan Fattah mengalu-alukan kepada semua yang nak buat event, bolehlah menghubungi pihak Stalkers Cafe.

Aizat Amdan Dedah Rahsia Sebenar Sebalik SAMPAI KE HARI TUA

Aizat Amdan hadir menjadi artis undangan Fattah Amin di sesi showcase di hari pertama. Ramai yang dah tahu, selain Mel Ramlan, rasanya Aizat adalah antara rakan selebriti Fattah yang menyumbang lagu untuk nyanyian Fattah. Yang menariknya, pada malam itu, Aizat mendedahkan cerita di sebalik penciptaan lagu SAMPAI KE HARI TUA. Korang boleh dengar cerita Aizat di dalam video kat atas ni.

Kejutan Sweet Fazura Untuk Fattah Amin 

Momen manis juga apabila di malam kedua, peminat tak tahu yang Fazura akan datang sebab sampai ke penghujung showcase kelihat Fazura tak nampak. Sampailah di lagu yang terakhir AKU SAYANG KAMU, Fazura tiba-tiba muncul buat kejutan untuk Fattah. Haha, Fattah pun terkejut sebab katanya, dia pun tak tahu Fazura akan datang. Memang punyalah baik hati betul Fazura berlaku adil sebab datang semata-mata nak bertemu dengan peminat di hari kedua.

Sebenarnya, banyak lagi momen sweet-sweet dan madu tumpah di Stalkers Cafe masa Showcase Fattah & Friends. Korang layan je la, video yang akan Budiey upload di Youtube Budiey.com dari masa ke semasa ya.

Terima kasih kepada Fattah Amin yang sudi menjemput Budiey buat liputan di showcase ini.

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

“Kalau Tak Suka, Kenapa Tengok?” – Fattah Amin

PASANGAN sensasi, Fattah Amin dan isterinya Fazura sering menjadi perhatian orang ramai tidak kira dimana mereka berada. Baik di laman sosial mahupun di khalayak ramai, pasangan berdarah ‘manis’ itu jelas tidak berasa kekok untuk mempamerkan kemesraan mereka.

Perkara tersebut menyebabkan terdapat segelintir netizen yang mengecam pasangan selebriti tersebut yang dikatakan seolah-olah terlalu menunjuk kebahagiaan mereka.

Mengulas mengenai kecaman itu, Fattah mengaku sedikit terkilan dengan mentaliti yang ditonjolkan segelintir netizen yang sering meninggalkan komen negatif di laman sosial mereka berdua sedangkan mereka tidak perlu melihatnya jika berasa tidak senang akan perkara itu.

“Saya tidak faham dengan sesetengah pihak yang menghina dan mengutuk tapi masih mahu melihat gambar atau video kami. Mudah saja sebenarnya, jika tidak suka, mengapa membazirkan masa untuk tengok?

“Atau lebih baik berdiam diri daripada terus meninggalkan komen yang mampu mengguris hati mana-mana pihak,” katanya dipetik daripada BH Online.

Kata Fattah, dia berharap para netizen hanya mendoakan yang baik-baik sahaja kepada dia dan isterinya yang baru melangsungkan perkahwinan mereka tahun lalu.

Berkongsi mengenai persepsi negatif yang dilemparkan sesetengah pihak berkenaan karier Fattah yang dikatakan semakin suram selepas berkahwin, Fattah menyifatkan dia hanya berserah kepada Tuhan.

“Ini saya tidak dapat komen… Bagi saya, semua ini terletak pada ketentuan Allah.

“Rezeki terbahagi kepada pelbagai cara, mungkin ia diberi dalam cabang berbeza,” ujarnya.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, pelakon filem KL Special Force itu kini sedang mengusahakan produk makanan gantian yang dipanggil MRP Diet By Fattah Amin dan telah dipasarkan sejak enam bulan lalu.

Jelasnya, bisnes yang dilakukannya ini tidak bermakna dia ingin memperlahankan karier lakonannya sebaliknya berharap kedua-duanya seimbang.

“Saya berniaga bukan kerana mahu memperlahankan kegiatan seni. Kalau boleh, biarlah kedua-dua bidang ini seimbang,” katanya.

Komen via Facebook

Komen

Fattah Amin Bakal Lancar MRP DIET BY FATTAH AMIN

MAJLIS PELANCARAN Fattah Amin Bakal Lancar MRP DIET BY FATTAH AMIN

Semalam, Budiey ada menerima jemputan dari Fattah Amin untuk hadir di satu majlis pelancaran produk terbaru kelolaan Fattah Amin sendiri iaitu MRP DIET BY FATTAH AMIN. Wah! Tahniah Fattah kerana sekali lagi mengorak langkah untuk bergelar usahawan yang berjaya. Sungguh gigih ya pelakon popular yang seorang ini. Makin ligat untuk memberikan yang terbaik untuk peminatnya. Tahniah buat Fattah Amin. Semoga majlis pelancaran nanti berjalan dengan lancar.

MRP

Untuk pengetahuan, majlis pelancaran akan diadakan pada 16hb Februari, Jumaat jam 8:30pm bertempat di Hotel Premiera, Jalan Tuanku Abdul Rahman.

Selebriti terkenal tanah air, Fattah Amin bakal melancarkan rangkaian produk dibawah syarikat yang dimiliki beliau iaitu MRP INTERNATIONAL SDN BHD.

MRP

Tentang Produk
Di bawah syarikat MRP INTERNATIONAL SDN BHD, mempunyai pelbagai produk makanan kesihatan, tanpa bahan terlarang iaitu MRP DIET & Berrytox.

MRP Diet terdiri daripada 3 jenis perisa iaitu sup Cendawan, sup ayam dan juga sup tom yam yang menahan lapar sehingga 5 jam. Sup diet ini juga meningkatkan metabolisma serta memberi tenaga harian.

MRP Diet didatangi di dalam kotak yang mengandungi 15 sachet (bungkusan) dalam 3 perisa yang berharha Rm69 sekotak

Sup ini diformulasikan di Switzerland dan dikilangkan di malaysia serta disahkan halal oleh pihak JAKIM. MRP Diet merupakan sup kurus yang pertama seumpanya di dunia.

MRP Diet adalah makanan kesihatan yang sesuai bagi semua golongan kerana ia mengandungi bahan-bahan semulajadi seperti Garcinia cambogia (asam gelugor) white kidney beans (Kacang buncis putih) L-Carnitine dan bijirin serta bahan-bahan yang berkhasiat dan selamat.

Mengikut fakta, Malaysia adalah antara negara yang paling obese didunia. Oleh itu MRP Diet boleh membantu rakyat malaysia menjalani gaya hidup yang sihat serta mengurangkan risiko penyakit kronik akibat obesiti.

Selain MRP Diet, syarikat Fattah Amin juga mengeluarkan produk detox yang dikenali sebagai Berrytox.

Berrytox adalah produk kesihatan berasaskan buah-buahan berry yang terbukti keberkesanannya dalam menyah toksin dalam badan terutama bahagian usus.

Berrytox didatangi dalam kotak yang mengandungi 10 sachet (bungkusan) serta shaker percuma.

MRP

KONSEP PERNIAGAAN FATTAH BUSINESS NETWORK (FBN)

Produk MRP INTERNATIONAL SDN BHD hanya boleh didapati daripada FBN sahaja, kerana pihak syarikat tidak menjual secara langsung kepada pelanggan.

Fattah Business Network (FBN) terdiri daripada Fattah Partners (FP) & Fattah Apprentice (FA)

Apakah itu Fattah Partners (FP)? FP adalah rakan niaga Fattah amin yang bertaraf stokis. Apa yang menarik ialah, FP menyimpan stok secara online (Cloud Warehouse). Untuk menjadi FP, modal yang diperlukan hanyalah serendah Rm2500 dan mendapat nilai produk berharga Rm3846. Keuntungan yangditawarkan kepada FP adalah 35%.

FP diberikan keistimewaan untuk menyertai latihan serta acara yang dikendalikan sendiri oleh pihak Fattah Amin.

Fattah Apprentice (FA) pula bermodalkan hanya Rm230 dan mendapat nilai produk berharga Rm307. Keuntungan yang ditawarkan kepada FA adalah 25%.

FA disasarkan kepada golongan yang baru mahu mencuba untuk menceburi perniaagaan ini.

Sistem perniagaan FBN ini adalah amat unik kerana ia lebih cenderung kearah perniagaan atas talian (online). Perniagaan ini sesuai dilakukan untuk mereka yang berminat berniaga secara sambilan dan juga sepenuh masa.

Tentang Fattah Amin
Selain amat meinati bidang lakonan dan nyanyian, Fattah Amin juga mempunyai minat yang mendalam dalam bidang perniagaan.

Fattah Amin menceburi bidang produk kesihatan ini kerana gaya hidup Fattah sendiri yang mementingkan kesihatan tubuh badan. Oleh itu dengan adanya produk-produk dari MRP International ini, dapat menggalakkan gaya hidup sihat dikalangan peminat Fattah Amin serta rakyat Malaysia secara umumnya.Ini adalah cara Fattah menghargai peminat beliau supaya sentiasa mengamalkan gaya hidup yang sihat.

Fattah menubuhkan syarikat MRP International bagi memasarkan produk MRP International melalui sistem stokis/agen yang unik serta menggunakan teknologi yang tinggi. Agen dan stokis yang dikenali sebagai FBN (Fattah Business Network) boleh menjual produk MRP Diet dan juga Berrytox secara online dan juga offline.

Fattah Amin yang juga merupakan Presiden dan CEO syarikat ini sering mengadakan sendiri sesi latihan untuk semua FBN.

Dimasa hadapan, Fattah Amin bercadang untuk mengeluarkan beberapa produk kesihatan lain yang sedang di jalankan R&D.

Produk MRP International Sdn Bhd kini berada di sekeuruh Malaysia dan Singapura

Fattah Amin mensasarkan untuk menembusi pasaran Indonesia & Timur Tengah tahun ini sebelum melebarkan sayap ke serata dunia.

FATTAH BUSINESS NETWORK (FBN)

Sistem Agen dan stokis yang dikenali sebagai FBN (Fattah Business Network) ini adalah satu sistem agen yang unik.

7 KEISTIMEWAAN JADI RAKAN NIAGA Fattah Amin (FBN)
.
?. Produk Yang Ada Permintaan Tinggi & Senang Nak Jual.
.
?. Latihan intensif kepada stokis yang dimentorkan sendiri oleh Fattah Amin secara offline & online
.
?. Produk Yang lulus KKM, Berkesan, Berkualiti Tinggi & HALAL❗ 
.
?. Tidak Perlu Simpan Stok Yang Banyak. Takde Isu Lambakan Stok. Dengan kredit yang ada dalam sistem stokis, anda boleh memilih produk dari MRP yang terkini tanpa had❗ 
.
?. HQ Bungkuskan & Hantarkan Stok TERUS Kepada Pelanggan stokis. Stokis tak perlu susah-susah.
.
?. Stokis mendapat komisen bulanan secara pasif bila stokis rekrut stokis Lain. Komisen pendapatan pasif adalh 5% setiap kali stokis yang anda rekrut membuat pembelian.
.
?. Bisnes Online & Offline Yang Mensasarkan Pelanggan Secara GLOBAL. Satu Dunia Boleh Jadi Pelanggan Anda. Keuntungan stokis MRP International adalah 35%
.
?. Stokis mendapat keuntungan 25% apabila pelanggan membeli di website www.mrpdiet.com dengan menggunakan kod diskaun stokis.
.

Fattah Amin yang juga memegang jawatan sebagai Presiden dan CEO syarikat ingin berkongsi tentang Visi &Misi syarikat yang terlibat dalam pembuatan serta pengedaran produk makanan kesihatan, sejajar dengan minat beliau yang mendalam dalam bidang kesihatan.

Sistem agen MRP International ini adalah sangat unik dan yang pertama seumpanya di dunia. Ia menggunakan sistem teknologi maklumat yang canggih dan boleh membantu ramai rakyat malaysia menjana pendapatan tambahan yang lumayan serta stabil, berjangka masa panjang.

Produk utama yang dikeluarkan pula juga adalah yang pertama seumpanya di Malaysia, iaitu Sup Kesihatan rendah kalori dalam perisa sup ayam, sup cendawan & sup tom yam.

Produk kedua adalah minuman detox yang berperisa buah-buahan beri yang dapat membantu pengguna mengekalkan kesihatan badan terutama usus.

Produk-produk yang dikeluarkan MRP INTERNATIONAL SDN BHD diformulasikan di Switzerland tetapi dikilangkan di produksi bertaraf GMP, HACCP, HALAL serta ISO9002.

Semua produk-produk MRP INTERNATIONAL SDN BHD adalah telah mendapat sijil HALAL dari pihak JAKIM serta lulus KKM.

Ini adalah kali pertama Fattah Amin berniaga secara serius dan berskala besar setelah berjaya menempa nama dalam bidang hiburan.

Pada hari itu juga Fattah Amin akan melancarkan jingle MRP International yang dinyanyikan oleh beliau sendiri.

Aturcara majlis adalah seperti berikut:

PERMULAAN MAJLIS & BACAAN DOA OLEH MR.PRESIDENT, FATTAH AMIN

8.30PM – 8.45 PM

UCAPAN PEMBUKAAN OLEH FATTAH AMIN

8.45PM – 9.00PM

VIDEO PERJALANAN MRP

9.00PM – 9.15PM

PENERANGAN SISTEM PERNIAGAAN MRP INTERNATIONAL

9.15PM – 9.30PM

RANCANGAN PERNIAGAAN MRP INTERNATIONAL 2018

9.30PM – 9.45PM

PENYAMPAIAN BONUS STOKIS

9.45PM – 10.00PM

PELANCARAN PRODUK MRP & BERRYTOX OLEH FATTAH AMIN
NYANYIAN LAGU MRP
NYANYIAN LAGU 1234U

10.00PM – 10.45PM

PRESS CONFERENCE & INTERVIEW

10.45PM – MIDNIGHT

Komen via Facebook

Komen

Ada Sebab Fattah Amin & Fazura Tak Tercalon dalam COUPLE MELETOP di Anugerah MeleTOP 2018

Topik hangat dibicarakan pada petang ini di sosial media, apabila nama Fattah Amin dan Nur Fazura tiada dalam senarai pencalonan awal kategori COUPLE MELETOP di Anugerah MeleTop 2018. Berita ini mengejutkan beberapa pihak terutamanya media dan peminat Fattzura.

Pastinya penganjur ada sebab nama #fattzura tak tercalon. Difahamkan pencalonan awal ini dibuat untuk mana-mana couple yang berkahwin sebelum 15 November 2017. Untuk selebriti yang berkahwin selepas 15 November, mereka tidak termasuk dalam kategori pencalonan. Tapi menurut komen peminat, yang peliknya Izara Aishah yang berkahwin 17 November dapat pulak masuk.

Peminat Fattah dan Fazura sekarang ini diminta untuk bertenang dan tidak melatah kerana ada beberapa kategori yang menyenaraikan nama Fattah dan Fazura seperti Fesyen Meletop dan Pelakon Meletop.

COUPLE MELETOP di Anugerah MeleTOP 2018

Netizen mempunyai pendapat mereka sendiri. Ada yang mengatakan, Fazura dan Fattah tak semestinya tercalon, mungkin akan dicalonkan untuk tahun depan.

Ame18

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

Yang Anda Patut Tahu Tentang Drama DIA ANAK JENERAL Lakonan Fattah & Niena Baharun

Kisah cinta yang mudah menjadi payah kerana dia anak Jeneral melatari drama bersiri terbaharu disiarkan Radio Televisyen Malaysia (RTM) bertajuk “Dia Anak Jeneral” mulai 24 Januari ini, setiap Rabu dan Khamis, pukul 8.30 malam menerusi saluran TV2.

Bersiaran sepanjang 26 episod, ikuti kisah seorang gadis dalam keluarga di mana ayahnya selalu memberi arahan seperti dalam pasukan tentera. Beliau mula merasa tertekan apabila ayahnya bercadang untuk menjodohkannya dengan pilihan ayahnya. Beliau tidak bersetuju dan mula mencari alasan kukuh untuk membantah keputusan ayahnya. Pelbagai rintangan dilaluinya sehingga akhirnya beliau bertemu dengan seorang lelaki dan mula jatuh cinta.

drama bersiri Dia Anak Jenaral

Drama Bersiri DIA ANAK JENERAL Lakonan Fattah Amin dan Niena Baharun Di TV2

Menampilkan lakonan mantap Niena Baharun, Fattah Amin, Aida Khalida, Datuk Tarmimi Siregar, dan Fatimah Azzahra, siri adaptasi novel tulisan Hezzy Azra ini mengisahkan Leftenan Jeneral Dato Hambali dan isterinya, Noriah mempunyai 3 orang anak perempuan, Shima, Shida dan anak bongsu, Syirin. Shima dan Shida sudah berkahwin dengan Fikri dan Asyraf, pegawai badan beruniform, mengikut kehendak ayahnya. Dato Hambali mahu menjodohkan Syirin dengan Nukman, seorang pegawai beruniform dan juga anak kepada Mustakim dan Saadiah. Syirin dan Nukman berkawan baik semenjak kecil lagi. Syirin dan Nukman cuba mengelak perkara tersebut kerana mereka tidak mempunyai perasaan antara satu sama lain.

Syirin ternyata tidak setuju dengan tindakan ayahnya walaupun dipujuk oleh Shima dan Shida. Beliau mula menunjukkan protes manakala Dato Hambali berkeras dengan keputusannya dan menyuruh isterinya terus memujuk Syirin untuk menerima Nukman sebagai bakal suami.

Zakhif, seorang kontraktor dipanggil untuk menyiapkan kerjakerja pembaikan di rumah Dato’. Syirin bertemu dengan Nukman untuk berbincang tentang hal mereka. Syirin kecewa apabila Nukman seolah-olah bersetuju dengan keputusan keluarga untuk menjodohkan mereka. Beliau terus pulang ke rumah dalam keadaan kecewa. Setibanya di rumah, beliau menjerit terperanjat apabila melihat Zakhif berada di dalam bilik air di biliknya.

pelakon utama Dia Anak Jeneral

Masalah yang dihadapi Syirin membuatkan beliau mula hilang fokus terhadap kerjanya. Majikan beliau, En. Terence mula mengesan perubahan tersebut dan bertanyakan masalah Syirin. Ini kerana beliau juga menaruh hati terhadap Syirin. Zakhif hampir menyiapkan kerja-kerja pembaikan di rumah Dato’ Hambali. Beliau kemudiannya pulang ke kampung Mak Ani, keluarga angkatnya untuk mengambil Eja pulang ke Kuala Lumpur. Ibu Nukman masih tidak berpuas hati dengan Nukman yang padanya tidak ikhlas akur dengan kehendaknya untuk dijodohkan bersama Syirin. Beliau merasakan yang Nukman masih mengingati bekas kekasihnya, Diara yang memutuskan hubungan dengan Nukman 4 tahun lepas.

Syirin berbincang dengan Nukman dan akhirnya ‘terpaksa’ untuk bersetuju dengan desakan keluarga. Ayah dan ibu mereka nyata gembira dengan situasi tersebut dan Dato’ terus berbincang tentang majlis bertunang dan perkahwinan. Nukman terserempak dengan bekas kekasihnya, Diara di pusat membeli belah ketika mencari hadiah perkahwinan. Syirin melihat perubahan pada Nukman selepas insiden beliau terserempak dengan Diara. Nukman berjumpa dengan Diara yang menceritakan bahawa dia telah bercerai dengan suaminya. Diara menyatakan yang beliau masih sayangkan Nukman dan sanggup bermadu dengan Syirin. Syirin mengadu dengan Nukman yang Nukman susah untuk berjumpanya dengan alasan sibuk sedangkan dia sudah mula membuka pintu hati pada Nukman.

Syirin kecewa dengan perubahan Nukman. Syirin keluar rumah pada suatu malam ketika ibu bapanya tiada untuk menyertai Zakhif mengagihkan makanan kepada golongan gelandangan. Zakhif menasihati Syirin agar tidak menyertainya pada masa hadapan kerana beliau akan menjadi isteri Nukman tidak lama lagi. Syirin berjumpa dengan Zakhif dan berkongsi masalahnya dengan Zakhif. Beliau meminta agar Zakhif masuk meminang yang membuatkan Zakhif terperanjat. Zakhif menyatakan yang perkara tersebut bukanlah perkara yang mudah dan mereka tidak setaraf. Diara bertemu dengan Syirin dan memujuknya untuk meneruskan perkahwinan dengan Nukman namun sebaliknya Syirin bertegas untuk memberi laluan kepada Diara.

Syirin bertemu dengan Zakhif yang menyatakan kesediaannya untuk menghantar rombongan meminang Syirin. Dato’ mengamuk dan menampar Syirin apabila Syirin menyatakan yang beliau tidak mahu meneruskan perkahwinannya dengan Nukman sebaliknya mahu berkahwin dengan Zakhif. Dato’ mempunyai pandangan negatif terhadap Zakhif kerana pernah ternampak Zakhif bersama dengan adik angkatnya, Eja.

Dato’ jadi tidak tentu arah untuk menyampaikan berita tersebut kepada Mustakim, ayah Nukman. Beliau berasa sungguh malu dengan keputusan Syirin. Dato’ mengakui yang beliau memang tidak sukakan Zakhif yang padanya tiada masa hadapan dengan kerjayanya. Akhirnya Zakhif memberitahu Eja dan Mak Ani tentang rancangan pertunangannya dengan Syirin minggu hadapan dan meminta mereka turut serta dalam rombongan meminang.

Adakah hubungan mereka berakhir dengan kebahagiaan? Nantikan kesudahannya dalam drama bersiri arahan Khalid Nazri, terbitan A.Aida Production ini di TV2.

watak ibu dan anak lakonan Niena Baharun dan Aida Khalida

watak anak dan ayah dalam Dia Anak Jeneral

pelakon dia anak jeneral

pelakon Dia Anak Jeneral di TV2

antara babak menarik

Bagi anda yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Komen via Facebook

Komen

Ini Yang Korang Akan Dapat Bila Pre-Order OPPO F5 Fattah Amin Special Edition

You can now pre-order the OPPO F5 Fattah Amin Special Edition and receive an exclusive gift box

With the price of RM1,298, OPPO F5 Fattah Amin special edition is available to pre-order start from 5th January 2018 onwards, and will be start selling on 13th January 2018. Together with a mini-Fattah Amin-human-standee, four Fattah Amin postcards and a cartoonised Fattah Amin phone cover that will come free in the F5 exclusive gift box with every purchase.

OPPO F5 Fattah Amin Special Edition

Installed inside of the device are the Fattah Amin’s Morning and Night greeting ringtone, Fattah Amin’s wallpaper, Fattah Amin’s selfies and several pictures of him from the airing drama, My Coffee Prince. Moreover, OPPO F5 Fattah Amin Special Edition is in gorgeous shade of black, with laser engraved signature on the back of the phone.

On top of the exciting box set, Fattah Amin had entrusted OPPO Malaysia to deliver a lovely message to his fans through a video. In the video he shows his charisma and bubbly smile, take many attempts to cheer up his girlfriend including to make her a coffee.

As the F5 product ambassador, Fattah Amin mentioned that, “With the 6 inch full screen display, users can shoot photos in full-screen mode and set the image as homescreen or lockscreen wallpaper without cropping the image, which keeps it original and sophisticated. On a side note, the device sports 20MP for the front camera, coupled with f/1.8 aperture and A.I. Beauty Recognition technology that allows users to capture real and bright selfies even when they’re in dark condition.”

“This special edition of F5 is specially designed for both OPPO and my fans. Users can find a phone case that features cartoonised version of me, postcards and other exclusive gifts in the gift box for the device! With the laser printed signature, I hope that both O fans and my fans will love owning this F5 Fattah Amin Special Edition,” he continued.

OPPO F5 Fattah Amin Special Edition

Stay tuned for more exciting information on
OPPO Official Facebook Page: https://www.facebook.com/malaysiaoppo/?brand_redir=1409279892653152
OPPO Official Website: http://oppostore.com.my/

Komen via Facebook

Komen